Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie! Du må slett ikke til andre siden av kloden for å få en verdig og flott ferie i sommer.

Faktisk så er det mange en mulighet rett utenfor din egen stuedør. Norge er det første landet du bør se mye av, før du reiser utenlands, bare spør en nordlending, eller sørlending for den del. 

Sverige er et av nordmenns aller mest populære ferie-destinasjoner med Danmark på en sterk andreplass. Verre trenger det heller ikke å være om sommeren. Du kan velge å vrake blant perler langs svenskekysten, kroer eller storbyer i deilige Danmark, eller en rekke forskjellige barnevennlige og flotte reisemål i vårt eget langstrakte vakre land.

Vi har valgt oss tre forskjellige ferie-destinasjoner som passer for mor, far og to barn, kjæresteparet og storfamilien med svigermor på slep, hun burde ha bodd i egen Campingvogn for husfredens skyld, men pytt, det er jo sommer bare en gang i året. Gi henne et enkelt rom i kjelleren så er fu kvitt henne engang for alle.

GREBBESTAD, KYSTPERLEN I SVERIGE

Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie!

En liten vakker by et par timer fra Oslo, eller 1,5 timer nord for Gøteborg ligger den vakre perlen helt ute i havgapet. Her finner man blant annet Tanumstrand Hotell m/ minigolf, svømmebasseng ute og inne, hytter og rorbuer, samt to store campingplasser og en fantastisk natur. Det er umulig å kjede seg her selv om man virkelig skulle gå inn for det.

Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie!

I gangavstand fra dette hotellet ligger også Nordens største sportsbutikk, med absolutt alt du kan tenke deg av sportutstyr til hele familien til konkurransedyktige priser og vell så det. Grebbestad kan anbefales som reisemål gjennom hele året, men om sommeren er dette et av de vakreste og hyggeligste stedene å komme til.

En flott båthavn omkranser hotellet som praktisk-talt ligger neste helt ute i vannet. Kommer du sjøveien og får plass langs denne brygga i havna i Grebbestad, kan det være vanskelige å seile videre. På ca 20 min kan man rusle langs strandkant til Grebbestad-sentrum der man kan velge på øverste hylle av gode restauranter. Her tilberedes alt hva hjertet kan begjære til hyggelige priser.

Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie!

BORNHOLM, DANMARKS VAKRESTE ØY

Bornholm er et sted du bare må reise til en gang i livet. Dette er et vidunderlig sted som er mest kjent for å ha den beste og største softisen i Danmark. I tillegg er de vant til å få besøk av nordmenn på denne idylliske øya ute i Østersjøen. Du kommer dit med egen båt av størrelsen litt større, eller ved å ta en av flere flotte bilferger (type Katamaran) fra den svenske kystbyen Ystad.

Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie!

På den klippeformede øya er det en rekke ferie-leilighetskompleks med svømmebasseng og en rekke andre fasiliteter som nordmenn ser på som viktige for å få en vellykket sommerferie. Øya er også et perfekt sted å reise med tohjuling- både med og uten motor.

– Her finnes det også bryggeri, ysteri og en rekke fiskerestauranter som server det meste fra havet. Bare slik danske kan det. Bornholm har flere bakeri som leverer danske morgenbrød til landhandelen, slik at morgentrøtte turister kan få den best mulig start på sin velfortjente sommerferie.

Vi skal garantert tilbake til denne øya og det snart. Vi er smått litt forelsket, og vi kan bekrefte at det fortsatt er deilig å være norsk i Danmark.

Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie!

LARVIK, NORGE- KLATREPARKEN DU BESØKER GANG PÅ GANG

Har du barn i skolealder der barna liker å være i aktivitet, så må dere innom fantastiske «Høyt og Lavt Klatrepark» utenfor Larvik. 

– Setter du ungene og gjerne ungdommene i fokus, itillegg til å få en flott opplevelse som foreldre, velger dere Høyt og Lavt klatrepark. Her finnes det utfordringer for alle nivåer. For den mer forsiktige 6- åringen og den mer tøffe tenåringen til  den garvede “marinejeger” som ønsker å vise seg fram.

Unik og spennende parkopplevelse for hele familien uten kjøpepress. Klatreparken passer alle aldre og det er noe å gjøre for hele familien hele tiden. Foreldre kan slappe av på tunet mens barna boltrer seg i parken. Vil man heller ha en pause fra klatringen er det en rekke dyr på gården som er inne på klatreområdet.

Hesteridning, stylter, hopping i høyet og rafting i Lågen er bare noen av de andre aktivitetene parken kan tilby, i tillegg til å ha Norges lengste Zip-Line over Lågen. En park du vil besøke igjen. Ungene får brukt kroppen gjennom hele dagen og sovner garantert etter en slik dag, med et stort smil om munn.

Norge, Sverige og Danmark kan gi deg en fantastisk sommerferie!

Dessverre er det ikke alle barn som får muligheten til å oppleve slike fantastiske ferieopplevelser som nevnt her. Men med litt kløkt, nitid sparing over tid er det slett ikke uoverkommelige priser på noen av disse anbefalte reisene. Har du spørsmål om disse reisemålene eller vil gi noen egne synspunkter så er det hyggelig å høre i fra deg.

Sett barn og unge i fokus i sommer, la de få et minne for livet- vær edru og mentalt til stede for de yngste. For barnas skyld.

God sommer!

Alle foto: Copyright/ vargas12.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bruker du K-ordet for ofte og kjenner du betydningen?

Bruker du K-ordet for ofte og kjenner du betydningen? Kjærlighetens veier er uransakelige og gjennom et helt liv vil man...

Lukk