Ny film med Lisbeth Salander! Det er noen år siden sist, og du klarer kanskje ikke plassere henne i farten, men det er altså en av svensk litteraturs store heltinner, skapt av den avdøde forfatteren, Stieg Larsson, det er snakk om.

Larssons bøker i Millenium-triologien er blant de mest solgt i Europa, slik blir det som kjent film av. At den kommende filmen, er tatt fra boken som skrevet av David Lagercrantz, er ikke vår skyld. Det er uansett Lisbeth Salander det handler om.

Lest? Camilla er søsteren til Lisbeth Salander

Den siste filmen, basert på David Lagerkranz bok, er kalt “The Girl in the Spider’s Web” hvor glimrende Clarie Foy (34) spiller den skinnmagre hackeren vi husker så godt, skapt av Noomi Rapace i de tre første filmene. Foy er britisk, mest kjent som Dronning Elisabeth i suksess-seieren “The Crown”.

Ny film med Lisbeth Salander!

Sverrir Gundason spiller Mikael Blomkvist og Sylvia Hoeks spiller søsteren til Lisbeth, Camilla Salander. Om du tror det blir en hyggelig familie sammenkomst, har du sannsynligvis ikke skjønt mye. Camilla Salander er ondskapen personlig, på jakt etter å hevne seg på sin søster, som hun hater mer enn alt annet.

Ny film med Lisbeth Salander!

Man kan lett gå seg vill i bøker og filmer som omhandler Lisbeth Salander og hennes svært kontroversielle familie, derfor skal vi forsøke å gjøre ting litt klarere for deg, som vår leser.

De tre første filmene, gjort med nevnte Noomi Rapace, som Lisbeth Salander i hovedrollen, er basert på bøkene til skaperen, Stieg Larsson. Denne nye filmen, “The Girl in the Spider’s Web” er filmen som er basert på David Lagercranz sin første bok om Lisbeth, “Det Som Inte Dødar Oss, var original-tittelen på boken som kom i 2015 . En bok, og nå altså en film, som handler blant annet om den unge autistiske gutten, August Balder.

I 2017 kom David Lagercranz med bok nummer to, om Lisbeth Salander. Den hetMannen som jaget sin egen skygge.” Og skal ikke være planlagt filmatisert.

Men var ikke James Bond med i en av disse Salander-filmene også? Sammen med Rooney Mara, spør du kanskje? Jo, det stemmer, Daniel Craig spilte Mikael Blomkvist og den het “The Girl With The Dragoon Tattoo” fra 2011, basert på den første boken av Stieg Larsson, “Menn som hater kvinner.”

Filmen “The Girl in the Spider’s Web“, er det stilt enorme forventinger til. Ikke minst fordi det er Claire Foy som har hovedrollen som Lisbeth Salander.

Verdenspremiere er 26. oktober, på en kino nær deg.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Faste kan være bra for kroppen din

Faste kan være bra for kroppen din. Å faste i korte perioder som inntil ett døgn, kan ifølge nyere forskning...

Lukk