En tidligere New York City narkotika detektiv vitnet i retten for å plante narkotika på uskyldige mennesker noe som var vanlig praksis, en rask og enkel måte å øke arrest tallene på. Det er avdelinger for  Brooklyn og  Queens narkotika politi som blir tatt med buksene nede.

Det er en kjent sak at New York de seneste 10 årene har blitt en langt mere sofistikert by, med langt mindre kriminalitet. Ikke så rart det når politiet som er satt til å holde lov og orden selv bryter loven. Overraskende og svært sjokkerende nyheter kommer fra avisen New York Daily News.

– Stephen Anderson, den tidligere detektiven, ble fanget sammen med en gruppe andre offiserer for «flakking» fire menn i Queens tilbake i 2008. Han samarbeider nå med aktor sin og prøver å berge stumpene og sitt eget skinn etter de falske arrestasjonene, dette skjedde ofte for å nå de strenge arrest kvoter som ble satt på forhånd.
 
Foto: nymag.com
 
Kan dette skje i USA og i New York kan det vel også skje andre steder. Politiet har tall å forsvare og tall og oppnå, men jeg har problemer med å se at norsk politi, som har mye å vise opp til, planter narkotika på uskyldige mennesker for å oppnå sine tall satt av myndighetene for å oppnå.
 
«Det var noe jeg så mye, enten det var fra veiledere eller «undercovers» og selv etterforskere,» Anderson vitnet i Brooklyn Høyesterett i forrige uke. «Det er nesten som du ikke har noen følelser med det, de plantet det et sted på kroppen på de, det spilte liten rolle, de slapp ut av fengsel i morgen uansett, ingenting kommer til å skje med dem likevel.» sier Mr. Anderson fra vitneboksen.
 
I følge Drug Policy Alliance, NYPD har nylig kommet under kraftig kritikk for arrestasjonene av mer enn 50.000 mennesker i fjor for små marihuana forbrytelser – 86% av dem er svarte og Latin amerikanere – noe som gjør marihuana besittelse er nummer én som forseelse i  New York City.
Gruppen er også kritisk til NYPD kontroversielle stopp-og ransak praksis.
 
Man kan si mye om norsk politi, men vi har det ikke så ille i Norge heldigvis.
 
Har du tillit til norsk politi?
 
Vargas
 
 
Kilde
 
 
Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Liverpool- Manchester United kampen fansen ønsker å vinne

  Liverpool fansen og  de fleste andre som liker fotball håper på Liverpool. Kun Manchester United fansen håper på  Man...

Kjærlighetssorg- smerten sitter i sjel og hjerte

Det ble slutt etter en krangel ... - Når du vet det er over, tårene renner og er saltere enn...

Lukk