Norway Cup inviterer hvert år mellom 20 og 30 lag fra den såkalte tredje verden og områder som er rammet av fattigdom og nød. Norway Cup samarbeider med Redd Barna, Røde Kors Norge, Kirkens Nødhjelp, NORAD, LO og andre organisasjoner for å hente disse lag til Norge.

– En turnering som har nasjoner fra alle verdenshjørner, og som er til stor glede for barn som har en helt annen hverdag enn det norske barn har. Fotball er verdens største idrett, Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og unge.

– Her er det spillere og trenere fra land som er ytterste nød, i krig eller i økonomiske problemer der arbeidsledighet og kriminalitet går hånd i hånd. Da er fotballen og Norway Cup et fristed der barn får lov til å være barn.

Ihvertfall for en ukes tid.

NorwayCup 40 år Foto: Torbjørn Andersen

 

I årene fra 1972 har Norway Cup utviklet seg til et arrangement som inneholder mye mer enn fotballspill på banen. Verdens største fotballturnering er blitt en samfunnsinstitusjon.

– Norway Cup har en lang tradisjon når det gjelder samarbeid med de viktigste verdi-orienterte organisasjonene. For tiden er det mange institusjoner som bidrar til Norway Cups verdiprofil.

– Gutter og jenter møtes i spisesalen, i teltet eller på banen. Forelskelse oppstår, minner, lengsler, seier, tap, håp og idrettsglede. En magisk uke som spikrer seg i hukommelsen resten av livet. Har du opplevd Norway Cup så husker du det for alltid, enten du deltar som spiller, er med som leder eller som en ivrig forelder.

Norway Cup er et fargerikt fellesskap der fotballen er i sentrum. Vennskapsbånd blir knyttet uansett nasjonalitet, religion eller utseendet.

Norge har god grunn til å være stolt av å arrangere et så viktig og riktig idrettsarrangement for barn, på barnas premisser.

Norway Cup er en turnering for morgendags helter.

Nøkkeltall:

1386 lag
30 000 deltagere (10-19 år)
50 nasjoner
62 baner
4400 kamper
360 dommere og 50 observatører
32 innkvarteringsskoler
9 hoteller
700 medierepresentanter i Norges største årligste pressesenter, og mer enn 400 frivillige fra de forskjellige samarbeidspartnere Norway Cup har, er med på å lage en fantastisk fotballfest.

Kilde: Norway Cup

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Cougars- menns dyriske lidenskap for modne kvinner

Kjært barn har mange navn, så også betydningen av en "Cougar." Yummy- mummy, et "sexdyr", en Puma som vet hva...

Filmen «The Woman in Black» forbudt på kino, nå på video

Etter at sjefen truer med å sparke ham må Arthur reise til en avsidesliggende landsby for å håndtere boet til...

Lukk