Det måtte gå som det pleier å gå når resultatene uteblir. Gustavo Poyet med en fartstid som spiller for Blant andre Tottenham, vant kun 14 av de 60 kampene han fikk som sjef for Sunderland siden han ble ansatt for 17 måneder siden.

Klubbens eier, Ellis Short mente noe måtte gjøres etter en rekke svake resultater, og når den meget viktige hjemmekampen mot Aston Villa nylig, endte med braktap og 0-4, var det den berømte dråpen som fikk begret til å flyte over for fans, styret og eier.

Laget med de karakteristiske røde og hvite stripene, har kun ni kamper å berge plassen i Premier League på. Sunderland har kun 1 poeng mer enn laget som ligger på nedrykksplass i øyeblikket.

1280px-Gustavo_Poyet_Brighton_v_Spurs_Amex_Opening_30711

Gustavo Poyet (46), en av flere managere som ikke har lykkes på Stadium of Light i Sunderland

«The Black Cats» eller de sorte kattene som laget fra nord-England kaller seg, er absolutt en av aristokratene i engelsk fotball. Lokaloppgjørene mellom Newcastle og Sunderland er blant de mest prestisjetunge på hele ball-øya. De senere årene har det ikke lykkes for noen av de fem siste trenerne på flotte Stadium of Light.

  • Roy Keane var sjef fra 2006 -2008, vinn prosent på 28,3
  • Ricky Sbragia var sjef i 23 kamper i 2008, vinn prosent på 21,7
  • Steve Bruce var sjef fra 2009 til 2011, 89 kamper, men vant bare 25 kamper, en vinn present på 28
  • Martin O’Neill var sjef fra desember 2011 til mars 2013, vinn prosent på 29
  • Paolo Di Canio var sjef i 12 kamper i 2013, vant kun 2 av disse,
  • Gus Poyet var sjef fram fra oktober 2013 og fram til i dag, vinn prosent på 23

Sunderland-fansen med andre ord ikke vært bortskjemte med god fotball, kontinuitet og scoringslede på veldig lenge. Om den tidligere nederlandske landslagssjefen, Sør- Korea og Russland-sjefen Dick Advocaat, som nå har styringen i Serbia, kan få orden på sakene gjenstår å se.

Han er etter all sannsynlighet på plass allerede til neste kamp. Borte mot West Ham foreløpig som midlertidig sjef, om så blir tilfelle.

Så er det selvsagt allerede skrevet skjebnens ironi på veggen på Stadium of Light. Hvilken kam er den første hjemmekampen i Premier League for den nye sjefen? Mot Newcastle, selvsagt. Den kampen spilles 5. april. Itillegg har Sunderland igjen både Arsenal og Chelsea før sesongen er over. Begge kampene spiller på bortebane.

Hvem sa det skulle være enkelt å overleve i Premier League, Sunderland kan være et av tre lag som må ta den sportslige og meget tunge økonomiske konsekvensene av et nedrykk. Svaret kommer en eller annen gang før 24. mai.

 

Kilde: Dailymail. co.uk

Foto: Wikipedia.org

Vargas

 

Tags: Dick Advocaat, Gus Poyet, Stadium of Light, Sunderland

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VG-lista top 20 på Rådhusplassen 2015 – Datoen er klar!

 Foto: Kim Erlandsen NRK P3 Nytt av året er altså endring av dag, fra fredag til lørdag. Det betyr at...

Her er maten som halverer risikoen for tarmkreft!

De aller fleste vet at det er både klokt og sunt å spise mye fisk, grovt brød, grønnsaker og holde...

Lukk