Norges farligste fange smilte da han møtte de etterlatte. Med en fascist-lignende hilsen møtte masse-drapsmannen opp i Oslo Tingrett til det siste fengslingsmøte før rettssaken i svart dress og slips, med et ondskapsfullt og hånlig smil om munnen.

Han sa dette til retten i rettssal 828 : – «Jeg er en militant nasjonalist. Jeg representerer det norske urfolk. Vi i den norske motstandsbevegelsen kommer ikke til å sitte stille og se på at vi blir gjort til en minoritet i egen hovedstad og eget land«.

Den tiltalte etter terrorangrepene etter 22. juli 2011 var frekk nok til å påsta at han burde slippes løs umiddelbart og at han fortjente Krigskorset med tre sverd.   Han kaller seg selv cellekommandør og tempelridder.

Gunnar «Kjakan» Sønsteby er den eneste i Norge som har fått tildelt denne hedersmedaljen for sin heroiske innsats under 2. verdenskrig.

Det var utvilsomt et tøft møte for de drøyt 70 som hadde valgt å se Norges mest for hatte mann i Oslo tingrett i dag. Noen gråt stille andre, andre observerte, og ventet til etter rettsmøte med å la tårene komme.

Noen andre synes det var viktig å være til stedet for å se hvor lite masse-drapsmannen kunne gjøre nå når han var i håndjern.

Får Norges farligste fane eget sykehus?

–  Hvis den terrorsiktede  blir dømt til tvungent psykisk helsevern, kan helsevesenet bli nødt til å bygge et enmanns-sykehus innenfor murene til Ila landsfengsel. Ankom Ila landsfengsel i juli, har myndighetene innført et svært strengt sikkerheltsregime der han har vært isolert fra andre innsatte.

Ingen av de psykiatriske sykehusene i Norge har sikkerhetstiltak som er i nærheten av det fengselsvesenet har.

Han har allerede tre fengselsceller til sin disposisjon. en for hvile, en for arbeid og en siste for trening fordi han skal ha plass å bevege seg på, uten å komme i kontakt med andre innsatte.

Norges farligste fange smilte da han møtte de etterlatte
Forsvars advokater Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra Foto: NRK.no

Det betyr at Norges farligste mann, som har 77 menneskeliv på samvittigheten har det veldig bra. Han har også fri tilgang til ferske aviser og TV.

Norges farligste fange smilte da han møtte de etterlatte.

Det betyr også at han har det langt bedre enn de aller fleste eldre på institusjon i Norge.

– Til stede fra påtalemyndighetens side var politiadvokat Christian Hatlo og etterforskningsleder i terrorsaken John Roger Lund. Geir Lippestad førte ordet fra forsvarerteamets side. Også Terje Tørrisen, som sammen med Agnar Aspaas er oppnevnt til å gjøre en ny rettspsykiatrisk vurdering av den tiltalte var til stede.

Kan han bli tatt av dage i fengslet?

Rettssaken starter 16. april i år.

Det forventer at masse-drapsmannen vil få lovens strengeste straff,  21 års forvaring.

– Når man sitter igjen med tanker og følelser etter 22. juli, hvor ondskapen fikk sitt utspill med bomben i regjeringskvartalet og masse drapene på Utøya. Så er det nærliggende å tro at dette er rett og slett en stein gal person, med et større ego enn noen andre mennesker, som faktisk selv tror at han er viktig.

Dette er et mentalt tilbakestående krek som så absolutt ikke har livets rett. Han burde vært satt i et fangehull på Akershus festning med håndjern og fot-lenke. På vann og gammelt brød, for å få muligheten til skjønne hvilken ondskap og terror han har skapt med sitt eget menneskelige dataspill.

Det er et syn av en utelukkende ond mann som er villig til å gjøre det samme igjen uten skrupler, eller anger. Litt skremmende å se at en mann kan bli så gal som den tiltalte er.

Løpet er heldigvis kjørt for hans del. Personlig tror jeg at han blir tatt av dage i fengslet, om noen får tak i han på Ila.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Maria Mohn – IDOL var starten jeg trengte- det er nå det begynner

    Maria Mohn (28) Foto: Maria Mohn - Noen mennesker imponerer i alt sitt virke. Jeg lar meg sjeldent...

Billetter til Justin Bieber konsert i Norge

Til alle norske Beliebers! Jeg får masse henvendelser mht til en eventuell Justin Bieber konsert i Norge.  Dessverre så er...

Lukk