Nye lag og managere i Premier League gjør det alltid spennende å glede seg til ny sesong. Overgangsvinduet ble åpnet 9. juni og vil være åpent til 31. august. Innen den tid vil mange lag bytte både trener og spillere. Til og med eiere kan byttes ut i fotballen, egentlig er det bare fansen som består.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Diogo Jota

Man kan bytte jobb, adresse, kjæreste og venner, men fotballklubben består i hjertet – for den ekte fansen.

Spillere som tilhengere og fans trykker til sitt bryst, tatoveres på kroppen og hylles til det ekstreme. Før det hele er over med en ny signatur for ny klubb som gir bedre betingelser. For de aller fleste spillere er det nemlig lønnen som teller mest.

Lest denne? Nye priser på TV2-fotballen

Wolves-fansen, som et eksempel vi kjenner godt, hyllet Diogo Jota som blant de beste i Old Gold & Black. Men så kom Liverpool og Jürgen Klopp med et overraskende høyt bud på rundt £40m. som Wolves ikke kunne si net til. Portugiseren ville bort og det var egentlig vinn, vinn for alle parter. Overgangen ble gjort i det forlengede vinduet i september i gjort, og portugiseren gjorde sine saker veldig bra, når han var skadefri.

Nye lag og managere i Premier er det mange briter, men også nordmenn er opptatt gjennom sommeren, i tillegg til spillere ut og inn av favorittlaget, selvsagt.

Men det ender altså med at Diogo Jota blir hatet av Wolves-fansen, fordi han takket ja til et godt tilbud. Der Wolverhampton Wanderers får stor fortjeneste på kantspilleren, som ble kjøp inn for skarve €14m. Hvorfor det? Hvor kommer dette hatet fra?

Diogo Jota gjorde ikke noe galt, men ble rett og slett sjikanert av “sine egne”, de samme som hyllet ham uken før. Man må kanskje være brite og ihuga fan for å forstå det?

Nye lag og managere i Premier

Wolves

Nye lag og managere i Premier League er alltid spennende følge, og Vargas12.com har fulgt overgangsvinduet i snart 12 år på denne bloggen. og 30 år før bloggen eksisterte. Vi har også vært blant de aller første i Norge – til å publisere de aller største overgangene. Det vil vi fortsette med også i dette “vinduet.

Flere Premier League-klubber bytter managere i sommermånedene fordi det er naturlig, mellom sesongene.

Apropos vårt elskede Wolverhampton Wanderers lot ikke Nuno Espirito Santo få fortsette, etter en sesong i elendighet. De tre første var ubeskrivelig suksessrike, og vi har en mistanke om hvor det gikk galt for den mest populære manageren på Molineux Stadium i moderne tid.

En for liten stall som ble brukt gjennom 59 kamper gjennom forrige sesong, fikk for mye slitasje. Sesongen som ble avsluttet i mai, ble påbegynt, nesten uten pause eller mulighet for restitusjon. Ingen for-sesong med treningskamper. Skadene måtte komme og de kom til gangs. Det ble Nunos bane, dessverre.

Wolves har ny manager på plass. Han heter Bruno Lage, selvsagt en portugiser, som førte Benfica til seriegull på første forsøk, med pen fotball og mye mål. Påfølgende sesong gikk det ikke like bra og Lage ble en prosent i en dystert statistikk for et hardt prøvet yrke. Har du dårlige nerver bør du aldri bli fotballtrener eller manager.

Managere

Tottenham er et annet lag som har lett med lys og lykte etter de jaget José Mourinho ut portene på Englands flotteste stadion-anlegg, Tottenham Hotspur Stadium. Nå er “riktig” mann på plass, han heter Paulo Fonseca og vil bli presentert innen kort tid. Tottenhams sterke mann, styreformann Daniel Levy vet hva ønsker for klubben – og et nytt kapittel skrives for London-klubben.

Tottenham are set to appoint Paulo Fonseca as their new manager this week on an expected three-year deal.

Theguardian

Vi holder oss i London, hvor Crystal Palace står foreløpig uten manager, fordi gamle Roy Hodgson (73) takket for seg og gikk inn i pensjonistenes rekker. Nevne Nuno Espirito Santo snakket med Palace, men alle hans assistenter og trenere som er i “the backroom staff” ble en for stor utgift for Steve Parish og de andre eierne.

Ny manager i Crystal Palace er foreløpig uklart, men favorittene er Steve Coop, Eddie Howe og Frank Lampard.

Everton ser ut til å godta Nunos voldsomme krav, store lønnsutgifter på en hel haug med assistenter, leger, fysioterapeuter og analyse-eksperter. Som betyr at Wolves’ mest populære manager vil jobbe fra Goodison Park fra seriestart. Det er vondt å se for mange som er glad i den tradisjonsrike klubben som hyllet Nuno helt til det siste på Molineux.

Manchester United kommer til å signere en spiss fra Dortmund i sommer. Dessverre er det ikke som mange håper på, Erling Braut Haaland, men Jadon Sancho. Den britiske spissen har vært linket siden tidlig i fjor sommer og forhandlingene fortsetter. Vi tror på en løsing og at Ole Gunnar Solskjær får sin spiss.

Nye lag

De tre nye lagene som entrer verdens mest populære liga er som du helt sikkert allerede vet, Norwich, som vant Championship med 97 poeng. Watford som kom på andreplass med 91 poeng. Brentford, som er tilbake i toppdivisjonen for første gang siden 1946/1947 tok 87 poeng og rykket opp via play off-finale.

Når tre lag kommer opp, må naturlig nok tre lag forlate den gjeveste ligaen i verden, Premier League. Sheffield United, West Brom og Fulham må se seg nødt til å spille Championship neste sesong. Nye lag og managere i Premier League, gir en ny dimensjon underholdning.

Med en ny Premier League-sesong i gang innen normale normer i andre helg i august. Vil vi håpe at også tilskuerne er tilbake på arenaene for fullt. Det er alltid gøy med nye lag, skjønt, både Norwich og Watford kommer opp igjen etter kun én sesong utenfor Premier League. Vi ønsker Brentford velkommen.

Vargas

Pin It on Pinterest