Nordmenn er lik egoister og søplehuer? Når TV-aksjonen går for full skjerm, gir av hjertens lyst. Verdens største dugnad, gir vi opp til 260 millioner kroner i klingende mynt i veldedighet til de heldige – som er plukket ut til å motta pengene.

Vi kan hvis vi vil vi nordmenn. Men etter 22. juli 2011, skulle Norge bli ett land som sto samlet mot galskap, terror og ondskap, men hva skjedde egentlig?

Så sent som i vinter, når skieliten skulle måle krefter i Holmenkollen, rant det over for noen og enhver. Fyll, vold og tusenvis av mennesker som ville gjøre som de selv ville – og da festen var over, så det ut som et sant helvete i skogen. Tonnevis med søppel, brente soveposer, tusenvis av tomme ølbokser, engangsgriller og gjenglemt mat.

Har vi blitt en nasjon med egoister og søplehuer? Har vårt egen selvbilde blitt så digert at vi ikke engang er villig til å forsøke å sette oss inn i andres problemer?

Som skryter hemningsløst av vårt perfekte liv i sosiale medier som Instagram og Facebook, men gråter oss i søvn over hvordan livet egentlig er? Når ingen andre ser oss.

Nordmenn er lik egoister og søplehuer?

Nordmenn er lik egoister og søplehuer?

Foto: pixabay

Våre nye landsmenn med annen hudfarge enn vår egen, blir ofte uglesett og kalt ord som ikke egner seg på trykk. Vi har en egen evne vi nordmenn, til å føle oss langt bedre enn alle andre. Særlig de som kommer som flyktninger. Ja, for vi er vel ikke interessert i å dele godene vi har tilgjengelig med en hel haug med fremmed pakk – er vi vel? Vi vil ha landet vårt for oss selv. Norge for nordmenn, basta! Du er vel ikke flau heller, din tilknepte idiot med slike naive holdninger?

Vi har plikt til å bry oss, vi har en plikt til å dele av godene og vi har en plikt til å oppføre oss mot andre, som vi slev ønsker å bli møtt i Syden, eller andre steder vi reiser. Enten vi møter Mohamed fra Afghanistan, eller Petter fra Trøgstad.

Til og med norske politikere har svin på skogen. Flere menn på Stortinget har innrømmet å ha sjikanert kvinner i eget parti. Det er ikke bare Arbeiderpartiet og Trond Giske som ble tatt med trusene nede. En hel haug med folkevalgte har vært berørt etter Metoo-oppvasken i vinter.

Hvordan skal våre barn kunne gå en lys framtid i møte, om både mor og far sitter rundt middagsbordet og snakker dritt om både skole, lærere, naboen, tanter og onkler? Vi må stå fram som gode forbilder for våre barn som skal lede landet inn i framtiden, ikke lære dem at bare «vi» har det bra, så driter vi i alle andre.

En slik holdning er destruktiv, og det vil ramme alle som ikke skjønner at vi er sterkere sammen, enn naive enkeltmennesker som ikke ser over sin egen skjortekrave. Mye av dette kommer av kunnskapsløshet rundt hvordan man lever i andre land. Har du vært i Hellas, skjønner du kanskje litt bedre hva vi mener. Grekerne er et gavmildt og generøst folkeslag vi har mye å lære av. De har ofte ikke mye, men deler med glede det lille de eier – med et smil rundt munnen.

Dessverre har styrtrike nordmenn blitt et inneslutta, deprimert og egoistisk folkeslag med alt for høye tanker om seg selv og sine. Vi stjeler som ravner, både fra egen arbeidsgiver og fra butikker, vi betaler helst ikke skatt og smugler både røyk og sprit så snart vi får en sjanse. Og vi kaster søpla vår i havet om ingen ser oss.

Ja, for hav er det jo nok av, tenker du, det er jo vårt hav må vite …

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ny vinner av matbørsen!

Ny vinner av matbørsen! Kiwi og Rema 1000 er svært lik på pris, slik de har vært i en årrekke....

Frykter du at kjæresten finner en annen?

Frykter du at kjæresten finner en annen? Har du tenkt tanken, at det kan være på grunn av deg? At...

Lukk