I USA er det en fyr som kaller seg Mitt, ja faktisk- det er det han heter. Mitt Romney. Han vil prøve å ta over det Hvite Hus og stolen til Barack Obama i det ovale kontoret.

– Det er Republikanere mot Demokrater, og det er utfordrer mot den sittende Presidenten.

Obama har bodd i Det Hvite Hus i fire år, han kan sitte i fire til, men ikke lengre. Mitt Romney har fjernet all motstand blant de republikanske representantene og ser ut til å bli en verdig motstander for Barack Obama.

Romney vs Obama Foto: http://www.slate.com/

– Vil du vite mer om det amerikanske presidentvalget så er det selvsagt mye å sette seg inn i. Veldig mye, derfor bør du begynne å lese nyheter fra denne nettsiden: http://www.amerikanskpolitikk.no/

– I Frankrike er det en heller ukjent mann for oss nordmenn som ønsker å fjerne en stadig mindre populær President. Nicolas Sarkozys dager som Frankrikes leder ser ut til å være talte.

Karisma i politikk er som potens i senga: enten har man det, eller så har man det ikke. Lære det kan man ikke under noen omstendigheter.

I de fleste meningsmålinger er det François Hollande som ligger best an til bli Frankrikes neste President. Han representere det politiske partiet (PS) Parti Socialiste.

François Hollande - Janvier 2012.jpg

François Hollande (57)

En av de sterkeste lederne i Europa, om ikke den sterkeste er en kvinne. Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

– Mye tyder på at Høyre og Erna Solberg har store planer om å flytte inn i den flotte statsministerboligen i Inkognito gaten 18. Spesielt etter å ha kastet ut sin argeste rival, Jens Stoltenberg.

Merkel og Erna Foto: NRK.no

De interne planene handler ikke bare om politikk. Det jobbes også med hvordan personen og statsministerkandidaten Erna Solberg skal fremstå. Imagebygging er viktig.

Et sentralt forbilde er nevnte Tysklands forbundskansler Angela Merkel, kvinnen som kanskje er Europas mektigste politiker.

– 57 åringen fra det gamle Øst-Tyskland har talt om trygghet og kontroll i en ekstremt vanskelig situasjon i Europa. Balansert mellom egne tyske velgere og et kriserammet kontinent.

Arbeiderpartiet står sterkere enn på mange år i Norge og vil selvsagt ikke gi seg uten kamp. Mange som full jobb og lave renter på sine lån har det bra nok til å ikke ønske de største endringer.

Allikevel er det Høyre som har størst grunn til å være fornøyd med årets meningsmålinger, til tross for at den siste gikk hele 3% tilbake for Erna og Co.

– Du kan avgjøre den viktige maktkampen i det politiske Norge, men du har god tid. Stortingsvalget er høsten 2013, du må allikevel allerede nå begynne å se på hvilke politiske saker du mener er viktigst for deg, din familie og i ditt nærmiljø.

Noe av det viktigste du gjør er å bruke stemmeretten din. Hver gang.

Hvem kunne ha blitt Norges President?

Kilde

NRK.no

 

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14784040.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norge- et skadeskutt land fortsatt…

De aller fleste av oss husker hvor vi var og hva vi tenkte 22. juli 2011. Mange husker de gripende...

Video Paradise Hotel- Iselin, selve symbolet på dum blondine?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NgldOogUbdw[/youtube]   Kan godt hende at Iselin (21) er en smart kvinne, og spiller "dum blondine" i årets "Paradise Hotel",...

Lukk