I følge de som har greie på statistikk, budsjett, pengebruk hos Ola og Kari Nordmann, vet å vite at det skal brukes ca 5% mer enn i desember i fjor. Det blir ca 54.000.000.000 kroner på diverse julerelaterte produkter, derunder mat. 

Pytt-sann er det noe vi nordmenn har nok av så er det jo penger. Like greit å bruke litt ekstra når det først er jul, ikke sant?

Det hadde vært greit om deler av sannheten var slik, og det er den på en måte. Det stemmer at de aller fleste nordmenn har god råd, men visste du at så mange som 10% betaler for julegavene de kjøpte i fjor på kredittkort, betales på fortsatt?

– Gjennomsnitts nordmannen og kvinnen skal bruke, fortsatt ifølge ekspertene- mer enn 10.000 på julegaver per person i år. Synes du det er ok? Er det kanskje for lite og har vi råd til det? Ja, vi har det. Nordmenn har penger, men ikke alle er gode nok på betale for seg, dessverre. Da blir det dyre julegaver, spesielt om disse blir betalt med kreditt.

Noen får julegaver de ikke engang åpner, andre får gaver de slett ikke har bruk for og som blir satt på loftet, i kjelleren eller gitt bort til andre.

Et kredittkort kan være smart å bruke til å kjøpe det man trenger, også det man ikke trenger, men som man så gjerne kjøper fordi man ønsker å imponere andre, med penger vi ikke har. Da er det faktisk viktig å betale før rentene begynner å løpe. De fleste vet det så inderlig godt, men klarer ikke å planlegge godt nok.

Bare i mat vil vi nordmenn klemme i oss ribbe, surkål, julepølse, juleøl, Aquevitt, julekaker, juleskinke, klementiner, nøtter, julebrus, pepperkaker, sossiser og julegløgg for mer enn 42 milliarder kroner. Rap!!

Velfortjent? Ja, vi må jo leve opp til vårt flotte rykte som verdens beste nasjon å bo i, det krever sin apetitt må vite.

– Vi må også passe på å holde juletradisjonene i hevd. Er vi vant til å spise oss ut av bunaden på julaften, så er det vel ingen grunn til å slutte med det mener jeg. Eller hva med alle de gavene du kjøpte til ungene dine, som de ikke gadd å åpne opp, de foremlig sovnet oppe i haugen av rådyre julegaver, sovner i krampegråt av utmattelse, fordi de var så slitne.

Kjenner du deg igjen?

Er det ikke litt flaut også? Når vi vet hvordan andre mennesker har det rundt oss i verden forøvrig? Hva er verst? Å velte seg i overflod av mat, drikke og dyre julegaver vi ikke trenger, eller at regningen for gildet ikke blir betalt før jul neste år? Bruker du kredittkort- betal i tide!

 

Foto: Flickr/ ithomsen

Kilde: Virke.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sjekking- Hva ser du etter hos din kommende kjæreste?

Sjekking, hva ser du etter hos din kommende kjæreste? Mange menn ønsker at sin utvalgte kvinne skal ha frodige rumpe,...

Beckham til Arsenal!

CONFIRMED: Arsenal sign BECKHAM >>>http://t.co/SVjog8sXh8 — EPL Naija (@eplnaija) November 9, 2014 En av de største profilene i engelsk fotball...

Lukk