Norske bønder fornekter seg ikke. De ødelegger sitt eget marked ved å nekte sin kunder egg i en tid dette er en meget ettertraktet vare. For de fleste på Østlandet, spiller dette mindre rolle. Vi kan bare reise til Sverige og kjøpe egg til halv pris. 

Langt verre er det for all de som ikke har denne muligheten. Norske bønder gjør ofte en flott jobb med å produsere og selge verdens beste råvarer, men de ødelegger mer for seg selv ved å bruke sine egne kunder som brekkstang inn i statskassen for å få enda mer i subsidier.

Dessverre for bøndene finnes det svært liten forståelse blant folk flest, for måten de ønsker å få gjennom sine økonomiske betingelser.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (FRP) mener norske bønder har seg selv å takke. De har fått et gunstig tilbud de burde ha vært fornøyd med, nå kan det bli en langvarig konflikt som vil ramme stadig flere. Egg er det allerede lite av om ikke tomt hos de fleste forhandlere, nå er det melk norsk bønder forsøker å ta fra forbrukeren.

Norske bønder sager av grena de sitter på. Norske forbrukere burde ha boikottet norske bønder så langt det lar seg gjøre.

– Bondelagsleder Nils T. Bjørke i Norsk Bondelag ønsker å tvinge landbruksministeren til forhandlingsbordet ved å straffe en uskyldig tredjepart. Noe som kan endre folks holdninger til norske bønder. Grådige bønder prøver å presse mer sitron ut av en allerede flat sitron. De dummer seg ut og prøver et pressmiddel som verken Listhaug eller regjeringen kan være med på.

Norske bønder framstår som grådige og bruker utidige metoder som svært få forbrukere forstår, itillegg varsler de flere og enda kraftigere aksjoner for å tvinge fram et bedre tilbud fra regjeringen.

En løsning på jordbruksoppgjøret sees på som usannsynlig i uoverskuelig framtid.  Statens tilbud var på 150 millioner kroner mer til bøndene neste år. Et tilbud som var 1350 millioner kroner mindre enn hva bøndene hadde satt som krav.

Er du som forbruker smart, så bruk heller pengene dine på importerte matvarer, slik at norske bønder får beholde sine produkter. De er ikke interessert i deg som kunde uansett. Stadig flere norske forbrukere mister respekten for bonden som en respektert arbeidsgruppe, de framstår heller som kjeltringer.

Er du lei av sutrete bønder som skriker etter mer subsidier?

 

Kilde: NRK.no

Foto: Flickr/  kitchencourses.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vær stolt av den frodige rumpa di!

- Unge jenter med allerede dårlig selvtillit har en jævlig vår og sommer pga komplekser rundt det å være litt større enn...

Lukk