Nye kostholdsråd – dropp ølet om du skal være sund og holde deg frisk lenge. Helsemyndighetene har nok engang levert anbefalt inntak av vått og tørt. Nytt av året er at man skal droppe ølen, om man skal leve sunt nok. En halvliter har vel aldri tatt livet av noen, tenker du, kanskje?

Bergenet lesetid: 5 minutter

Øl er gift

Nei, det er nok riktig, det, men én halvliter med vanlig øl med 4,7% alkohol, inneholder masse “dritt.” Dessverre. Enda så deilig det er med en iskald halvliter i solveggen eller på brygga en varm vårdag. i realiteten spiser du et “halvt brød” for hver halvliter du tar. 150 kalorier per 0,5 ltr er mer enn du behøver.

Les også: Slik arrangerer du utdrikningslag

Alkohol inneholder masse kalorier, ingen næringsstoffer og masse sukker. Som om øl skulle være gift. Det er det jo ikke, i moderate mengder.

Du går raskt i 30 minutter på tredemølla for å svi av tilsvarende med kalorier. Er det verdt, det? Ja, mange mener jo det. Øl er kultur og en samlende faktor for både kvinner og menn i helgen eller i ferien, når man skal kose seg.

Helsemyndighetene

Og om man velger å være måteholden ellers, så tar man ikke skade av en halvliter en gang i blant – tror vi. Men å lytte til myndighetenes kostholdsråd, ser vi på som klokt og anbefalt. Du bør kutte ned på sukker generelt, rødt kjøtt og altså, alkohol.

Tidligere har Helsemyndighetene uttrykt at det ikke medfører helserisiko å innta to enheter øl per dag.

Men dette går myndighetene bort fra nå, du skal være måteholden, om du ikke skal risikere helsen, siden øl og da alkohol, har en negativ påvirkning på menneskers helse. Hele livet.

Her finner du flere gode råd fra Helsemyndighetene som kan gi deg hint om enn sunnere hverdag.

Nye kostholdsråd – dropp ølet – om du er usikker på helseeffekten det har på din kropp.

Nye kostholdsråd - dropp ølet

Foto: Copyright Vargas12.com

Overvekt

Admin av denne bloggen har drukket øl i mer enn førti år, hver eneste uke, nesten hver eneste dag – og har ingen skavanker, ennå. Så alt som står skrevet på trykk, må taes med en klype salt. Mat og drikke påvirker oss ulikt.

Dobbelthake og ølmage er ikke bra for helsa, men det er verken snus eller røyk heller. Dessuten, noe skal man jo dø av. Hvorfor ikke kose seg litt ekstra, mens man venter, si?

Spøk til side, misbruk av alkohol over tid, gir store kostnader til myndighetene i form av helseskader. Overvekt er en folkesykdom i Norge som tar liv hver eneste dag. Det bør man selvsagt ta inn over seg, neste gang man handler alkohol generelt og øl spesielt.

Generalsekretær Ragnhild Kaski i organisasjonen Av-og-til sier at man aldri bør drikke alkohol for helsens skyld, og hun er glad for at utvalget nå lener i retning å anbefale avhold fra alkohol

VG.no

For å unngå overvekt, kan kanskje periodisk faste være løsning for deg. Ikke alle behøver frokost, men heller spise en sunn lunsj, etterfulgt av en god og næringsrik middag. Slik at man får riktig antall timers hvile mellom måltidene.

Alkoholfritt

Våren 2023 starter urolig, med storstreik som rammer uskyldig tredjepart, slik en streik er ment for. Det er sikkert helt riktig. Men det rammer øltørste nordmenn, som kanskje må drikke alkoholfritt, frivillig eller ikke til 17. mai-festen. Heldigvis finnes det fantastiske alternativer med alkoholfritt øl.

Eller er du typen som klarer å takke nei, takk – til alkohol og velger alkoholfritt, brus eller vann? 

Kan du dra på fest, men kjøre begge veier? Edru? Da er du blant veldig få, for nordmenn tviholder på kombinasjonen alkohol og fest. Om du trodde det var de unge som drakk mest, tar du feil. 

Det er de godt voksne og eldre som drikker stadig mer alkohol, i følge ferske undersøkelser gjort av TNS Gallup.

Inntaket av alkohol for nordmenn er det vanskelig å ha nøyaktig kontroll på. Fordi det er en rekke områder man kan skaffe denne typen nytelsesmiddel, blant annet brygge selv, handle svart, i utlandet, på Tax Free osv. 

Trenden har nå snudd. Ungdom som tidligere hadde rykte på seg for å ikke gjøre annet enn hærverk, tyveri og rave dritings rundt i sentrumsgatene, har når funnet andre arenaer å markere seg.

Vargas

Pin It on Pinterest