Sannsynligvis skjønner ikke så mange svensker hva du skriver, om du skriver norsk. Nå finnes det derimot svært mange gode oversettelsesystem som gjør at enhver svenske kan lese og forstå alt du skriver. 

Det har fantastiske  TWINGLY.COM valgt å utnytte til fulle. Nå kan du bruke dette verktøyet for å spre dine blogg i f.eks Sverige. Husk at svenskene var mye tidligere ute med blogging enn oss nordmenn. Som så mye annet, men nå har vi endelig blitt akseptert i Sverige, som bloggere.

Dette bøt du selvsagt utnytte du også om du elsker å skrive og i tillegg har en blogg du mer enn gjerne vil vise fram. Er du smart så kødder du litt med svenskene og legger inn et par “svorske” ord slik at svenskene ikke skjønner noe som helst.

Du vet, vi nordmenn er jo oppvokst med SVT, ABBA, Carola, SAAB. Nei, kanskje ikke SAAB, men ihvertfall masse svensker som vi mer enn gjerne har trykket til vårt barmfagre bryst. Alle nordmenn forstår hva de fleste svensker sier.

Kanskje ikke de fra langt Nord, eller fra Jønkøping eller slike Gudsforlatte steder. Men i det store og hele går det fint å forstå svenskene. “Hør ni gøkarna”, og “ni pratar rett bra svenska nu”. 

Flink?!

Stadig flere norske bloggere skriver så bra at det blir lagt merke til langt utenfor Norges grenser. Gode oversettelses-program må få noe av æren for dette.

At svenskene og en god del dansker ikke har lært seg norsk er jo ikke vårt problem. Det er egentlig veldig synd, for Petter Northug f.eks snakker jo flytende svensk, men ingen svensker skjønner hva Northug sier. Det spiller kanskje ikke noen rolle, Petter viser jo svenskene ryggen uansett, ihvertfall i skisporet. Danskene skjønner enda mindre og ikke kan de gå på ski heller.

Her er det hva Twingly forsøker å forklare:

Twingly er en “data-mining” selskap fra Linköping som ble grunnlagt i 2006. Vi fokuserer på å indeksere blogger og streber mot best dekning, kvalitet og støtte av hovedsakelig europeiske språk.

I dag er vi indekserer om 55millioner blogger fra hele verden. Bortsett fra “data-mining” virksomheten vil vi også gi bedrifter løsninger, slik at de kan å oppmuntre bloggere til å blogge mer om deres merkevare og produkter.

Via TWINGLY.com kommer nå en helt ny svensk Bloggportal som heter Bloggportalen.se, her har du med din norske blogg en unik mulighet til å spre din blogg i Sverige og få mange nye venner.

Husk at du må legge til linken på din blogg for at andre bloggere skal finne ditt innlegg.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ikke lykkelig? Da må du ta grep!

Om du går rundt og tror at livets mange utfordringer fikses av seg selv så vil du snart få trøbbel....

Lukk