Norge ble sidet i gruppe 1, dvs at de andre lagene i samme gruppe ble sidet lavere enn Norge. I utgangspunktet en gavepakke NFF og Drillo burde benyttet seg av.

Flere i og rundt landslaget uttrykte stor glede for at denne gruppen kunne vinnes og at Norges viktigste lag endelig igjen kunne få bli med i et viktig sluttspill. Lagene vi skulle møte var angivelig svakere enn det norske landslaget.

Dessverre så viser det seg at magien rund Drillo og hans menn forsvinner, mye av skylden for dette må legges på den som sitter på ansvaret foruten Drillo selv, toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Måten Tippeligaen blir drevet på samt mangelen på riktig og nok trening for yngre spillere på klubb og aldersbestemte landslag er grunnlaget for hvordan A- landslaget spiller. Norge mangler unge gode spillere som tar steget opp og fram.

– Hovedsaklig fordi de unge ikke får sjansen til å spille regelmessig på sine klubblag. På aldersbestemte klubb og landslag trenes det for lite og for dårlig. Ser man enda lengre nedover i aldersbestemte lag, så får ikke barn på 10 til 14 år trene mer enn to ganger i uken i tillegg til kamp.

På den måten kan vi ikke få vinnere.

I England, Frankrike, Nederland, Italia og Belgia og mange andre europeiske land trener de beste unge 5 dager i uken fra de er 10 år. Her snakker man selvsagt om de beste av de beste, men slik er det ikke i Norge. Barn skal ikke konkurrere for tidlig, det hemmer all lag og vil sette Norge langt tilbake i de fleste lag-idretter om det ikke endres.

Man må trene mye fra tidlig alder for å bli god nok, og best av de beste.

Egil Olsen, best kjent som Drillo sier til media at Daniel Braaten er et alternativ til spissplassen mot Sveits fordi Moa er ute med skade. Problemet med Braaten ifølge landslagssjefen er at han er «av og på». At han gidder når han vil.

Hvorfor er han tatt ut i troppen da?

Halve Norge ville kuttet av seg ene armen for å spille med flagget på brystet, vel kanskje ikke nå lengre, men for ca 15 år siden var det slik. Drillo er blitt for lite kravstor med årene, han er kompis med spillerne og forlanger ikke nok av hver enkelt.

Norge hadde behøvd en trener og en ledelse som var nådeløs i sin opptreden på treningsfeltet og i holdning til å ta på seg landslagsdrakten. Litt mer som den legendarisk russiske håndballtreneren Jevgenij Trefilov, bare i en light utgave.

Rosenborg var nesten best i Europa under legende Nils Arne Eggen. På treningsfeltet på Lerkendal gikk smella på Eggen ustoppelig, spillerne løp til de stupte fordi de turte ikke engang å stoppe. Så ble de gode også.

Best i Norge i 10 år på rad under Eggen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xcxRaiH-twA[/youtube]

Borussia Dortmund, fortsatt en tysk storklubb fikk i 1990/2000 sesongen juling på eget gress, av et Rosenborg-lag som løp storfavoritten i senk og vant 3-0 i Champions League.

Muligens den beste kampen et klubblag har gjorte i Europa-sammenheng.

Hva har skjedd siden da?

Norge har blaserte, rike, late og lite sultne spillere som er med på landslaget for å være i miljøet og at det er ok for CV´n. Rosenborg er heller ikke som de var på 2000 tallet.

Med spillere som er mer «av enn på», kommer ikke Norge til VM. Nivået i Europa er for bra til at lille Norge kan kruse gjennom et gruppespill til tross for å være første sidet.

– Nils Johan bør selvsagt finne seg noe annet å gjøre. Ny fotballfaglig kompetanse må inn. Å ansette Tromsø´s Høgmo etter Drillo er som å pisse i buksa for å holde varmen. Det hjelper bare litt.

Generalsekretær i NFF Kjetil Siem er en klok mann. Han må få inn en trener som vet å forlange innsats, lagmoral, fightervilje og et brennende ønske om å vinne fotballkamper.

Norge fortjener å ha et godt landslag fordi det er svært stor interesse for fotball og det finnes dyktige fagfolk på område som må inn i forbundet. Både på A lag og i yngre avdelinger.

Skal man spille på landslaget, å representere landet sitt, så skal man selvsagt gi alt og enda litt til i hver eneste kamp, takling og i hver eneste duell. Det burde vært tegnet ned i de norske lover.

De som ikke gidder de gjør heller noe annet. Forutsetningen for å lykkes er at ledere og trenere gidder. Man kan ikke kaste «head-sett» i veggen fordi om man blir stilt kritiske spørsmål.

Drillo har ansvaret for spillerne sine, da må han sette seg inn i hva «Twitter» feks er for noe, det er der mange av hans spillere som burde vært på egentrening tilbringer kvelden…

Vi må tørre mye mer å bli mye bedre. Ungdom som ønsker å bli best bør få den muligheten, det gjør de ikke slik fotballen for unge er lagt opp i dag.

– Dessverre så ligger ikke forholdene til rette for at unge spillere får sjansen til å bli god på egen klubb i Norge. Den plassen på laget de er tiltenkt er opptatt av en overbetalt utenlandsk spiller.

Tabell VM-kvalifisering 2012/13

Gruppe E

P Lag     S  V  U  T  Mål   Poeng
1 Sveits 2 2 0 0 4 – 0 6
2 Island 2 1 0 1 2 – 1 3
3 Albania 2 1 0 1 3 – 3 3
4 Kypros 2 1 0 1 2 – 3 3
4 Norge 2 1 0 1 2 – 3 3
6 Sloveni 2 0 0 2 1 – 4 0

Sannsynligheten er stor for at slutt-tabellen i gruppe E ser lik ut som denne.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
En bifil toller med mange baller i luften…

DEL1 Historien om tolleren Josef M. Aronsen begynner her.  Dette er historien om Josef Mareno Aronsen. En 33 år gammel...

Rettssaken i Våga- et forbudt forhold som aldri burde startet…

AP ordføreren Rune Øygard (53) risikerer mange år i fengsel om han blir dømt for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente som...

Lukk