NRK-høsten! Det er spennende å se hva NRK klarer å tromme sammen av serier og god underholdning, filmer og alvorlige dokumentarer. Du som klager på å betel for å se eller høre på NRK, har virkelig ikke peiling.

Norsk Rikskringkasting har så mange gode kulturelle tilbud, at du er uten sanselige begreper om du ikke makter å finne noe du liker på NRK rike tilbud via fjernsynet eller radioapparatet. Betal lisensen med glede. NRK-høsten!

Heldigvis bevarer NRK både “Beat for Beat” og “Stjernekamp” for alle oss som liker musikk. NRK har nemlig alltid hatt stor respekt for den type underholdning – den aller beste musikken. Utfordringen for rikskanalen, er alle de andre kanalene som leverer jævlig god underholdning.

Anne Lindmo holder kursen og kommer tilbake med aktuelle gjester. Heldigvis overlever også gode gamle “Nytt på Nytt”, til tross for en rekke utskiftninger de siste årene.

Netflix og HBO

Netflix, HBO og Viaplay er bare noen av mange strømmetjenester som leverer TV-serier og filmer av ypperste kvalitet. Skal NRK sende de samme, blir det som en reprise for de fleste. NRK er først og fremst en leverandør av selvproduserte serier, underholdning for store og små, men ikke ofte i kategorien fantasy eller action.

Se på Barne-TV i form av julekalendere, gjennom de siste 30 årene, hva NRK har levert. Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen, Jul i Skomakergata, Julekongen, Jul i Svingen og kanskje den aller beste, Snøfall, som fikk svært gode omtaler. I tillegg bør NRK få ros for alle gode radiokanaler du kan finne på NRK.no.

Vi synes Reiseradioen alene, er verdt NRK-lisensen, og vi vet du elsker det programmet, minst like høyt som oss. Det blir ikke noen sommer uten.

NRK-høsten!
Stjernekamp høsten 2019 FOTO: JULILA MARIE NAGLESTAD / NRK

NRK-høsten!

Vi har sagt det før og vi gjentar det gjerne, din TV-hverdag, vil endres til det ugjenkjennelige innen få år, derfor vil NRK bli tvunget til å fornye seg på alle mulige steder. Ikke bare som ren underholdning, men for alle aldersgrupper som vil ha et mangfold av tilbud. Bare på den måten kan NRK overleve på sikt.

Til høsten vil møte vampyrer i serien “Nattens arvinger”, lokalpolitikk, som neppe blir like dramatisk, det blir som vanlig debatt-program og nyhetsreportasjer for hele landet, NRK lar seg ikke endre over natten. Om “Norge Rundt” overlever? Selvsagt, gjør det det.

NRK konkurrerer ikke bare mot TVNorge, TV3 og TV2, men altså en lang rekke streaming-tjenester, som leverer det ypperste på markedet. Derfor hører vi ofte at: “Vi ser ikke på NRK, vi ser bare på Netflix og HBO vi.”

Din TV-hverdag revolusjoneresPrisen på en TV har falt dramatisk de siste 8-10 årene, og aldri har det vært rimeligere. Du kan få én 50-tommer flatskjerm til noen få tusenlapper. 

Smart-TV

Rimeligere og bedre teknologi, samt stor konkurranse og lavere kostnad for produsentene og et mettet marked, presser prisene på TV-ene ned. Du får en bedre TV i dag, som også er rimeligere enn den forrige.

Nordmenn ser i snitt ca 3 timer hver eneste dag, på det som kalles lineær TV. NRK, TV2 osv. Legger man til grunn alle andre skjermer man har tilgjengelig, med enda større, og kanskje bedre tilbud som via Netflix, via nettbrett, PC og andre underholdningstjenester. Via SMART-TV, kan man nå surfe på nettet og dermed få internettet som en egen «TV-kanal».

TVOV ( TV and online video) er altså motpolene eller rivalene om du vil, til det Lineære TV som vi kjenner så godt til fra før. Folk flest, og i alle aldre, ser mindre TV nå enn før, og det er åpenbart at det massive tilbudet utenfor den ordinære TV-kanalene som er årsaken. Hvorfor skal man sitte og se på «Kontrapunkt» på NRK3 når det går «Game of Thrones» på HBO? For eksempel.

Det er faktisk ikke mange år siden at mange nordmenn ikke hadde TV overhode. Det var den gang Microsoft hadde kalkulert med at det ville være behov for ca 5 PCB-maskiner – i verden. Sånn ca. Plutselig ble tilbudet endret, alle hadde tilgang til TV, med farger. NRK-høsten kan bli bra nok, den.

OLED-teknologi

Etter enda noen tiår, hadde nesten alle også PCB-maskiner, eller lap top, som vi kaller det i dag. Resten er som kjent historie, men ikke helt. TV-hverdagen vår revolusjoneres fortsatt, og den flate greia på veggen, blir ensa litt større, enda litt bedre og kan snart gi deg all verdens tilbud. Billigere blir det sannsynligvis også.

Per 2017 holder det om du investerer i det aller siste på markedet – et eller annet merke vi ikke ønsker å påvirke deg på, men det bør være minimum 4K oppløsning, med OLED-teknologi, (organic light-emitting diode, eller organisk lysdiode) så er du sikret et godt TV-bilde.

Om det ikke finnes dyre TV-er? Selvsagt gjør det det. Men til vanlig hjemmebruk for en familie på fire, så har det neppe vært rimeligere å kjøpe TV enn akkurat nå. Men som med det meste man bruker penger på – jo dyrere, jo bedre.NRK-høsten stilles det alltid forventninger til.

EXIT

Ikke alle er like glade for endringer i den teknologiske verden, men lar du ekspertene få en sjanse, vil du garantert bli overrasket. Din nye TV-hverdag vil også gi deg et revolusjonerende TV-bilde, men også underholdningen vil bare gå én vei.

Det du vil se på TV om få år, visste du ikke eksisterte.

Derfor bør du glede deg over at NRK sender serien “Exit” med dyktige Jon Øigarden i en av rollene. Og i spenningsserien “Twin” får vi se ingen ringere enn, Kristoffer Hivju.

Derfor er det bare å rull inn puppen, slutt å klage på NRK og nyt heller det fantastiske tilbudet du finner, døgnet rundt på NRK-appen. Det er faktisk påtide at du tør å innrømme at du både ser på, lytter til og liker NRK.

Gjør du ikke?

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com
Les også vår forrige artikkel
Solskjær bør selge Pogba!

Solskjær bør selge Pogba! I skrivende stund, noen uker før seriestart og ny spennende Premier League-sesong, står svaret klart for...

Lukk