Norge, en ørken langt mot nord. Sterke høytrykk avløser hverandre og er i ferd med å gjøre den stolte vinternasjonen, kongeriket langt mot nord, Norge, til en enorm ørken.

I hvert fall om man skal tro bønder som sliter med avlingene, kornåkre som ser ut som avsvidde månelandskap vi ikke har sett maken til – og meteorologene som melder mer sol, mindre regn og enda varmere vær. 

Sommeren 2018 kan bli den tørreste på manns minne, som er mye lenger enn man kan forestille seg.

Lynnedslag over de norske skoger på Sør- og Østlandet har forårsaket enorme utfordringer for Brannvesenet i samme område. Mer enn 300 branner samtidig er aldri greit. I Oslo og flere kommuner har det vært vanninghsforbud i lang tid. Norge har ikke vært nærmere ørken-tilstander siden før forrige istid.

Norge, en ørken langt mot nord …

Norge, en ørken langt mot nord ...
Norge, en ørken langt mot nord Foto: Wikipedia.org

Krisestemningen hos bøndene er berettiget denne gang.

Ikke er det bare dårligere avlinger enn på mange år, men når nødslakt er eneste utvei på mat- og fôrmangel, er det ikke greit å være bonde. Litt hjelp får bøndene på Østlandet av kolleger lengre nord, men kun langvarig nedbør kan redde stumpene nå.

I denne ørkenen langt mot nord, er vi vant til regnfulle somre, hvor sola er en etterlengtet og savnet venn som så alt for sjeldent kommer på besøk. Sommeren 2018 derimot, i denne ørkenene langt mot nord, kalt Norge, begynner man å slite med varmen som har vært påtagende plagsom på sjette uke. Folk flest, som kan, sover utendørs, for å det hele tatt få noe søvn.  I følge VG, har det vært 21 dager med temperaturer over 30 grader i Buskerud. Antall dager med nedbør kan telles på to fingre.

Norge er i ferd med å bli svidd av. Sola som var en god venn, har nærmest blitt en fiende. Norge er i ferd med å bli en ørken som vi ikke kjenner konsekvensene av …

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dommerfeil ødela VM-finalen! Frankrike vant!

Dommerfeil ødela VM-finalen! Frankrike vant! Vi vil huske VM i Russland for mye bra, men også noen negative hendelser vi...

Lukk