Norges Fotballforbund er et viktig forbund. Det har ansvaret for all fotball som spilles, over hele landet. Fra aldersbestemte klubblag, til A-landslaget for både kvinner og menn. NFF har også ansvaret når det går dårlig.

NFF har en viktig jobb å gjøre nå, å finne den riktige erstatteren etter A-landslagets trener, Per-Mathias Høgmo. For nå kan det snart ikke bli verre for Norge. Høgmo selv mener åpenbart at han fortsatt er mannen som skal lede det norske A-landslaget opp og fram. Det er feil.

Les også: Hvem kan løfte Norge?

Fotball er først og fremst en resultatorientert idrett. Uten gode nok resultater er det treneren som må og bør ta ansvaret. Per-Mathias Høgmo, mener han er rett mann på rett sted, NFF har ansvaret for å erstatte ham med en annen. Smått utrolig at den tidligere suksess-treneren med Tromsø, Rosenborg og kvinnelandslaget, ikke trekker seg – for å gjøre jobben enklere for sitt forbund.

4229083782_b10c7c4952.jpg

 

Om NFF velger å beholde Høgmo, vil det komme et folkekrav, det kan ikke skje. Vi nekter å tro det. I så fall bare i Norge.

Norge spiller ikke neste VM-kvalifiseringskamp før til våren. Nord-Irland i mars. Nå er tiden inne. En ny trener, en ny sjef og nye krefter bør få bruke denne viktige tiden, for å plukke sine spillere. VM i Russland i 2018 går uten Norge. Garantert. Tre tap på fire kamper, der Norge ligger tre poeng foran lille San Marino, som vær ved å klare uavgjort mot Norge på Ullevål, gir ikke håp om avansement.

Norge etter Høgmo, med ny sjef på plass, bør åpenbart la de beste spillerne få spille til enhver tid. Fraværet av de aller beste, har vært skremmende synlig under Høgmo’s regime. Martin Ødegaard, Norge eneste spiller i verdens beste liga, La Liga i Spania, burde selvsagt ha vært med i A-landslagstroppen og spilt blant de beste. Han trener med verdens beste fotballspillere, hver eneste uke og har åpenbart masse å tilføre landslaget.

Et annet hårreisende eksempel på at Høgmo har gjort det vanskelig for seg selv; han har plukket sine egne favorittspillere, og latt disse spille uansett. Så også i tapet mot Tsjekkia. Til tross for formsvikt og elendig innsats, spiller disse spillerne, kamp etter kamp. Markus Henriksen f.eks, spiller midtbane på Hull i Premier League, men spiss på landslaget.

Hvorfor det? Når det sitter spillere, som lever av å spille spiss på benken? Formsterke Tarik Elyounoussi f.eks, spiller på Olympiakos, og burde ha fått muligheten fra start, borte mot Tsjekkia. Landslagssjef Høgmo informerte Henriksen om at han skulle spille spiss, allerede torsdag, lørdag, noen få timer før kampstart, Fikk Tarik beskjed om at han ikke skulle spille, ifølge VG.no. Enda han var makker for Joshua King, som spiss, på treningene. En hårreisende avgjørelse. Spillerne bør selvsagt ha beskjed samtidig.

Nye Norge, med en ny landslagsjef, etter Høgmo har en massiv jobb.

Derfor bør den nye landslagssjefen få disse månedene til å stake ut en ny kurs. Mye bør endres, nye spillere bør hentes inn, blant andre Martin Ødegaard. Spillerne bør trene mer på hurtighet, på pasningsspill, teknikk og duellspill. Alt for mange pasningsfeil har blitt gjort av norske spillere under Høgmo. Alt for mange kamper har endt med tap, der Norge nesten ikke har skapt sjanser og derfor heller ikke gjort nok mål.

NFF har en viktig jobb å gjøre nå. Få på plass en ny landslagssjef, kall det gjerne et folkekrav.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julekalenderen for begge – som bør åpnes på soverommet!

Jada, du leste riktig. Endelig har noen tenkt det mange har ønsket seg gjennom flere tiår. En ekte adventskalender med...

Har vi sluttet å bry oss?

Bryr du som lærer deg om barn, som du ser ikke har det bra når det kommer inn i ditt...

Lukk