Mange nordmenn har problemer med livene sine. Mer enn 500 mennesker i Norge tar livet sitt hvert år. Vi spiser mest lykkepiller i verden og syter og klager sikkert mest av alle også. 

– Sammenliknet med de aller fleste andre land i verden så lever nordmenn over evne. Vi har mer enn nok mat, vi kjører SUV og har hytte både her og der. Vi tjener mer penger enn vi kan klare å bruke opp og kjøper så mange gaver til ungene våre at de ikke gidder å åpne opp alle i løpet av julaften.

Satt litt på spissen så er vi nordmenn både fete, klagende, late, kalde og egoistiske mennesker, de aller fleste av oss.

– Man skal selvsagt være veldig forsiktig med å ta alle over en kam og ikke undervurdere psykisk syke mennesker som har problemer. Ingen vet hvilken lidelse andre mennesker har, og de som velger å se på døden som eneste utvei på livets utfordringer og problemer har det selvsagt helt umenneskelig vondt.

Mitt poeng er å sette fingeren på nordmenns mentalitet.

Hvorfor blir du så villsint og forbanna om det går tregt i køen på Rema, i trafikken eller fordi prisen på NRK linsens gikk opp med enda 20 kr? For ikke å snakke om bensin og diesel prisene?

– Da blir du forbanna da! Nå er det snart 15 kr literen. Allikevel bruker du bilen ens ærend på polet for å kjøpe deg ei flaske Aquevitt til 300 kr eller to rødvin til ca samme pris. Det er jo nesten en halv tank bensin.

Den dagligdagse dosen med sutring og klaging bør brukes til konstruktiv tankegang i positiv retning. Prøv deg fram og øv på det, du lykkes sikkert etterhvert.

Jeg kjenner mange som lar en hel dag bli ødelagt bare pga av været. Noe man så absolutt ikke kan få gjort noe som helst med.

La meg gi deg et eksempel.

Om vi henter ti tilfeldige personer fra India, med mer enn en milliard mennesker, eller ti personer i fra Pakistan, med mer enn 180 millioner mennesker og flytter de til Norge i 10 dager. Samtidig sender vi ti nordmenn til India eller Pakistan.

Vår gjester som kom til Norge ville aldri ha reist tilbake, om de ikke frøs ihjel selvsagt. De ville kanskje trodd at de var kommet til et slags paradis.

I mange større byer i de nevnte landene er slummen så stor at den vokser med flere km for hver uke. Unge som gamle finner maten sin på enorme illeluktende søppel-berg, med livet som innsats.

Hver eneste dag de våkner så handler det om en ting,  å klare å fø seg selv og sin familie.

Mitt tips er at samtlige av de 10 nordmennene som ble sendt til Pakistan eller India ville ikke klart seg mer enn noen timer før de ville hjem.

– Vi er muligens litt annerledes her i landet. Men om du tror at vi nordmenn er noe særlige bedre enn folk i andre land, så er du på villspor. Mulig mange av oss liker å tro at vi er best i alt, og at vi deler alle goder med de som trenger det mest.

– Hadde vi vært et folk som virkelige brydde oss, så hadde vi tatt langt bedre vare på alle de som ikke er født her i landet. Latt Rom-folket f.eks fått organiserte forhold å leve under og ikke blitt jaget rundt som skadede dyr.

– Norge og det norske folk vise seg fra sin beste side noen ganger i året, spesielt ved TV- innsamlinger åpner vi lommeboka og hjerte-døren samtidig, enda vi kunne ha gitt det dobbelte uten at vi merket det nevneverdig.

– Vi burde ha lært oss til å sette pris på det vi har i langt større grad enn å hige etter mer. Vi svir av mange hundre millioner kroner pr år alene på Lotto, i håp om å få tak i enda mer penger. Penger som sannsynligvis vil få deg til å kaste innpå enda fler lykkepiller.

Vi nordmenn har det så godt i dette landet at vi burde skamme oss over å bli forbanna for småting og bagateller. I den store sammenhengen kan nordmenn sammenlignes med den rike bortskjemte drittungen du hadde i klassen, som fikk alt hun pekte på, men var allikevel misfornøyd.

– I de fleste land i verden må du betale for deg på sykehus og på skole. I noen land er kriminaliteten så høy at ungene ikke får forlate skolen alene uten oppsyn, men må ta buss som står inne på skolegården for å blir kjørt trygt hjem.

Helt ukjente rutiner for oss her på berget.

– Uansett hvordan vi snur og vender på det. Vi som bor i denne delen av verden har skaffet oss en livsfilosofi, et menneskesyn og en holdning vi bør passe oss litt for. Uvitenhet, frykt og fremmedhat er i ferd med å lage et klasseskille som vil ødelegge lenge for kommende generasjoner.

Det skader Norge spesielt, fordi vi har det best i verden.

Vi nordmenn trenger ikke lykkepiller, vi trenger et realt spark i ræva med en klar beskjed om å slutte å klage på alt.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
For lite sex-press på jobben?

Menn er svært opptatt av sex, og de tenker på sex minst en gang pr time. Kvinner derimot tenker mest...

Lukk