Og antidepressiva tabletter hives inn på som aldri før. Hva grunnen kan være må det vel bare spekuleres i. Er vi for opptatt av å bekymre oss for ting vi ikke kan gjøre noe med? Og bekymrer vi oss for mye for alt?

Depresjon kan være så mangt. Og trenger ikke å ha tilknyttning til bekymringer heller. Men behandling for en depresjon kan være svært vanskelig å få satt en diagnose på, og fordi det er lange behandlingskøer hos psykologer og spesialister på området. Da er det letteste utvei å få tabletter i ventekøen før skikkelig behandling. Dvs man kan bli behandlet med tabletter av spesialistene også går jeg ut i fra…

Nesten 300.000 nordmenn benyttet i fjor legemidler mot depresjon, mot 280.000 i 2004, skriver Aftenposten.

En rapport fra Folkehelseinstituttet viser at salget av antidepressiva har økt med 379 prosent de siste 20 årene.
Legemiddelindustriens markedsføring er en sterkt medvirkende årsak til økningen, tror overlege Steinar Madsen i Legemiddelverket.

Ting tyder på at nordmenn tyr til pilleglasset for det minste. Uansett årsak, uansett ubehag så skal vi ta en tabelett mot det. Dette er en folkesykdom det bør settes en stopper for. Alt for mange får for sterke tabeletter for lett. Det er ikke bra å ta en » paralgin» bare man har litt ubehag.

Gå en tur, eller svøm noen tak i sjøen, eller snakk med gode venner. Det er utallige måter å ha det bra på, å gjøre det godt for seg selv med å være i positive miljøer. Les en bok, bak brød, reise til fjells, unngå å være alene. Kjøp deg noe pent, ommøbler stuen. Gjøre en drøm til virkelighet. Bruk kreativiteten din. Vær hyggelig mot andre mennesker.

Jeg understreker at jeg mener at de som er syke nok, må få riktig behandling. Jeg mener de som er på grensen til å være hypokondere bør kaste pilleglasset, og heller gjør noe positivt-

Norsk psykiatrisk forening (NPF) nestleder Ann Færden frykter psykiatere skriver ut medikamenter hvor den kliniske effekten er mindre enn den testede, slik at folk ikke får den hjelpen de behøver og i verste fall unødvendige bivirkninger og plager.

Kaster du deg over pilleglasset så snart du kjenner noen form for ubehag, eller uro i kroppen?

 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Laptop i fanget kan gi brannskader!

  IKKE HA LAPTOPEN I FANGET   Det kan i verste fall gi deg brannskader. Og ikke legg igjen pc´n...

Nine hundred billion bycycles in Beijing….

Men, det er pinadø ikke langt unna samme antall i København heller! Jeg har aldri i mitt liv sett så...

Lukk