Dessverre er det lett å få virus på PC´n, og du kan ha det uten at du vet det. Derfor sprer du det for hver side du går inn på, det være seg Twitter, Facebook eller favoritt-bloggene dine.

– De aller fleste har nettbank og det er her de fleste angrepene norCERT har avdekket svindelforsøk og spredning av forskjellige virus. Du bør absolutt oppdatere alle sikkerhetsprogrammer på egen PC.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet oppfordrer alle til å oppdatere programvaren på sin datamaskin etter at en alvorlig sikkerhetsbrist har blitt oppdaget.

Foto: iktnytt.no

Informasjonsdirektør i Dnb, Thomas Midteide, bekrefter at det har vært klar økning i slike angrep de siste årene.

Dnb er med sine 1,4 millioner brukere, Norges største nettbank. Spesielt  de siste to årene har trojanerangrep og elektroniske angrepsforsøk økt i styrke mot Norge, sier Midteide.

NorCERT er Norges nasjonale senter for håndtering av alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon.

NorCERT skal forebygge alvorlige angrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon på IT-siden, varsle om alvorlige angrep, trusler og sårbarheter, og koordinere responsen i forbindelse med alvorlige sikkerhetsangrep.

– Sørg for at du har et profesjonelt og trygt antivirusprogram som Norton, Avast, McAfee eller Kaspersky e.l. Betal gjerne de få hundrelappene dette koster pr år. Da er du langt tryggere på at du ikke sprer «trojanske hester» eller får virus som gjør at nettbank-innloggingen din blir 100% sikker.

Du bør også ha Malwarebytes-anti-Malwarebytes, som plukker unna virus som kan komme via mail og andre filer du laster ned. Denne er gratis og anbefales.

– Malware anbefales av alle IT avdelinger på mindre og større norske bedrifter. De som sender ut virus og Trojanere finner stadig fler avanserte måter å gjøre dette på, nettopp derfor bør du bruke det beste for å prøve å forhindre at din PC blir infisert.

Det gjør du ved å installere gode antivirusprogram og sørger for at disse er oppdatert til enhver tid.

Hvordan du oppdaterer JAVA finner du her.

 

Vargas

Dette er historien om Josef- du tror det ikke engang når du leser det… Les historien om Josef her…

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Drikkepress blant unge- Ikke la deg presse!

Ungdom fra 13 til 17 år begynner ofte å smake på alkohol ved en tilfeldighet. Ofte på en fest det...

Hvis en kvinne har hatt 30 partnere på to år er hun ei hore- en mann ville vært en super-elsker

Kvinner har gjennom alle generasjoner vært "løs på tråden", ei tøyte, ei hore og billig om hun hadde fler partnere på kort...

Lukk