Det er bare seks kamper igjen av denne sesongen i Premier League for Arsenal og syv for «Spurs.» «Gunners»har fire poeng opp til Chelsea. Ryktene har allerede begynt å svirre. Er tiden over for Arsene Wenger og hans Arsenal?

Han er den manager som har sittet lengst i sjefsstolen og hadde nylig sitt jubileum med 1000 kamper som sjef på Emirates Stadium.

I følge britisk presse, som elsker å spekulere i hvem som kommer og går blant managere i Premier League, så er det to versjoner. Den seriøse delen fra «The Telegraph» og «Daily Mail», til den langt mer useriøse tabloidpressen med «The Sun» og «The Mirror» hvor man må ta det meste som står skrevet med ei diger klype salt.

Nå derimot er det en unison presse fra ball-øya, som er rimelig sikre på at det vil skje endringer i begge disse tradisjonsrike London-klubbene.

Franskmannen tror det kan bli vanskelig å fortsette om Arsenal feiler med å klare den viktige fjerdeplassen som gir muligheten til å spille Champions League neste sesong, og ikke minst avansement til finalen i FA-cupen der Wigan og Uwe Rösler er neste hinder. Jürgen Klopp i Dortmund og Martinez i Everton er stadig i følge den britiske pressen, to navn som ofte kommer opp som mulig erstatter for Arsene Wenger.

Bye-bye Arsene? Foto: Flickr/  Ronnie Macdonald

I Tottenham er det Tim Sherwood som styrer butikken, han tok som kjent over da André Villas-Boas fikk fyken tidligere denne sesongen. Sherwood startet bra, men har hatt en elendig periode og alt tyder på at han ikke får fornyet tillit etter denne sesongen. Totalt 10 seire 8 tap og 3 uavgjort holder ikke om laget skal skal sloss om å klare å kvalifisere seg til Champions League.

Tottenham har 4 tap og 4 seire på de 8 siste da de tapte 4 – 0 mot Liverpool søndag 30. mars.

– Fortsatt i følge «ekspertene» i England og blant annet BBCsports, er det nederlenderen Lois van Gaal som er den utvalgte. Han skal allerede ha vært i samtaler med Tottenhams mektige styreformann Daniel Levy, og gjort en såkalt «gentleman agreement» på å ta over som ny manager på «White Harte Line» til neste sesong.

På Boleyn Ground i Upton Park der West Ham spiller sine hjemme kamper, forøvrig også det i London- er det mye uro. Big Sam, eller Sam Allardyce som han egentlig heter, ble pepet av banen nylig, til tross for at West Ham hadde vunnet mot Hull.

I følge fansen er det ikke bra nok innsats på banen, ensformig og kjedelig fotball som spilles under Allardyce og prisen på £42 er det absolutt ikke verdt å betale. Manageren er som kjent ikke på banen, det er ikke nok å vinne -det skal gjøres med stil, fynd og klem. I England er det få jobber som er mindre sikre enn det å være sjef for et fotball-lag.

I Manchesters røde del er det nok mange som ser for seg store endringer i sommer. Mye tyder på at David Moes ikke får fortsette som sjef på Old Trafford.

Nye managere står klare til å ta over for de som blir veid og funnet for lette eller får sparken av helt andre grunner. Med million-lønn og et godt navn og renommé vil også de sparkede trenerne få ny jobb litt lengre ned i systemet. Uansett ikke en jobb for de med frynsete nerver.

Om det noen gang kommer en kvinnelig-manager i engelsk toppfotball? Neppe. Det er britene alt for konservative til engang å vurdere, dessverre.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvem ville du ha hatt med i Hver gang vi møtes?

http://www.youtube.com/watch?v=yA3H9pkwvZE TV2s gullkorn, magiske "Hver gang vi møtes" har ikke vært den suksessen i år som i de to foregående...

Norges mest sexy kvinne til NM i Poker!

Paradise Hotels første dame, Norges mest sexy kvinne, selveste Triana Iglesias (32) skal nå fronte Betsafe i NM i Poker. ...

Lukk