3,4 millioner nordmenn over 18 år, er brukere av fenomenet Facebook, nye Facebook kan lett bli enda mer populært. Faktisk er det flere som har valgt å slette sine profiler. Men det er fortsatt 2,2 milliarder brukere som er innom Facebook hver måned, til tross for solid nedgang på verdensbasis også.

Mye grunnet skandalen som kom i 2018, der Mr. Mark Zuckerberg, gründer og eier av det største sosiale medium i verden, innrømmet å ha solgt informasjonen om brukerne videre til et data-selskap, den såkalte Cambridge Analytica-skandalen var et faktum.

Zuckerberg nevnte direktemeldinger flere ganger i sin lansering, og poengterte at vi i fremtiden vil vi ha «private messaging as the center of our social world«. Dette er helt i tråd med tidligere lekkede brukertall som indikerer at Messenger har vært mer brukt enn nyhetsfeeden helt siden 2014.

WEBgruppen.no

Nettopp derfor, vil nå neste generasjon Facebook se dagens lys de neste ukene og det er sjefen sjøl, Mark Zuckerberg, som presenterer prosjektet. 30. april ble Facebook relansert og kalt F8, mens den nye versjonen skal hete FB5. Mark Zuckerberg har vært hemmelighetsfull, men gitt små glimt av hva som kommer, presentert i live forum på nettet, men nå er altså hele plattformen klar.

Nye Facebook er nær

Foto: Facebook is here to stay Foto: Pixabay

For at vi her oppe mot nord skal få tilgang til nye-Facebook, må vi nok smøre oss en smule med tolmådiåghet. Ifølge Webgruppen.no, er dette den femte store oppdateringen av Facebook siden starten i 2004. Og det skal være snakk om store endringer på det som nå altså blir kalt FB5.

Nye Facebook er nær og du vil sannsynligvis like det godt.

Du som elsker sosiale medier, men er gått lei Facebook, fordi du trives bedre med bildene dine på Instagram, det er nok deg de har hatt i tankene, når nye Facebook nå ser dagens lys. Det ser ut som om Instagram har blitt endel av av det gamle mediumet, men det er altså FB5, som du snart får tilgang til.

Befinner du deg i USA, vil du ha tilgang til all denne ferskvaren fra nye Facebook, for allerede nå skal mobilversjonen være online og tilgjengelig. Desktop-versjonen, altså bruk på PC/MAC og iPad, vil nok drøye enda noen uker, før den er tilgjengelig for oss.

Mange norske nettbrukere av sosiale medier, heller mer mot bruk av bilder enn tekst, Instagram har en langt større vekst enn noe annet medium, men du blir selvsagt ikke overrasket over at det selvsagt er Facebook som eier Instagram. Dette oppkjøpet skjedde allerede i 2012.

Når Facebook slår på stortromma, gir det ekko over hele kloden, det er ikke snakk om en liten justering, men kanskje den største ansiktsløftingen man har sett, på de 15 årene Facebook har vært endel av sosiale medier – på verdensbasis.

FB5 som det nye Facebook blir kalt, har tydelige tegn på at Instagram skal være en langt større del av Facebook i tiden som kommer. Bildene er større, mykere og mer delikate i form og farge, i tillegg vil Zuckerberg at vi skal integrere enda flere bilder inn i våre Facebook-profiler i tillegg til en hel haug med nye apper.

De vet hva de driver med, disse gründerne som sitter på milliarder av kroner for å utvikle morgendagens happening i sosiale medier. Og akkurat da vi trodde vi var i ferd med å bli dritt lei av Facebook – kommer det i bøtter og spann med nye spennende endringer som du gleder deg til å sjekke ut.

Det er bare å glede seg, for dette blir faktisk og ganske så spektakulært. Om du liker endringer i dine daglige rutiner da, det er det jo ikke alle som gjør. Selvsagt er det ingen garanti for at brukerne av Facebook, automatisk elsker FB5 og dermed skrinlegger planene om å forlate det digre nettselskapet, men nysgjerrigheten i oss gjør at vi blir værende – for å vurdere det nærmere.

Sjekk ut flere detaljer om Facebooks nye ansiktsløfting. Men du, ikke glem å følge oss på Facebook da, for mer nyheter og info, som du vil dele med dine venner i morgen og i dagene som kommer. Vi skriver for dere.

Kilde: Webgruppen.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjær kan handle fra 9. juni!

De fleste som har fulgt Manchester United den seneste tiden, skjønner at det blir store utskiftninger i troppen til Ole...

Lukk