Den siste tids utvikling i idretten har ikke handlet om resultater, men om doping rundt norske idrettsmenn og kvinner. Tidligere avdelingsleder i Antidoping Norge, Mads Drange mener å vite at norske idrettsutøvere ikke er noe bedre enn andre.

Heller tvert i mot. Bevis mangler dog i denne saken.

Ser du for deg settingen? Marit Bjørgen tar OL-Gull i Sotsji, for så å bli tatt for doping. Det er noe som skurrer langt inn i folkesjela. Det er ikke mulig.

«Det er typisk norsk å være god», sa landsmoderen Gro i en nyttårstale for mange år siden. Og det hadde hun jaggu rett i. Norge er best når det gjelder og spesielt Marit, som er en vinnertype alle liker og ønsker kun det beste for. Hun kunne aldri ha sagt, det er typisk norsk å være dopet, for vi har ikke opplevd mange kriser rundt norske helter og doping.

Ikke ennå.

Petter Northug er best på herresiden. Men han har en tendens til å lage støy rundt seg selv. Han er vel truende til å starte slåsskamp i enerom, denne Northug.

Men med Marit er det langt enklere. Hun sier -og -gjør de riktige tingene. Og hun gråter på de rette stedene. Og vi- hele Norge gråter med henne.

Marit Bjørgen kan ikke bli tatt for å fuske i idrett. Ihvertfall ikke i langrenn.

Faktisk er det skiløpere som bruker dop, og det er folk som smugler sprit. Det er noe med hvem vi ser på som våre helter. Nordmenn driver ikke med sånn. Eller er vi naive som tror at norske utøvere er så mye bedre enn alle andre også på moral?

Men se for deg overskriftene på OLs første dag: » Marit Bjørgen innrømmer bloddoping»! Jeg hadde ikke trodd på det uansett. Man blir ikke sviktet på denne måten av sin største helt. Huff, for en skam det ville vært for en hel nasjon og for en hel idrett.

Det tenkte sikkert finnene før, under og ikke minst etter ski VM i Finland i 2001, da flere finske helter som blant annet Harri Kirvisniemi og Mika Myllelä ble tatt for doping. Hele Finland gråt.

Jeg er helt sikker på at Marit Bjørgen og alle andre norske skiløpere- gutter som jenter- er 100% rene for alt som har med dop å gjøre.

Det man skal huske på er at det er folk der ute som gjør det, og at det er store pengesummer for å vinne i skiidretten.

Det handler om moral. Norske utøvere har fått den inn med morsmelka, men kan ha blitt lurt og fristet på veien opp og fram. Husk at også de beste norske er bare mennesker.

Snart er det OL.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
İlkay Gündoğan til Manchester United eller Real Madrid?

Borussia Dortmunds solide midtbanespiller Gundogan skal ha fått tilbud fra både Real Madrid og Manchester United. Det er en dårlig...

Lukk