NRK-lisensen et nødvendig onde? Slik slipper du unna! En av de regningene mange irriterer seg over, er den evige NRK-lisensen, eller kringkastingsavgiften som den egentlig heter. Hele 2.834,70 kr. må hver adresse med mottakerutstyr til ordinære TV-kanaler ut med per år. 

Stadig flere ønsker å slippe å betale for en tjeneste de ikke bruker og det er fullt mulig å lippe unna, men det er ikke nok å sappe over til TV2 eller TVNorge og tro at alt er såre vell. Det er det slett ikke.

TV-apparatet må plomberes av kyndig personell, slik at det ikke kan ta i mot TV-signaler. Det er den innebygde fjernsynsmottakeren som må settes ut av spill, for at lisenskontrolløren skal bli fornøyd. Selv det er ikke tilstrekkelig.

NRK-lisensen et nødvendig onde? Slik slipper du unna!

Deretter må nemlig alt brukerutstyr hva tunere og annet avgiftspliktig mottakerutstyr angår, ikke bare kobles bort, men også stues vekk, langt bort, for godt. Man kan faktisk bli pålagt å betale NRK-lisens om kontrolløren fatter mistanke til at man forsøker å lure seg til å se på de ordinære kanalene.

Som om ikke det var nok. Endelig må du til slutt sende en bekreftelse til NRK-lisensavdelingen, fra verkstedet som utførte plomberingen eller fra forretningen som hjalp deg med å gjøre ditt fjernsyn klar til bruk, uten å måtte betale den forhatte avgiften.

Ser du på problemstillingen i det store bildet, fordelt på et år. 2900 kroner. Det er kanskje mye penger for noen, men ikke mer at de aller fleste makter å betale, uten å gå konkurs. Det utgjør en helaften på byen, eller i underkant av 8 kroner per dag gjennom året, så du kan klare å betale NRK-lisensen, men det er ditt valg å velge den bort.

Din privatøkonomi, er som kjent ditt ansvar.

Årsaken til at stadig flere ønsker å bruke sine midler på andre ting enn kringkastingsavgiften er ikke nødvendigvis et dårlig tilbud. Mange ser mindre på TV og har funnet andre kilder til underholdning. Nettflix, HBO, Canal Digital, Viasat og Altibox er bare noen aktører i en jungel av tilbud – til et stadig mer krevende og kvalitetsbevisst publikum.

En plombert TV kan åpenbart brukes som en monitor som kan ta inn signaler via nettbaserte strømmingtjenester som har et spekter av filmer, serier- og spillmuligheter. Det mest styrt av en eller flere apper som styrer din nye TV-hverdag.

Om du allikavel har bestemt deg å betale NRK-lisensen så merk deg forfallsdato; 31. juli og 31. januar. Betaler du ikke i tide, kommer en tilleggsavgift pålydende kr. 193.- Om det er verdt å betale 2900 kroner per år for tilbudet NRK kommer med? Definitivt, men som sagt, det er det opp til deg å avgjøre.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Zara Larsson – eneste svenske med suksess i EM

https://www.youtube.com/watch?v=MoHnffhBwqs   Zlatan og hans venner på Sverige møtte nådeløse italienere i andre kamp i gruppe E. Som kjent, vinner...

Reiseradioen – Norges viktigste radioprogram starter 18. juni!

Du har kanskje gledet deg siden medio august i fjor? Hele Norges Reiseradioen, sannsynlig landets viktigste radioprogram. Hørt av titusener...

Lukk