Vi liker å tro at vi er helt spesielle her i Norge. Vi er vel spesielle fordi vi holder ut å bo her oppe i kulda. Det som er overraskende nok er at vi blir stadig flere. Nå nærmer vi oss den magiske grensa på fem millioner mennesker. 

Noen har tatt til fornuften og valgt å bosette seg i varmere strøk, et klokt valg etter min mening.

– De fleste nordmenn som lever i Norge i dag, har levd i en befolkning med både tre- og fire-millioner mennesker. Et mindretall – førkrigsgenerasjonen – levde frem til 1942 med en befolkning på under tre millioner. I dag er det ikke lenger noen i live som har levd samtidig i en befolkning på under to millioner.

Norges befolkning startet trolig med få individer og grupper straks etter siste istid. Og i flere tusen år var det svært få i området som senere skulle bli Norge.

 

17. mai er Norges bursdagsfest som betyr mye for alle nordmenn.

Norge er kjent for å ha et bra velferdssamfunn, gode helseordninger og et godt utarbeidet samfunn med muligheter for alle å få seg en godt betalt jobb. Arbeidsledigheten i Norge er blant de laveste i Europa. Noen vil helt sikkert diskutere på at Norge skal være det beste landet i verden å bo i.

Vi har noen markante problemer som politikerne ikke tar på alvor, og jeg lover å komme tilbake til alle disse utfordringene i senere blogginnlegg.

 

  • Ved utgangen av 2010 var det 2,2 millioner privathusholdninger i Norge. I de fleste bor det i gjennomsnitt 2,2 personer. Til sammenligning bodde halvparten av befolkningen i husholdninger med seks personer eller flere i 1920. De siste 50 år er gjennomsnittshusholdningen blitt redusert med én person.
  • Svært mange bor alene, 23 prosent av alle menn over 16, 22 prosent av alle kvinner over 16. I fire av ti husholdninger bor det bare én person. En femtedel av menn i 40-årsalderen bor alene, og andelen er svært stabil helt opp til 75-årsalderen.
  • Det er mest vanlig å bo alene i sentrale bykommuner, i utkantkommunene i innlandet i Sør-Norge samt i Nord-Norge. I Oslo bor 28 prosent alene.
Er du stolt av å være norsk? Og hva mener du er det beste med Norge?
– I overkant av hver tiende nordmann er innvandrer eller norskfødt med innvandrerforeldre. Etter å ha vist en jevn stigning, økte innvandringen voldsomt fra midten av 2000-tallet. 1. januar 2011 utgjorde denne gruppen 12,2 prosent av befolkningen, i alt 600 000 personer (hvorav 100 000 norskfødte personer med innvandrerbakgrunn) med bakgrunn fra over 215 land.
– Mange mennesker i verden blir født i fattigdom, i krig eller blir født til et liv som er dømt på forhånd til å bli så alt for kort.
Barn født i Norge med norske foreldre har på mange måter trukket vinnerloddet og vil ha en forventet levealder på over 80 år. Det er den høyeste gjennomsnitt levealder i verden.
Innen 16 år, dvs i løpet av 2028- vil vi nå seks millioners merket.
Synes du at det er positivt eller negativt at det norske folk- Ola og Kari blir flere?

Vargas

 

 

Kilde

 

Aftenposten.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bruce Springsteen on Tour 2012 starter i dag- kommer han til Utøya 22. juli?

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N1wg9jyvfN0[/youtube] Det er fortsatt en viss sjanse for å se Bruce Springsteen på Utøya på ett års markeringen for...

«Touch» sesong 1 med Kiefer Sutherland – en serie du kommer til å se

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LlKyoiVP1D4[/youtube] Hvis du har fulgt med på serien "24" så kjenner du godt til helten Kiefer Sutherland i rollen som...

Lukk