Mer enn 100.000 nordmenn har fortsatt ikke betalt for julegavene de handlet på kreditt jula 2012. Rekordmange vil bruke kredittkort til å kjøpe julegaver i år. Gaver mange ikke klarer å betale i tide. Det betyr 25% rente på totalbeløpet. 

Det er ikke så mye som er verre enn å kjøpe kaver på kreditt, man ikke er i stand til å gjøre opp for. Tenk deg godt om før du bruker kredittkort og betal i tide for å unngå dyre renter. Bruker du kun egne midler og ikke går over ditt allerede oppsatte budsjett kan du se det nye pret lyst i møte.

Handler du på Internett er det enda mer penger å spare. DX.com og nesten 70 andre nettbutikker har til og med gratis frakt. Det kan være mye penger å spare om du velger de riktige butikkene.

Gaver av tid og kjærlighet er i sannhet de grunnleggende ingrediensene i en virkelig god jul.

– Desember er en måned det er lett å bruke mye penger og i Januar og februar kommer det ofte mange store regninger. De kan det bli vanskelig å betale om du har brukt mer enn du burde, på dyre julegaver og annet i julemåneden.

Fordeler man utgiftene over lengre tid, blir det ikke krise i desember når det plutselig er mye mer enn normalt som står på handlelisten.

– På flere av nettbutikkene du velger å bestille julegaver er det lurt å huske på at det kan ta betydelig lengre tid å få varene du kjøper hjem i postkassen, enn om du bestiller kort-reiste julegaver. Det er også smart å ha bak øret at det du må betale toll på varer inn i Norge som koster mer enn 200 kr.

Setter du ordrene enkeltvis, istedet for en samlet ordre så løser det de fleste utfordringer.

Jula kan bli tøff for de som sliter økonomisk fra før. Man må ikke kjøpe dyre julegaver til hele slekta. Man kan faktisk bli enig på forhånd om at det eksempelvis kun handles til barna i familien, eller bestemmer en prisgrense på gavene.

Uansett hvordan du velger å gjøre dine julegaveinnkjøp, ikke bruk mer penger enn du har, det blir jul i år også. Helt sikkert.

Har du erfaring i fra å kjøpe julegaver eller annet på Internett, så er det flott om du deler disse med oss i kommentarfeltet.

 

Vargas

Foto;/ Flickr/ giftidea4u

Tags: Julegaver kreditt

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Madiba- Nelson Mandela er død

Nelson Mandela, selveste Mandela. Mannen som mange ser på som den viktigste frihetskjemper i moderne tid, en tidligere president som...

Nakne menn tabu eller naturlig?

Nakne menn kan være et skremmende syn for mange. Noen mener all nakenhet er porno. Det er det selvsagt ikke....

Lukk