Norsk sjokolade og Cola på nett fra Sverige! Regjeringens sukkeravgift ser ut til å være blant de største tabbene i moderne tid. Den favner i hvert fall ikke om de den var ment for.

Lest: Priskrig på lettbrus!

Nordmenn lar seg ikke stoppe, og bestiller heller tonnevis av norsk sjokolade og billig Cola på internett. Norske arbeidsplasser går tapt, og grensehandelen vil nå svimlende 17 milliarder kroner i 2018. Regjeringen lukker øynene og håper det går over av seg selv.

[poll id=»66″]

Hvor ligger fornuften i en slik avgift, når den får halve Norge til å bestille sukkerholdige varer fra Sverige – helt uten toll? Du får faktisk hele 5 kilo godteri for skarve 300 kroner, ved å bestille den her. Selvsagt velger travle nordmenn en slik utvei, på tåpelige meningsløse avgifter.

Norsk sjokolade og Cola på nett fra Sverige!

Norsk sjokolade og Cola på nett fra Sverige!
Norsk sjokolade og Cola på nett fra Sverige!

Tannløse politikere med Helseminister, Bent Høie (H) i spissen, forsøker å tvinge folk til å være sunnere og spise mindre sukker, uten evne til å tenke rasjonelt. I Sverige koster norsk sjokolade nær halvparten av det den koster i Sverige, svensk sjokolade, som er minst like god som den norske – koster enda mindre.

Cola er populært i Norge, men Bent Høie vil gjerne bestemme at det skal koste deg skjorta og vel så det – å drikke verdens mest kjente sukkerdrikk. I Sverige koster en boks cola ca 5 kroner, i Norge kommer den neppe under 25 kr på kiosken. Avgiftene på sukker øks med 16,73 kr per kilo, samt 15% moms. At de tør!?

Vi oppfordrer kvinner og menn i alle aldre, til å gi politikerne et skikkelige ballespark, med å hamstre varer på nett, slik at kanskje sukkeravgiften blir endret tilbake til ‘normalt dyrt nivå’. Slik sukkeravgiften fungerer nå, ødelegger den mer enn den gjør nytte for seg.

Hva synes du? Bør Norge beholde priser i verdenstoppen for sukkerholdige varer? Eller bør vi kunne få bestemme selv hva vi vil bruke pengene våre på og hvor?

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
The FML Show – nye videoer ute nå!

The FML Show - nye videoer ute nå! Vi har skrevet om dem tidligere og vil garantert følge det unge...

VG-lista Top 20 – datoen er klar – er du?

VG-lista Top 20 - datoen er klar - er du? 22. juni, huk av i kalenderen for musikk, fest og...

Lukk