Nuno tar Wolves til Premier League! Alle som følger med engelsk fotball, kjenner til Wolverhampton Wanderers og deres brokete historie, med langt flere nedturer enn oppturer de siste årene.

Å ha vært et av de aller beste lagene i England, engang på femtitallet – er mager trøst for fansen av 2017. Konturene av noe stort er utvilsomt på gang, og det blir lagt merke til.

Lest? Wolves – opprykk betyr åpent sjekkhefte

Denne sesongen ser det endelig ut til at det meste lykkes for den sovende giganten. Vi velger å trekke fram de aller viktigste faktorene til den sportslige suksessen som ser ut til å bringe Wolves tilbake til Premier League.

Fosun International som kjøpte klubben i 2016, har gjort det aller meste riktig, bortsett fra å ansette to managere som ikke holdt mål. Sparket Walter Zenga etter få kamper, ansatte Paul Lambert, men også han fikk fyken etter forrige sesong, for deretter å hente Nuno Espirito Santo. Vet, det høres ut som en åpenbaring, og det har det vært siden portugiseren tok over på Molineux.

Nuno tar Wolves til Premier League!

Faktor nummer to er altså manageren og hans stab, som fram til 18 kamper av 46 totalt er gjort unna, har 41 poeng, og kun tre tap. Noe som også betyr at det er hele 28 kamper igjen å spille i Championship – noe som i realiteten betyr at nesten alt kan skje. Men så kommer faktor nummer tre inn. Jorge Mendes.

Nuno tar Wolves til Premier League!

Superagenten med et nettverk på størrelse med Spiderman personlig. Har et spiller-arsenal utenom det vanlige, har også et meget tett og godt vennskap med Jeff Shi, som er øverste leder fra Fosun International, med base på Molineux som Styreformann. I tillegg til å ha kjent Nuno i mer enn tjue år, har Mendes muligheten til å hente enda flere spillere, foruten de stjernene som allerede er signert til nå. Enten på lån eller på langtidskontrakter.

Denne trioen, Fosun, Nuno og Mendes vil bringe Wolves til Premier League, kanskje allerede til våren. Alt tyder på at den sportslige suksessen fortsetter for Wolves.

Stjernene Jota, Boly, Neves, Cavaleiro og Helder Costa, er spillere som kunne ha spilt for hvilket lag som helst i Premier League, men foreløpig spiller de i Old Gold & Black og ser ut til å trives med det.

Mange av de siste kampene har kommet mot antatt bedre motstandere. Leeds ble nylig slått 4-1 foran nær 30.000 tilskuere, en onsdagskveld på en sur engelsk høstkveld i vind og regn. Før det vant ulvene med 2-0 i tre kamper på rad, mot henholdsvis Reading, Fulham og Norwich.

Til og med Manchester City slet med sitt stjernegalleri, å komme gjennom Wolves’ fantastiske forsvarsrekke, enda Nuno valgte å stille med et antatt svakere lag, siden ligacupen er av sekundær betydning denne sesongen. City gikk videre på straffer etter 0-0 etter ekstraomganger.

I bakgårdsligaen Championship handler det om én ting; for de antatt beste lagene, å komme seg vekk, aller helst opp til Premier League, hvor de store pengene er. Wolves har mer penger gjennom de kinesiske eierne Fosun enn de fleste andre, og laget vil bli forsterket i januar med flere gode spillere. Minst én spiss, kanskje en midtbanespiller, og kanskje forsvinner noen av stjernene om riktig sum kommer på bordet.

Wolves spiller best, scorer mest, slipper inn lite mål og vinner flere kamper enn sine argeste motstandere. Etter 18 kamper, leder Nuno og hans spillere med fire poeng på Cardiff som er nummer to. Og nå møter Wolves flere av de antatt svakere lagene på tabellen, i de neste kampene. Poengforskjellen kan bli betydelig.

Alle piler rundt klubben med de karakteristiske draktene, som mange nordmenn husker fra Tippekampen på åttitallet, peker rett til værs. Alle vet at det snur raskt i den moderne fotballen. Spillere blir solgt eller skadet, manageren kan finne bedre tilbud andre steder og eierne velger andre klubber og investere i. Men i Wolves – i slutten av november i 2017, ser det ut til at alle faktorer drar lasset sammen mot ett felles mål: Premier League.

Vi føler oss mer og mer sikre på at Nuno tar Wolves til Premier League, og fansen, disse stakkars jævlene som har lidd seg gjennom en generasjon i skyggenes dal, ser endelig lyset. Out of Darknes

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Black Week og tilbud som lurer deg

Black Week og tilbud som lurer deg. Nå går vi mot årets viktigste handledag for 'the shopaholics' -  altså alle...

Petter Northug til OL for Sverige?

Petter Northug (31) finnes det bare én eneste av her i landet. Treneren for det norske herrelandslaget, Tor-Arne Hetland og...

Lukk