Nå skjer det igjen. ekspertene mener å vite at Norge har fått en lettere gruppe inn mot et mesterskap enn fryktet. Isolert sett kan det være riktig, Norge kommer allikevel ikke til noe sluttspill.

Hva skal Norge med en nesten drømmetrekning – når de slett ikke kommer til VM?

Med toppfotballsjef Nils Johan Semb i Norges Fotballforbund og landslagssjef, Per Mathias Høgmo ved roret – har ikke det norske herrelandslaget noen sjanse til å nå noe som helst. Og så lenge det er generalsekretær Kjetil Siem og korrupte Yngve Hallén i form av fotballpresident som styrer i NFF, vil det ikke skje endringer heller. Dessverre.

Tyskland vil komme til å leke seg med Norge, både hjemme og borte. Uten nevneverdig motstand. Verdensmeterne vil knuse oss.

4695317040_caa85a12be.jpg

Jeg, og mange med meg har all grunn til å være misfornøyd med norsk toppfotball, og spesielt det norske herrelandslaget. Ikke bare misfornøyd, men eitrende forbanna fordi det brukes alt for store ord i forkant, dustete og patetiske bortforklaringer når det gang etter gang har gått rett åt helvete. I kamper vi, det norske herrelandslaget burde ha vunnet, mot antatt svært dårlig motstand.

Se ikke bort i fra at Norge under Høgmo, kan tape mot San Marino i VM-kvalifiseringen, så galt er det stilt. Foreløpig.

  • Gruppe A: Nederland, Frankrike, Sverige, Bulgaria, Hviterussland, LuxembourgGruppe B: Portugal, Sveits, Ungarn, Færøyene, Latvia, AndorraGruppe C: Tyskland, Tsjekkia, Nord-Irland, Norge, Aserbajdsjan, San MarinoGruppe D: Wales, Østerrike, Serbia, Irland, Moldova, GeorgiaGruppe E: Romania, Danmark, Polen, Montenegro, Armenia, KasakhstanGruppe F: England, Slovakia, Skottland, Slovenia, Litauen, MaltaGruppe G: Spania, Italia, Albania, Israel, Makedonia, Liechtenstein

    Gruppe H: Belgia, Bosnia-Hercegovina, Hellas, Estland, Kypros

    Gruppe I: Kroatia, Island, Ukraina, Tyrkia, Finland

    PS: De ni gruppevinnere er direkte kvalifisert for VM i Russland i 2018. De åtte beste gruppetoerne må ut i play off, der de fire vinnernasjonene der slår følge med gruppevinnerne til VM.

Norge kan komme til EM i Frankrike neste sommer – imot alle odds. Fordi Kroatia har nylig blitt trukket ett poeng for rasisme. Men vi klarer fortsatt ikke tro på det. Kall oss negativ. Vi får se da.

På ny skal Høgmos unggutter møte Aserbajdsjan. Både i EM til Frankrike 2016, så til VM to år senere. Et lag som ligger langt under Norge på alle mulige rangeringslister, inklusiv FIFAs hovedliste. Norge er alltid favoritter mot slik motstand, vi makter allikevel stadig sjeldnere å vinne.

Et ungt lag. Ja, hva så? Skal det brukes som en unnskyldning for hver eneste kamp under Høgmo? Per-Mathias burde ha priset seg lykkelig for å være så privilegert at han kan velge blant de best unge spillerne i Norge og forme disse på sin måte. Resultatet så langt er ikke annet enn langt under pari.

Norge spiller helt uten selvtillit, helt uten plan, taktikk, engasjement eller ønske om å vinne verken taklinger eller kamper. Skal man finne fotballkamper på internasjonalt nivå, må man først og fremst ville det mer enn motstanderen. De norske spillerne under Høgmo, har så langt sett ut som om de håper kampen(ene) snart skulle bli ferdig.

«Spilleglede,» er det først ordet Høgmo burde ha skrevet opp på tavla i garderoben. Så «tro på egne ferdigheter» og til sist » vinne for hverandre.» Ingen lag er bedre enn det svakeste ledd. Da er det ikke lett å vinne når alle ledd knirker som en gammel traktor.

Per-Mathias Høgmo har ett hovedansvar, å gjøre spillerne sine gode. Sammen. Deretter gjøre laget slagferdig mot hver enkelt motstander, gjøre spillerne spillerkåte og faktisk ville vinne kamper – for enhver pris.

Dessverre Norge. Landslaget kommer ikke til VM i Russland, med Høgmo som sjef. NFF har en jobb å gjøre, alt tyder på at lite vil skje før Høgmos kontrakt går ut – etter VM i Russland 2018. Aller helst før.

 

Vargas

Tags: NFF, Nils Johan Semb, Norge, Per Mathias Høgmo, Russland, VM-kvalifisering, Yngve Hallen

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Den første forelskelsen…

Du husker det kanskje selv. Den gangen du merket hjertet slå litt raskere, på grunn av et blikk, et smil...

Fra blogger til Forfatter – «Mildred» av Vargas12.com

Endelig kan katta slippes ut av sekken, prøveboka er på plass, bloggeren har blitt forfatter-spire. En fantastisk følesle. Skribent og...

Lukk