Han er ingen “EKTE” politiker, bare en ordfører som driver med lokalpolitikk, men hadde han tatt steget til Stortinget og blitt en skikkelig politiker. En som Jens, Siv, Erna og Jonas og slik vi husker Kristin Halvorsen var det en gang, så ville han utvilsomt kunne ha blitt hva som helst. 

– Partipolitisk står vi et stykke i fra hverandre; rent menneskelig er vi ‘spot on’. Jeg er mektig imponert over Norges mest populære politiker, som er sønn av sin mor, det alene kunne ha gitt han en heltestatus av en annen verden, all den tid hans mor var hele Norges Wenche Foss og utvilsomt landet største Diva.

Fabian Stang er den (lokal) politikeren som gang etter gang evner å si de rette ordene etter hverandre gang etter gang. Ikke minst da vi nordmenn satte sommerkotelettene i vrangstrupen en sommerdag i juli for noen år siden. En av de første som uttalte seg var Oslos fantastiske ordfører, en mann som det politiske Norge burde ha tatt langt bedre vare på.

Fabian var klar i sin tale, og sa noe som lignet på dette:  “Vi må ta vare på hverandre i tidene som kommer, ikke la terroristen få ødelegge by og land, vår sterke demokrati og den friheten vi er så heldig å ha i dette landet.”

– En ordfører som aldri sier noe negativt til noen, men som også har evnen til å ikke si noe vondt om noen; en evne de fleste politikere i Norge mangler. En gentleman til fingerspissene, et oppriktig medmenneske som kan utrette de viktige tingene for de som trenger det meste. En verdig ordfører, en ekte lokal-politiker.

Fabian Stang er utvilsomt Norges mest populære politiker, og ihvertfall Norges beste ordfører som er villig til å la ungdommen få boltre seg i hans egen bakgård (les Rådhusplassen) med så mange som 100.000 elleville ungdommer til stede.

Tenk om alle var så hjertegod som Fabian?

– 58 år gamle Fabian Stang er utdannet lærer og advokatfullmektig, han har jobbet som ordfører i Oslo siden 2007. Skulle han velge å gå over til rikspolitikken og bli en ekte politiker, vil Høyre få den mest populære statsministerkandidaten i partiets historie. Han vil også bli svært populær på tvers av de politiske partiene fordi han er både samlende klok og empatisk langt utenfor partiets grenser.

– Oslo-ordføreren har nemlig en egen evne til å snakke fint om alle, også sine politiske motstandere. Så flott høres det ut at de faktisk ikke skjønner at han egentlig gjør litt narr av de, men siden det er nettopp Fabian som sier det; så høres det så positivt og bra ut.

Et statsminister-emne de aller fleste nordmenn hadde vært stolt av å ha som sin statsminister. Fabian Stang er en ekte hedersmann!

 

Foto: Wikipedia.org

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Terminlista for engelsk fotball- sesongen 2014/2015 er klar!

Manchester United og Louis van Gaal får en myk åpning på sesongen, Chelsea får tøffe kamper i Premier League, etter...

Lukk