Norges fotball-storhet, Drillos menn. Det norske herrelandslaget i fotball var i sin tid nr 3 på FIFA-listen. Listen over de beste fotballnasjoner i verden. England har til alle tider blitt sett på som en av de største og beste. 

– Allikevel har de vunnet en gjev tittel kun en gang. Det var tilbake i 1966. Det betyr at det nærmer seg en mannsalder siden. Ikke har de noen sjanse til å vinne det forestående EM heller. Til det er troppen for tynn, og spillerne for dårlige.

England har i moderne tid sjeldent eller aldri lyktes når det gjaldt som mest. Man kan huske tilbake til VM i Sør Afrika med gru, hvis man ser med britiske øyne. England ble sendt hjem i skam etter å ha blitt knust med 4-1 mot Tyskland.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1XmsVHGrQQM[/youtube]

Etter EM, og fram til neste VM vil det bli  et generasjonsskifte i det engelske landslaget. Flere av de største og kanskje noe blaserte stjernene vil da være for gammel, og Wayne Rooneys generasjon være på sitt beste.

Da kan faktisk England ha noe å komme med.

Norge har jo gjort det best under Drillo. Slått både England og Brasil, Tyskland i Tyskland, og alle som elsker fotball husker selvsagt hvor de var 23. juni 1998. Da Kjetil Rekdal scoret det avgjørende straffesparket i Marseille.

Norge hadde slått selveste Brasil i en VM kamp.

Mange trodde Drillos menn den gang ville heve trofeet. Dessverre så stod Italia i veien i neste kamp og et eventyrlig eventyr var brått slutt.

Nå møter Norge England til vennskapelig dyst på Ullevaal.

– Etter det skal Drillo og hans menn så smått begynne å tenke på VM i 2014. Roy Hodgson og England er i en viktig oppkjøring til sommerens vakreste begivenhet, EM 2012 i Polen og Ukraina.

– For mange er fotball meningen med livet. Dessverre ligger norsk klubb- og landslags fotball nede med brukket rygg, etter at Semb har fått kjøre norsk toppfall ned i grøfta alt for lenge. Allikevel er det lys i tunnelen.

Kjetil Siem, en av de dyktigste fotball menn i Norge, er nyansatt General sekretær i NFF og vil plukke ut feks Kjetil Rekdal som verdig arvtager etter Drillo.

Da kan vi håpe på nye toppplasseringer på FIFA- listen.

Innen den tid må vi være forberedt på hederlige tap for tidligere fotballstormakter som England.

Håpet om seier er der jo alltid.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Video- Tooji mot Europa- Norge har råd til å vinne Grand Prix

  Sverige er fortsatt favoritt, men Norge og Tooji er en av de store outsiderne. "Hele" nasjonen heier på "Stay"...

Framtiden er usikker for Europa- Norge fredet?

Framtiden er usikker for Europa- Norge fredet? Fremtiden ser ikke lovende ut om man skal tro de som har mest...

Lukk