Ny vinner av matbørsen! Kiwi og Rema 1000 er svært lik på pris, slik de har vært i en årrekke. Av 100 forskjellige varer, fant VG kun en differanse på fire kroner. Eller 0,11 prosent dyrere hos Rema.

Coop Extra kom igjen på tredjeplass, der differansen fra Kiwi var drøyt tretti kroner dyrere. Små marginer forteller om en knallhard konkurranse på å være billigst i landet. Vi vet med sikkerhet at kjedene studerer hverandres prispolitikk hver eneste dag. Likevel finner vi overraskende store forskjeller på enkelte varer.

Lest? Bedre privatøkonomi? 

På Rema 1000 er søtpoteten 6 kr dyrere per kilo, enn på Extra og Kiwi. Men, på Kiwi finner man Brioche-brød som koster 7 kr dyrere enn de to andre billig-kjedene. På Extra er det Wienerpølser som gjør størst utslag, med en prisforskjell på 20 kr mer per kilo. Du skal med ande ord følge godt med, gå for de beste tilbudene og handle inn stort, og helst på full mage – for å unngå de største fristelsene.

Vargas12.com har i flere år fulgt godt med på prisutviklingen på dagligvarene i Norge.

Ny vinner av matbørsen!

Ny vinner av matbørsen!

Rema 1000 var for få år siden ubestridt leder av billigkjedene, trønderkjeden var billigst, hver gang. Heldigvis har Kiwi tatt store skritt og er i dag billigste kjede i landet, med Extra som en outsider med et langt større varespekter enn de to andre kjedene. Sterk konkurranse er bra for oss forbrukerne, kundene har makt og kan være med på å styre sin egen økonomi, ved å velge kloke innkjøp.

For alle oss som kan reise til Sverige, er det billigere enn på lenge å gjøre «Harry-handel» fordi svenske varer er langt rimeligere enn i Norge, stort sett, men nå er også kronekursen i vår favør mot den svenske kronen. Netthandelen, og en hel haug med andre typer butikker og bensinstasjoner tar stadig større markedsandeler fra billig-kjedene. God økonomi blant nordmenn flest, gjør at det ikke er så farlig for mange, å handle på 7–Eleven eller Circle K.

Lest? Tåler du renteøkning?

I år har den danske non-food-kjeden «Normal» kommet til Norge og har foreløpig etablert 33 butikker over hele landet, og antallet stiger raskt. Her får du kjøpt alt du trenger, som ikke skal inn i munnen. Non-food, (ikke mat) selger altså alt annet enn næringsmiddel, som du kan få i enklere billigkjeder, men her vinner nok «Normal» mot alle andre norske butikker, det er her du bør handle stort, og du vil raskt se du sparer mye penger. I Sør-Norge og særlig rundt hovedstaden finner du garantert slike butikker, og du bør ta turen for å se på priser og utvalg for å sammenligne pris mot din nærmeste dagligvarebutikk.

Når det kommer til matvareprisene, bør du selvsagt handle andre steder enn i Norge. Kan du komme deg til Tyskland er det billigst, så er det Danmark, særlig på meieriprodukter, kjøttvarer, alkohol og tobakk. Deretter er det søta bror, som slår norske butikker ned i beksømskoene.

Kiwi er billigst i dag, ved neste korsvei kan vi håpe at en dansk dagligvarekjede har etablert seg i landet. Først da kan vi begynne å se på tilbud som monner. Men dit fram er det dessverre langt. Norske politikere vil ha avgifter på avgifter som bremser fortjenesten til den enkelte kjøpmann. Kjedene, som tar prosenter fra hver enkelt butikk, tjener sin milliarder, uansett.

Skal Odd Reitan og Rema 1000 ta tilbake tronen, bør  han kanskje vurdere å parkere privat-jetflyet.

Kilde: VG.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Frykter du at kjæresten finner en annen?

Frykter du at kjæresten finner en annen? Har du tenkt tanken, at det kan være på grunn av deg? At...

Wolves signerer Boly og Afobe!

Nyopprykkede Wolverhampton Wanderers signerer om kort tid, Willy Boly fra Porto på en permanent avtale. Forsvarsspilleren var på lån gjennom...

Lukk