[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=toWARMFeMn0[/youtube]

Hele 15 norske filmer har premiere denne høsten noe som må være tett opp mot rekord innen Norsk film. Og det er ikke små produksjoner det er snakk om heller!

Etter den normale norske filmtørken i sommermånedene, står 15 fiksjonsfilmer på plakaten frem til jul.

Spekteret er stort, fra ransfilmen Nokas, via barnefilmen Knerten gifter seg og skrekkfilmen Fritt vilt III, til komedien Brødrene Dal og vikingsverdets forbannelse.

Men alle kinoene er ikke like begeistret. Direktør Line Løken i Film og kino skulle gjerne sett en større spredning av de norske premierene. I en kort høstsesong blir det i år vist seks flere filmer enn i vårhalvåret, og det kan gjøre det vanskelig å få med seg alle filmene.

– Erfaringsmessig så vet vi at bortsett fra de aller yngste, så går ikke folk så ofte på kino. Og når alle norske filmer kommer samtidig, så «kannibaliserer» de hverandre, sier Løken.

Norge har aldri vært noe stort filmland i den store sammenhengen. Men de siste årene så er faktisk flere norske filmer blitt  lagt merke til og mye av æren for det må suksess regissør Harald Zwart fra Fredrikstad ha, med knallsuksessen «Karate Kid» friskt i minne. Dette blir lagt merke til og spesielt når premierebyen er i Norge og ikke i en av filmbyene i USA som er langt mer vanlig når en storfilm skal promoteres.

Filmen om Nokas-ranet bygger på sanne hendelser, basert på overleveringer fra øyenvitner og medvirkende. Stedene i Stavanger der ranet fant sted, er brukt under innspillingen av Nokas.

Mange seere satt igjen med ubesvarte spørsmål etter de forrige Fritt vilt-filmene. Fritt vilt III skal gi svarene.

Skal du overleve ungdomsskolen gjelder det å unngå dødsfeller som bøllete medelever, helsefarlig sport og søte jenter. Men i Keeper’n til Liverpool begynner det ei ny jente i klassen…

Film er best på kino!

Bruk høsten til en en god filmopplevelse, og det kan godt være at du blir overasket over hvor god film, produsert i Norge har blitt! 

Vil du se kommentarer og klipp fra filmene?

Se hele reportasjen på NRK.no

http://www.nrk.no/kultur_og_underholdning/1.7233413

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VISA-kort surr

  Bank- og kredittkortet har tatt fullstendig over som betalingsmiddel når nordmenn drar på ferie. Det er imidlertid ikke likegyldig...

Jeg har bursdag i dag- Jeg vil ha hilsninger!!!

Dagen feires i hjemmets lune hi:) Kaker og gaver er allerede spist og åpnet. Gleder meg til å høre fra...

Lukk