Norges viktigste landslag, det norske herrelandslaget i fotball er nok en gang i fokus. Hovedtrener Per Mathias Høgmo drar med seg 16 spillere og et støtteapparat på nær 20 personer, til Kroatia til en meget viktig EM-kamp.

– I kvalifiseringen til EM i Frankrike neste år har det gått brukbart så langt, stang inn om man vil. Men i bortekampen mot et av Europas beste hjemmelag, kommer Norge til kort, umotivert? Tvilsomt, fordi de første 20 minuttene er ok. Så er kampen i realiteten over.

For store forhåpninger siden den norske serien, Tippeligaen ikke er i gang? Hvor lenge har NFF visst om denne kampen? Seks måneder, eller et helt år? Er denne EM-kampen isolert sett, ikke viktig nok til å vinnes?

Problemet er, at det aldri er brukt mer penger noen gang av Norges Fotballforbund, for å komme til et nytt mesterskap. Husker du ikke når det siste gikk, med norske deltagelse? EM i år 2000, der Norge riktig nok var kommet til et sluttspill, men nok en gang dummet seg ut, mot antatt dårligere motstand. Trener? Nils Johan Semb.

Resultat mot Kroatia? Tap og slakt med 5-1. Norge var direkte sjanseløse. Debatten rundt landslaget har vært formidabel, helt siden Drillo fikk sparken, da han etter å ha vært den mest-vinnende trener for et norsk lag noen gang- hadde to kamper igjen av sin kontrakt med NFF.

Noe overraskende sier hovedtrener Høgmo at han er fornøyd med kampen, han påstod til og med at kampen ble som ønsket. Da må Høgmo relansere sine motto og hårete mål når han høylytt tok over etter Drillo. Der var han veldig klar på sin egen filosofi, det var ikke måte på hvor fantastisk norsk fotball skulle bli. Første kamp endte med 3-0 tap for middelmådige Slovenia.

-Det samme Resultat som Nils Johan Semb fikk mot Spania på Ullevaal, i sin viktige EM-kvalifiseringskamp i 2003, da keeper Espen Johnsen sin siste-skanse, hinket gjennom nesten hele kampen, åpnebart ikke frisk nok til å spille. Semb svarte følgende på spørsmål om hvorfor ikke keeperen ble byttet ut: «Han sa han var frisk nok til å spille!»

– Et pampevelde av formidabel dimensjon har regjert i lokalene på Ullevaal Stadion alt for lenge, endelig begynner sterke krefter å røre på seg og stadig viktigere makt-personer uttrykker mistillit. Det er veldig bra. Landslaget er folkets lag, da bør befolkningen gi beskjed om ting ikke er som de skal. Om du er i tvil, svært lite er som det skal, i og rundt det norske fotball-landslaget for tiden.

– Det er trist, skuffende og direkte flaut at ikke kravet om sportslige resultater også gjelder i NFF.

Fotballpresident Yngve Hallén, er en leder det slett ikke lukter demokrati av, tvert i mot. Han er sjefen i gutteklubben «kjempegrei» men har sine svin på skogen, som forventet er. Dessverre sitter også han uten motstand. Foreløpig.

Norge - Nederland

mathrong via Compfight

Ullevaal stadium

Kurt via Compfight

Faktisk er det svært så typisk norsk å akseptere svake resultater over tid, av ukompotente ledere. Norsk toppfotball ledes av Nils Johan Semb, en mann som ikke har noe annet enn en mislykket EM-kvalifisering etter Drillo, for veldig lenge siden. En mann som lenge har vært en kvise på norsk fotballs rumpe, en kvise som burde ha vært klemt vekk for lenge siden.

– Semb alene kan selvsagt ikke ta alt ansvar for at Tippeligaen består av middelmådige, svenske, tidligere såkalte stjerner, og en del andre utenlandske spillere som ikke får kontrakter andre steder. I Norge derimot, er det nok å ha et fengende navn, så får man kontrakt.

– NFF, Nils Johan Semb og Per Mathias Høgmo har hatt tydelige planer, Semb siden 2012, Høgmo siden han tok over for Drillo. 27. september 2013. I det som framstod som en meget dårlig operasjon, for hvordan landslaget skulle lykkes i årene framover. Med fasit i hånd, har det aller meste, ja nesten alt gått galt.

Blant de norske unge spillerne på det norske landsalget er det fantastiske ferdigheter, utvilsomt.

– Hvordan disse kan utvikle seg på et landslag som tar stadig større kvantesprang i feil retning kan absolutt diskuteres. Det er et stort potensiale i det norske landslaget, men ledes spillergruppen av inkompetente ledere vil, spillerne ødelegge en potensiell landslagskarriere ved å bruke masse tid og trening på et lag som er dømt til å mislykkes.

– Vidunderbarnet Martin Ødegaard blir allerede som 16-åring brukt fra start i troppen til Per Mathias Høgmo, samme mann som for fire måneder siden presiserte hvor viktig det var å gi unggutten tid til å modnes før han ble brukt som en brikke i et etablert landsalg. Langsiktig planlegging? Høgmo glemmer ofte at alt han sier er på tape. Eller kassett eller lydbånd, som det kalles der han kommer i fra.

Forfatteren Aslak Nore skrev nylig en klok kronikk i Norges største avis, der han presiserer mangelen på gode resultatet fra NFFs ledelse, med toppfotballsjefen som adressat. Nils Johan Sembs har gjort et tappert, men akk så patetisk svar på forfatterens kronikk, der han hyller de gamle helters resultater. Der han ikke tar til seg kritikken over hode.

Den tidligere landslagssjefen er så frimodig, at han ikke synker ned på Nores nivå hva «usaklig kritikk angår», og kommer med blant annet følgende uttalelse i VG.no:

Det er små marginer for om vi lykkes eller ikke, og det har vært nesten i for mange kvalifiseringer. Det er selvfølgelig ikke godt nok, og det har vi tatt konsekvensen av. Men utover det skiller jeg og Nore lag – og jeg har heller ingen intensjoner om å kommentere en del av karakteristikkene han strør om seg med. Det nivået synker jeg ikke ned på.

Nils Johan Semb

Toppfotballsjefen har rett i en ting, det er små marginer i internasjonal toppfotball, men det har Semb visst lenge, og kan neppe brukes som en saklig begrunnelse for manglende resultater over alt for lang tid.

Hvilket nivå er de selv på da herr Semb? Det ultimata lavmål? Er du ikke klar over at du framstår som en klovn!?

Semb nevner ikke et ord i sitt motsvar til Nore, at han har hatt alt for lang tid til å legge fram konkrete resultater som har gjort A-landslaget bedre, etter at Egil Olsen, best kjent som Drillo, måtte takke for seg – to kamper før han gikk av som landslagssjef.

Hallo?!

Om man legger til grunn at målsetningene og den omfattende handlingsplanen til toppfotballsjefen og NFF i  fra 2012 var følgende:

  •  A-landslaget for menn skulle kvalifisere seg for VM i 2014 og EM i 2016, og være blant de 25 beste på FIFA-rankingen
  • Til en hver tid ha 15-20 spillere som spiller jevnlig i de ti beste ligaene i Europa
  • Etablere Tippeligaen blant de 12 beste ligaene på UEFAs rankingliste
  • På herresiden skal en-to klubber hvert år nå gruppespillet i en av UEFAs turneringer
  • Norge er per 1. april 2015 på 70. plass på FIFA-listen
  • Nasjoner som Montenegro og Bukina Faso ligger foran Norge på nevnte liste
  • Hvorfor det, Nils Johan Semb?

Det er selvsagt viktig å ta med at nevnte Semb har 25 års jubileum som trener eller leder i NFF neste år, er det ikke på tide å la andre yngre, nye og kanskje mer kreative og innovative internasjonale krefter styre norsk toppfotball, fra og med i dag?

En ting er å bli gjort til latter ovenfor andre nasjoner, noe helt annet å bli framstått som inkompetente ledere over tid. Dette burde NFF ha klart å ryddet opp i, i løpet av de siste ti årene.

– Som en kuriositet, er det verdt å nevne at Norge U21 landslagets trener er rimelig fornøyd med resultatet, også under ledelse av den samme lederen som ser ut til å være frigjort for absolutt alt ansvar, tapte 0-6 mot Sverige, og at Norge U21 landslagets trener er rimelig fornøyd med resultatet.

Det er faktisk betimelig å spørre!

Hadde Norge tapt 5-1 for Kroatia, med Egil Olsen, best kjent som Drillo som sjef?

Det er bare å håpe på å se Nils Johan Semb i stolen hos Fredrik Skavlan, der skal han få kjørt seg…..

 

Kilde: VG.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ingen påske uten god krim

Enten det er på film eller av mangfoldet som finnes i litteraturens verden. Krim er blitt en tradisjon i mange...

Verdens mest sexy Plus Size-modell er bare 21 år!

Verdens mest sexy Plus Size-modell er bare 21 år! Å være en Plus Size-modell kan være så mangt, smellvakre Stefania...

Lukk