Norske medier har en tendens til å gi et skjevt og lite reflektert bilde om hva som foregår ute i den store verden.

TV2 velger å fokuserer på at Vibeke Skofterud snakker om «kusa mi» i  Gällivare i  Finland. Mens det utspinner seg store konflikter på de fleste kontinenter-

Jeg er veldig klar over at det kun er kort tid til et VM- på ski som kommer til å få mye medie fokus. Men det starter jo ikke opp nå- Allikevel skrives det spaltemeter på spaltemeter om Petter Northugs helse, og manglende sportslige resultater.

Jeg vet også at Northug  i utgangspunktet er favoritt til å vinne mange medaljer i det kommende VM- på ski. Men kunne ikke media, både aviser og TV- latt mannen være i fred. Og latt han få tid til å bli frisk.

Skriv om noe annet. Send interessante ting på TV. Seerne og leserne blir dritt lei hele Petter Northug lenge før VM skal starte- Og det ødelegger mer enn det gagner for skiløperen. Det er selvsagt ikke Northugs feil at det er så mye fokus på han. Det er det tidligere meritter som er skyld i, samt ensporede og lite kreative journalister!

Nyhetsbilde er skjevt fordi det fokuseres for mye på en person, når man vet hvor mange svært dyktige idrettsutøvere vi har i Norge. Vi har blant annet verdens beste kvinnelige golfspiller, vi har rally-brødrene. Og vi har skøyteløpere i verdenstoppen blan annet- de får ingen spalte plass sammenlignet med sykdommen til Northug….

Disse kommer helt i skyggen av et helt ekstremt fokus på kun en skiløper. Hvorfor det?

Og jeg må få lov til å si at det er et tankekors når førstesideoppslagene til Norges største aviser er Petter Northugs helse- og samtidig står Verden på randen av tredjeverdens krig- Hvis Nord og Sør Korea ikke kommer til enighet-

Norske journalister bør få nisselua opp fra øynene og la Northug få hvile litt, og ikke bruke opp hans gode navn og rykte før han skal gå skirenn.

Fokuser heller på det som er viktig-

 

Vargas

http://www.vg.no/sport/ski/langrenn/northug/artikkel.php?artid=10011964

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
24 svenske kvinner tatt for barneporno

  Kan den pedofile være kvinne?   En mann og 24 kvinner er i Sverige pågrepet og mistenkt for å...

VIDEO- Vålerenga kjerke har mistet sin prest

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fPdMRna01s0[/youtube] Einar Gelius Kjendisprest Einar Gelius har et liberalt syn på det meste og nå kommer han like godt med...

Lukk