Du har helt sikkert hørt om Skandinavias største TV-produksjonsselskap Strix, som tidligere har hatt ansvaret for store produksjoner som «Farmen» på TV2 og «Robinsonekspedisjonen på TV3».

Endelig har også NRK forstått alvoret og kastet seg inn i reality-generen, med det kommer snart «Anno». En serie som altså Strix har fått i oppdrag å lage for selveste NRK, der 14 deltagere blir sendt hele 250 år tilbake i tid og skal kjempe en innbyrdes kamp over ti lange uker.

Scene for begivenhetene er Bergen-sentrum slik det var i år 1764.

– For de som liker nevnte Farmen, så vil denne reality-serien være midt i blinken, men allikevel være helt annerledes. Tiden er skrudd enda 150 år lengre tilbake i tid, forholdene var vanskelige på alle måter og hverdagen var et slit for innbyggerne i Bergen, på lik linje med de andre norske større byene på den tiden, da byen med de syv fjell var den største i Norge.

L3LuxjsvLR_qzgVSViUcJgUCrk-qoT2sQXYvrP7OZS8g

For 250 år siden var det ikke mye som var likt slik livet er i dag. Det meste måtte lages for hånd, å skaffe nok mat var det viktigste i tillegg til å holde seg varm. Det var lite av alt og det lille de hadde måtte de ofte dele med mange. Forventet levealder på den tiden var 45-50 år for kvinner og noe lavere for menn.

De var ikke så opptatt av reservasjonsrett på den tiden.

– Deltagerne skal i følge NRK, starte helt på bunnen av den sosiale rangstigen og klatre etter beste evne, oppover gjennom konkurranser og og oppgaver av variert vanskelighetsgrad. Konseptet med å bli stemt ut er det samme, så deltagernes primæroppgave blir å holde seg i spillet.

Mener du at dette kan være midt i blinken for deg så er det bare å søke, søknadsskjema finner du i dette innlegget. Husk bare å legge igjen, iPhone, nettbrett, iPod og snus hjemme. Ikke en gang klokka får være med om du er så «heldig» å få være med på tidenes reality-satsing fra NRK.

Ønsker du å være med på dette fantastiske eventyret må du har fylt 20 år og ha sans for utfordringer, både mentalt og fysisk. Du bør kunne spillet, lære deg å manipulere andre med stor troverdighet, skaffe deg lojale venner og å tørre å baksnakke andre uten å bli dolket i ryggen selv. Det er smart å være bevisst at det først og fremst er et skittent spill, gjør du ikke det- kan du være den første som reiser hjem.

Det er all grunn til å tro at den enorme produksjonen er i trygge hender siden det er STRIX som står ansvarlig, på oppdrag for NRK.

Innspillingen vil starte tidlig i august  og vare til midt i oktober i år. Det er beregnet å bli produsert 30 program, hvert på ca en time. Budsjettet er i følge NRK på 33 millioner lisenskroner.

Her er søknadsskjema!

Programleder for Anno er flotte Selda Ekiz (29), kjent fra NRKs «Newton».

 

Foto: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fyllesyk og yr?

Det er faktisk en sammenheng mellom det å være kåt etter en fest der man har drukket mer enn man...

Eldregenerasjonen endelig på nett!

Bestemor og bestefar, morfar og mormor, beste og momo. Mange flotte navn på seniorene våre, de som var med på...

Lukk