Mikel Arteta (37) spilte 110 kamper for Arsenal fra 2011-2016, nå er Pep Guardiolas assistent snart manager for London-klubben. Ny spanjol tar over Arsenal etter at Unai Emery, som kun fikk 78 kamper, ble fjernet fra sjefsstolen på Emirates Stadium.

Kontrakten til Arteta gjelder for 3,5 år. Muligens et vågalt valg, all den tid Arteta ikke har vært manager tidligere, men har fått endel erfaring som spiller gjennom en lang karriere og 427 kamper for en rekke lag. Mest har nok den tidligere Everton og Arsenal-spilleren lært av sin mentor i Manchester City.

Mikel Arteta blir dermed en av flere tidligere spillere, manager for et storlag i Premier League-sammenheng, som overtar det hele og fulle ansvaret i sin tidligere klubb.

Lest? Veteran tar over Everton!

Vi kjenner alle historien i Manchester United, hvor Ole Gunnar Solskjær er sjef. Vi har notert oss at Chelsea har gitt sin fulle tillit til Frank Lampard. Og nå altså Mikel Arteta som manager for Arsenal. Den briten som satt den trippelen for noen år siden, på oddsen – kan glise hele veien til banken.

Den var det nok ikke alle som så komme. Mikel Arteta er den yngste manageren i Premier League, med side 37 år.

Ny spanjol tar over Arsenal!
Mikel Arteta som spiller for Arsenal – nå er han sjef Foto: Ronnie Macdonald 

Ny spanjol tar over Arsenal!

Ny manager er det også i Everton om kort tid. Carlos Ancelotti har takket ja til å ta over på Merseyside. José Mourinho tok over Tottenham tidligere i sesongen. Og Watford byttet manager igjen, nå har Nigel Pearson fått ansvaret i London-klubben. Den tidligere Liverpool-manageren, Brendan Rodgers, tryller med sitt Leicester som nekter å tape fotballkamper.

Arsenal will announce Mikel Arteta as their new manager by Friday. The Gunners and Manchester City will finalise a compensation package – believed to be in the region of £1million – to release Arteta from his contract with the Premier League champions on Thursday.

DailyMail

Mikel Arteta har spilt 42 landskamper for Spania, men kun på bestemte alderstrinn, ingen for A-laget. Det vet vi har liten eller ingen betydning. Som spiller kan en manager ha vært aldri så god.

Det er de taktisk avgjørelsene, hvordan sjefen behandler spillerne sine, hvordan han motiverer og drar det beste ut av enkeltspilleren – som er viktigst. At han har sin filosofi på hvordan laget skal spille, og tørre å ta grep om det ikke fungerer.

Vi kjenner ikke Mikel Arteta annet enn som spiller i Premier League.

Å skulle ta over en så stor klubb som Arsenal, som har hvilt på skuldrene til Arsene Wenger gjennom 22 år, og har blitt hudflettet etter det, som et vimselag, med for store stjerner som ikke har respektert manageren – kan neppe være enkelt.

Det er utvilsomt den største oppgaven for Arteta, å fjerne spillerne som ikke er villig til å “dø” for klubben, de er det mange av i Arsenal for tiden. For ikke å snakke om fansen som ikke har respekt for verken klubb, logo, manageren, styret, stadion eller annet som har med Arsenal å gjøre.

Tidligere var det 4-6 store lag i Premier League. Nå vil flere andre gode lag, være med å leke.

Det var kun snakk om Manchester City, Manchester United, Liverpool og Arsenal, deretter kom Chelsea og Tottenham og gjorde gruppen større. Alt tyder på at det blir lenge til at disse seks havner etter hverandre på tabellen.

Ingen kan gjøre noe med Liverpool denne sesong. Gratulerer til Klopp og co.

Manchester City må sloss med Leicester for andreplassen.

Chelsea på fjerdeplass, Tottenham på femte og Manchester United på sjette, er som det bør være 17 kamper ut i sesongen. Men gode Wolves og Sheffield United samt Crystal Palace på tiende – ligger alle foran Arsenal som har hatt en grusom sesong.

Freddie Ljungberg, også han tidligere spiller for Arsenal, tok over etter Unai Emery fra sin posisjon som assistent, uten å få noe sving på sakene han heller.

Mikel Arteta får en rekke utfordringer å jobbe med, men kanskje er det faktisk det som skal til. At en ny, ung og uredd mann kommer inn og røsker opp i rekkene og stiller andre, og mer krevende krav til de stjernene som har fått gjøre som de selv vil under Emery. På de tre årene Arteta har vært under verdens beste manager, har han selvsagt lært mye.

En ting er det som står på blokka i teorien, noe annet er det å få planene og ideene sine ut i gode sportslige resultater. Mang en manager før ham har forsøkt og sviktet til gangs.

Vi synes det er et spennende og hårete valg av styret i Arsenal å satse på en så ung og erfaren mann, som aldri har sittet i sjefsstolen for noen klubber tidligere.

Vi kan ikke annet enn å holde tomlene og ønske lykke til. Alt vi vet er at de managerne som nå har ansvaret, alle tjue, vil garantert ikke være de samme som sier god sommer til spillerne ved sesongslutt i mai.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva formidlet Vargas i året som gikk?

Året som nå er omme må betegnes som et vanskelig år for mange. Erna Solberg og regjeringen vil nok kalle...

Lukk