Norske menn over femti blir trakassert av samfunnet forøvrig. Det finnes ikke noe sikkerhetsnett for hvite, overvektige slubberter som blir sett på som gamle griser, til tross for at flere av oss ‘bare’ kaller kvinner generelt – stygge navn i de fleste kommentarfelt.

Det er til og med blitt en egen emneknagg, en så kalt hashtag. #hvitemennsompusher50, som etter den meget berømte låta til Norge deiligste liveband, Karpe Diem. Vi har faktisk ikke en dritt vi skulle ha sagt, vi blir hatet, diskriminert og mobbet.

Ingen annen minoritet blir så til de grader uglesett som hvite, norske, menn, med eller uten barn, som pusher eller har passert femti år. Selvsagt må Metoo få deler av skylda. Nå er det ikke engang lov å klå uten å bli satt i bås.

Blir en slik en, en mann rundt femti, alvorlig syk og døende, sier de på sykehus: “Ja, men han er jo mann, uten barn. Han kommer sist i køen, han er ikke viktig nok. Han kan bare dø han.”

Kanskje er det ikke så rart at det er flere norske single menn, uten barn enn det er noe annen type menn i dette landet? Kanskje er det ikke så rart at det er godt voksne menn, litt over middagshøyden som sitter igjen som ensom og forlatt – når eks-kona valgte å gå?

At hun ble sammen med en ti år yngre bodybuilder er ikke avgjørende, men heller ikke overraskende. Norske hvite menn over femti går mot et langt liv i ensomhet. Om han ikke bruker sparepengene sine på ei lita dukke fra Asia. Mange gjør det. De har ikke noe valg. De får ingen andre.

Norske kvinner klarer seg bra uten menn. De trenger ikke engang mannen til å tilfredstille seg seksuelt, det har hun noe med batterier til å gjøre, eller en venninne. Norske kvinner er det sterke kjønn, de fleste norske menn har bare ikke klart å innse det ennå.

Norske menn over femti blir trakassert ...
Foto: Gerd Altmann Pixabay

Norske menn over femti blir trakassert …

Norske menn over femti har fortsatt de best betalte jobbene, ja. Men også her er tidene i endring. Innen ti år, er flere av de viktigste og mektigste stillingene besatt av en norsk kvinne. Norske kvinner styrer norsk politikk allerede, snart tar de næringslivet også.

Norske menn sitter og tisser, med halen mellom bena.

Norske menn har mye å skamme seg over, men blir altså diskriminert så til de grader, bare for å være rundt femti og mann. Du trodde det var den elendige politikken til arbeiderpartiet som førte til Norges største parti er halvert på få år, grunnet Gahr Støres fomling. Det er feil, det fordi han er en gammel mann for svingende. Visste du ikke det?

Spør en 17-åring hva hun mener med menn med grå hår. Det første hun vil svare er at han er gammel. Når tror du menn får grå hår i 2019? Spør Ole Gunnar Solskjær, han er 46. Knapt mitt i livet og stålgrå. Snart stemplet som en gammel gris som sendes hjem fra Manchester som slakt. Bare vent å se.

Norske kvinner lever heller alene, enn å dra en fet, middelmådig tulling inn i huset, som skal bestemme hennes timeplan, som spiser opp maten hennes og sovner etter et nummer med dvask og dårlig sex. Hvem kan egentlig bebreide henne for det? Ikke norske menn i hvert fall.

Norske menn som har satset og bommet, som har endt opp som skilt og bitter, avskiltet og overvektig har lite å komme med. Ikke er de et vakkert syn lengre, ikke har de selvtillit nok til å komme med noe positivt. Da er det betydelig lettere å hate norske kvinner i sosiale medier – fortelle hva de egentlig hadde fortjent. Disse jævla kjerringene.

Om du stikker innom Kvinneguidens forum, forstår du litt mer hvilken status norske menn har, hos endel norske kvinner. Det er ikke noe vakkert syn. Norske menn blir omtalt som ondskapsfullt pakk – uten særlig rettigheter. Kanskje er det riktig også i mange tilfeller?

De er silt ut og ikke funnet bra nok for henne, disse mennene på sjekke-appene. Denne moderne kvinnen som sveiper seg gjennom Tinder på jakt etter denne høye mørke – som tilfredsstiller henne på alle vidunderlige måter. Og hun vil sannsynligvis få det som hun vil.

Er mannen i tillegg under 170 cm høy, er det faktisk ikke lenger håp. Norske kvinner dropper alle menn, uansett nasjonalitet, om de er lave. Lave menn blir av mange kvinner sett på som annenrangs.

Samfunnet trenger åpenbart menn, både i arbeidslivet, som fedre og som bestefedre. Noen menn blir til og med satt pris på, ja, vi vet. Men det er dessverre en endring i tiden at norske menn over en viss alder, stemples automatisk som kriminell eller som ingenting. Det i seg selv er selvsagt veldig uheldig.

Norske menn er lite ettertraktet i media også. Det refereres alltid til gjerningsmannen, drapsmannen, innbruddsmannen, selvsagt er det ikke uten grunn. Det er faktum. Tre av fire lovbrudd blir utført av en mann.

I alt ble 260.000 personer straffet i 2016, 75% av disse var menn.

Norske menn har to valg. La seg diktere, trakasseres og bli tilintetgjort eller faktisk ta kampen om makta og fortelle at vi er verdifulle nok. Vi kan oppføre oss, vi kan bidra i hjemmet, være gode og omsorgsfulle fedre og ektefelle. Vi må tørre å ta opp kampen med rødstrømpene som står på barrierene og klager – på menn over femti.

Vi må kanskje i langt større grad sørge for at kvinner igjen vil ha noe med oss menn å gjøre, bli attraktive igjen, på de riktige premissene.

Trakassert eller avvist? For de fleste menn oppfattes det sannsynligvis ganske likt.

Vargas

Pin It on Pinterest