Nytt om Premier League før den kommende sesongen. Det er noe vi vet, men absolutt ikke alt. Fordi overgangsvinduet er åpnet i fire uker til og her vet vi at skjer endel før det stenger. Mange klubber ønsker å velge å kjøpe tidlig, andre kjøper ikke før de har fått solgt. Andre klubber har ikke mye å kjøpe for i det hele tatt.

Estimated reading time: 25 minutes

Kostbart

Vi har tatt en liten analyse av hver enkelt klubb med en dertilhørende kommentar.

Hvor vi tror de respektive klubbene ender. Det vi kan si med stor sikkerhet, er at vi vil bombe stort sett på alt i midten, men kanskje lykkes i å plukke ut de lagene som tar medalje. Vinner trofeet, kommer blant topp fire og kanskje rykker ned. Men bare kanskje.

Det som er nytt denne sesongen er at Premier League er dyrt for nordmenn å se på. Og at det er andre rettighetshavere, TV2 er ferdig med Premier League, når har Viasat tatt over og det koster ca 700 kroner å se Haaland og co per måned.

Alt er relativt, hva får du for 700 kroner i dag? En halvtimes dusj, om du bor på Sørlandet? En lunsj for to om du bor i Oslo? Alle som elsker Premier League, ser neppe på prisen fordi dette er den beste underholdningen man kan få for penger, om man liker fotball.

Vi har tatt en liten titt på manageren, kjøp og salg og hvilken plassering klubbene hadde forrige sesong. I tillegg kommer altså vårt eget lille tabelltips, et par dager før den engelske Premier League-fotballen endelig rullere igjen.

Crystal Palace

Arsenal-legenden Patrick Viera, nå manager for Crystal Palace, han gjorde det ok forrige sesong med en 12. plass, med 11 seire, 15 uavgjort og 12 tap.

Nå signerer Londonklubben Cheick Doucouré fra franske Lens for £21m, en femårsavtale. Midtbanespilleren er utvilsomt en solid forsterkning.

I tillegg har Viera lykkes i å hente den amerikanske forsvarsspileren, Chris Richards fra Bayern München for £10,8m. Og Sam Johnstone fra WBA, og Malcolm Ebiowei fra Derby på free transfer. Vi føler oss trygge på at Palace slett ikke er ferdig med å handle.

Allerede fredag 5. august får vi se hva Vieras menn kan få til, når Arsenal kommer på besøk på Selhurst Park. Vi tror Crystal Palace havner på 11. plass denne sesongen.

Arsenal

På dagen i dag, 3. august 1999, signerte Arsene Wenger, manager i Arsenal en fransk spiller, Thiery Henry. Resten er i historie, kanskje den aller beste av alle spillere i Premier League siden den gang, i hvert fall blant de aller beste. Arsenal var uslåelige den gang.

Hva kan nåværende manager Mikel Arteta får til? Det ble “bare” 5. plass forrige sesong, som ikke gir plass i Champions League, kun i Europa League. Men vi ser konturene av en positive wibe på og rundt Emirates Stadium. Det positive er kjøpene som er gjort så langt i sommer.

Gabriel Jesus er hentet for £45m. Zinchenko for £31,5m, begge fra Manchester City. I tillegg har Arsenal hentet Fabio Vieira fra Porto for £31,5m. Matt Turner fra New England for £5,7m og Marquinhos fra Sao Palo for £3m.

Alltid spennende med norske spillere i Premier League, og denne sesongen skal Martin Ødegaard være kaptein på fulltid.

Arteta blir ikke Pep Guardiola selv om han bruker samme genser og gestikulerer like mye på sidelinjen. Til tross for at han jobbet med Manchester City-sjefen i flere sesonger på Etihad. Vi tror dog at Arteta tar 3. plassen denne sesongen, med et meget spennende lag.

Nytt om Premier League

Nottingham Forrest

29. mai ble det avgjort. Nottingham Forrest slo Huddersfield 1-0 i Play Off-finalen og manager Steve Cooper lykkes med å få Forrest til Premier League, på første forsøk.

En tilbakekomst for et velkjent lag for mange nordmenn. Nottingham var et av de lagene som markerte seg tidlig da engelsk fotball ble introdusert i Norge, sent på sekstitallet, gjennom hele sytti og åttitallet. Nå skal skogvokterne endelig spise kirsebær med de største igjen.

Vi gleder oss spesielt til å se Forrest etter opprykket fra Championship i sommer.

Forrest har hentet 13 nye spillere så langt i sommerens overgangsvindu, vi nevner de viktigste.

Taiwo Awoniyi fra Union Berlin er hentet for £18,5m, Neco Williams fra Liverpool for £16m. Orel Mangala £11,7m fra Stuttgart og Omar Richards fra Bayern München for £8,5. Samt Moussa Niakhate for £9m fra Mainz og Giulian Biancone fra Troeys, virker som litt paniske kjøp. For oss er dette stort sett ukjente spillere, men du verden – la oss håpe at de overrasker.

Det som er overraskende for oss er at Nottingham Forrest bruker såpass mye penger.

At de kunne tilby Jesse Lingard mer i lønn, enn det West Ham ville gi. Ergo er den tidligere Manchester United vingen også Nottingham spiller. Sammen med sin tidligere målvakt, Dean Henderson som er hentet på lån. Dessverre tviler vi på Cooper og hans hær med nysigneringer. Det blir sisteplass og nedrykk.

Brighton

Graham Potter har jobbet seg opp til å bli en av de mest respekterte britiske managerne på balløya. 47-åringen tok over Brighton & Howe Albion i 2019 og har gjort det svært godt med små midler. Det er som kjent langt mer krevende om man har åpent sjekkhefte og kan signere i blinde.

Overskriftene i dette overgangsvinduet har handlet mye om lagets største stjerne, Marc Cucurella. Spanjolen går til Chelsea for £50m, done deal. Det eneste positive med at Brighton mister sin viktigste spiller, er at Potter får penger å handle for.

Forrige sesong endte Brighton på en flott 9. plass, som må anses å være langt over det mange hadde forventet. Vi frykter at det kan bli en tung sesong for Brighton uten viktige Cucurella. Julio Enciso og Simon Adingra er eneste forsterkninger, så langt. Levi Colwill er på vei.

De har også solgt Yves Bissoumo til Tottenham for £25m og Leo Østigård til Napoli for £4,5m. Vi tipper Brighton på 15. plass, på bakgrunn av manager Potters kvaliteter.

Nytt om Premier League kan altså være at det går bare fire fem kamper, før den første manageren får sparken, det blir garantert ikke Graham Potter. Men vi lover at du vil bli raskt informert i det øyeblikket det skjer, da bør du være medlem av vårt gratis mediebrev – som sendes til alle våre lesere som ønsker det.

Southampton

Manager Ralph Hasenhüttl har vært på St. Mary’s Stadium siden 2018, og er faktisk dermed en av veteranene å regne i Premier League. Forrige sesong ble det til slutt 15. plass på Southampton. Om det blir noe bedre denne sesongen? Vi tviler.

Fem spillere er frigitt i sommer. Inn har det kommet noe stallfyll som har kostet nær £50m. til sammen. Gavin Bazunu fra Man City, Sekou Mara fra Bordeaux og Romeo Lavia også han fra Man City, de dyreste. Vi tror det kan bli vanskelig for Southampton kommende sesong.

Ikke for det, de har endte spennende spillere i James Ward-Prowse, Ché Adams, Theo Walcott og Mohamed Elyounoussi. Men noe mer enn å så vidt berge plassen, tror vi ikke Østerrikske Hassenhüttl makter med Southampton. Vi tipper Saint på 17. plass, så vidt over nedrykksstreken.

Fulham

Jojo-laget i engelsk fotball er utvilsomt lille Fulham. Som er akkurat for dårlig til å beholde plassen og akkurat passe god til å rykke opp fra Championship, som i og for seg er en bragd. All den tid det alltid er ambisiøse lag som bruker mye penger, på å forsøke å rykke opp til pengene, glorien og æren i Premier League.

Portugiseren Marco Silva har forsøkt seg tidligere i toppdivisjonen, men uten særlig hell. Han har vært i Hull, Watford, Everton og rykket altså opp med Fulham. Men har Silva det som skal til? Ja, hvorfor ikke?

For femte sesongen på rad har Fulham rykket opp eller ned, nå må det jobbes knallhardt igjen, for å berge plassen. Kan Silva lykkes? Vi er ikke helt sikker.

Fulhams største unge stjerne, Fabio Carvalho, gikk til Liverpool i sommer. Andre Anguissa gikk til Napoli. Inn har Joao Palhinha kommet fra Sporting Lisboa, Andreas Pereira fra Manchester United og Kevin Mbabu fra Wolfsburg kommet.

Fra før har Fulham veteranen Aleksandar Mitrović, Tosin Adarabioyo, Harry Wilson, Fábio Carvalho, Jean Seri, Neeskens Kebano og Cordova-Reid, men om det holder. Vi er redd Fulham må ta den tunge veien ned til Championship med 19. plass.

Premier League er et nådeløst sted å være om man ikke har god nok stall.

Leeds United

Med en fantastisk avslutning på forrige sesong, berget publikumslaget Leeds United seg, med tre skarve poeng fra nedrykk. Om de klarer seg kommende sesong? Vi håper og tror det, mest fordi manager, amerikaneren Jesse Marsch har fått litt mer erfaring. Men han har også handlet godt.

Inn har det kommet en rekke klassespillere.

Brenden Aaronson fra Salzburg for £29,5m. 21-åring fra USA, som spiller offensiv midtbanespiller. Luis Sinisterra, en lynving signert fra Feyenoord for £22,5m. 23-åring fra Colombia, et spennende kjøp. Men med penger å kjøpe for, er ikke Marsch ferdig handlet.

Tyler Adams fra Leipzig for £15,3m. er nok tilregnet rollen som erstatter for Kalvin Phillips som defensiv midtbanespiller. 23-åringen er også fra USA.

Rasmus Kristensen fra Salzburg for £10,8m, en høyreback på 25 år fra Danmark. Og Marc Roca kjøpt for £10,8 midtbanespiller (25) har vært i Bayern München, uten særlig spilletid.

Eneste tapet vi ser på Leeds-laget fra forrige sesong er salget av viktige Ralphina til Barcelona for £55m. og Kalvin Phillips til Manchester City for £45,5m.

Vi tror Leeds klarer en 16. plass kommende sesong.

Everton

Manager Frank Lampard og hans Everton klarte å berge plassen forrige sesong, og feiret som om de hadde vunnet et viktig trofé. Rent sportslig og økonomisk er det faktisk helt avgjørende for et etablert lag så stort som Everton, å bli værende blant de beste. Om Chelsea-legenden lykkes med å ta Everton oppover tabellen vil tiden vise.

Everton har mistet sin store stjerne Richarlison til Tottenham for £60m, så det skal være penger å kjøpe for. Inn har Lampard hentet Dwight McNeil for £20m og James Tarkowski, begge fra Burnley. Og den tidligere Wolves-backen Ruben Vinagre, på lån fra Sporting Lisboa.

Vi forventer at Everton signerer minst tre spillere til og at det er spillere som går rett inn og forsterker laget.

Da kan det igjen bli hyggelig på Goodison Park. Everton tar 14. plassen kommende sesong, tipper vi. Everton er et for stort og godt lag til å være i bunnen av Premier League, men må handle klokt nå. Fansen forlanger action og langt mer solide resultat denne sesongen enn den forrige, vi tror de blir hørt.

Chelsea

Manager Thomas Tuchel taklet bråket rundt eierskifte på strak arm.

Tyskeren hadde ikke annet valg enn å holde kjeft, da han ikke kunne få gjort noe med salget – eller kjøpet. Todd Boehly er ny sjef og eier på Stamford Bridge. Det skal ikke ha noen påvirkning for managerens arbeide, isolert sett, men vi frykter at det kan bli en vanskelig sesong for London-laget.

Med en solid 3. plass forrige sesong blir det Champions League-spill kommende sesong.

Det alene betyr stor slitasje på spillergruppa. Hele åtte spillere har forlatt Stamford Bridge, men bare to er signert. Vi tipper at Tuchel og Boehly kliner hodene sammen og klekker ut en plan for kommende sesong. Men om det holder til en ny tredjeplass, tviler vi på.

Chelsea har hentet Raheem Sterling for £47,3m, men er det ikke lenge siden briten gjorde en god kamp? Og er det ikke en grunn til at en, engang så god spiller for Man City, blir solgt? Vi tror ikke dette kjøpet er det rette for Chelsea.

Kalidou Koulibaly (31), derimot, kan bli den viktigste spilleren på Stamford Bridge denne sesongen. Men om han er en målgarantist vet vi for lite om. Senegaleseren gjorde 13 mål på åtte sesonger i sin forrige klubb.

Spissen ble hentet fra Napoli for £34m.

Ryktene svirrer på om Timo Werner er på vei tilbake til RB Leipzig, enten på lån eller permanent. Tyskeren har vært en gedigen skuffelse i Chelsea, på lik linje med Romelu Lukaku som er på lån tilbake til Inter.

Borte er også Rudiger og Christensen som har gått til henholdvis Real Madrid og Barcelona, gratis.

Vi tror Chelsea tar 4. plassen, rett bak Arsenal kommende sesong.

Nytt om Premier League
Slaget står igjen mellom Pep og Klopp Man City og Liverpool Foto: SportingNews.com Getty Images

Aston Villa

Manager Steven Gerrard får all den tid han ønsker seg til å bygge Aston Villa opp til den storklubben den engang var. Nå ser det ut til at Liverpool-legende allerede har begynt å få skikk på sakene. Forrige sesongs 14. plass bør derfor glemmes så raskt som mulig.

Alle i Birmingham-klubben ser kun én vei og det er oppover tabellen.

Philippe Coutinhos lån er gjort permanent, brassen kostet £18m fra Barcelona. Inn er også Diego Carlos kommet fra Sevilla (29) forsvarsspilleren kostet £27,9m. Målvakten Robin Olsen er kommet fra Roma. Men vi tipper at det skal handles en hel del før overgangsvinduet stenger 1. september.

Matt Targett er solgt til Newcastle for £15,7m. Trezeguet er solgt til Trabzonspor for £3,6m. Og fire andre spillere er frigitt i sommer.

Nytt om Premier League betyr nye spillere, nye salg, ny spillestil eller overraskelser vi ikke har sett for oss. Vi elsker at det store ting, helt ut av det blå, skulle Villa ta seg inn blant de åtte beste lagene i Premier League, ville det ha vært en stor bragd. Dessverre skjer det ikke ennå.

Vi tipper at Aston Villa og en stadig mer krevende og hardt arbeidende Gerrard, vil piske sine spillere til 11. plass denne sesongen.

Manchester United

Ny manager igjen på Old Trafford. Erik ten Hag er den utvalgte, stakkars jævelen som nå må måles med Sir Alex Fergusons uslåelige meritter. Ikke før det er en idrett de slutter med på Old Trafford, kan det bli ro i garderoben, på tribunen og på styrerommet.

Om en ny manager skal ha sjanse til å lykkes i en så stor og gjennomsyret vanskelig klubb, som Manchester United, må fansen gi mannen en sjanse. Gi opp kampen mot de amerikanske eierne, innse at de er der for å bli, enn så lenge – og dra last sammen som en enhet, ikke som en krigssone, der alle hater hverandre.

Nytt om Premier League
Christian Eriksen er klar for Manchester United Foto: Getty Images/ Eurosport

Lisandro Martinez fra Ajax kostet £51,6m, Christian Eriksen kom gratis og Tyrell Malacia kostet £13,5 fra Feyenoord. Vi ser for oss at Manchester United kommer til å handle spillere helt fram til 1. september. Det er tvingende nødvendig skal ten Hag ha noen sjanse til å etablere seg på øvre halvdel av tabellen.

Borte er spillere som har hevet enorme lønninger, ikke stort mer. Pogba, Matic, Lingard, Cavani og Pereira.

Forrige sesong var nok et blaff etter at Ole Gunnar Solskjær ble sparket. En 6.plass holder selvsagt ikke mål, dessverre blir det ikke særlig mye bedre denne sesongen. Vi ser for oss at den nederlandske sjefen trenger mye tid. Manchester United havner på 6. plass på vår tabell.

Leicester

Da Leicester vant ligaen mot alle odds, revolusjonerte dette odds-bransjen i England. Mange spillselskap tapte enorme penger, fordi oddsen var satt til 5000 ganger pengene, om et lag som Leicester vant, og det gjorde de jo som kjent i 2015/2016. En nordmann som satte 500 kroner på Leicester, vant en kvart million kroner.

Om man tipper på det svakeste laget i kommende sesong, får man ikke mer enn drøyt fem hundre ganger pengene. Ikke rart vi elsker fotball, når slikt faktisk kan skje, en sjelden gang.

Leicester vinner ikke ligaen kommende sesong, faktisk har vi til gode å finne noen dårlige eller gode nyheter om manager Brendan Rodgers lag. Ikke har Leicester kjøpt noen spillere, de ha kun latt Eldin Jakupovic gå på free transfer. Jo, og latt sin egen keeper-legende, Kasper Schmeichel gå til franske Nice, etter 11 år i klubben.

Foreløpig kan selvsagt mye skje på King Power Stadium, men Brendan Rodgers er en ambisiøs fyr, får han ikke midler til å handle, gidder han ikke bli værende særlig lenge. 8. plassen fra forrige sesong var imponerende. Men vi tror ikke laget klarer å forsvare den plasseringen. Leicester havner på 13. plass på vår tabell.

Bournemouth

Manager Scott Parker lykkes med å få Bournemouth tilbake til Premier League, men de blir neppe værende. Det er for stort gap mellom lag som har rykket opp via play off og de lagene som plukker jevnt og trutt med poeng i Premier League.

Vi tror Scott Parker og hans lille Bournemouth blir kasteball slik de ble sist gang de var oppe. Men ingen vil legge seg flatere enn oss, om våre ord blir gjort til skamme og at de faktisk berger plassen. Da skal det dog handles klokt i de ukene som er igjen av overgangsvinduet, men har de penger?

To skarve spillere som er hentet gratis, er det Bournemouth har klart å skrape sammen, foreløpig.

Det er Joe Rothwell fra Blackburn og Ryan Fredricks fra West Ham. Fra før har altså Scott Parker en hel haug med gode Championship-spillere. De skal være dyktige og heldige over tid om de skal vinne nok kamper til å berge plassen, men det tviler vi sterkt på vil skje.

Vi har satt Bournemouth på 18. plass og nedrykk på vår tabell, kun fordi vi så inderlig ønsker at de skal lykkes med å holde plassen.

Brentford

Manager Thomas Frank kom inn med Brentford i Premier League som et friskt pust og tok en 13. plass forrige sesong med begrensede midler. Dansken hentet Christian Eriksen fra Inter, hvor han ikke lenger fikk spille etter kollapsen i EM, det var en genistrek. Eriksen valgte å reise til Manchester United, men Frank er slu rev.

Aaron Hickey (20) er en venstre back som er hentet fra Bologna for £19,8m. Keane Lewis-Potter (21) en spiss som er hentet fra Hull for £17,1m. Men det er altså det spillermaterialet Thomas Frank besitter, som gjør at vi har god tro på Brentford kommende sesong.

Spissen Ivan Toney jaktes på av en rekke storklubber, men om Brentford makter å beholde juvelen, kan det bli hyggelig på intime Gtech Community Stadium. Se ikke bort fra at Kristoffer Ajer og hans lagkamerater får enda flere dansker eller skandinaver til klubben.

Vi vet at Mikkel Damsgaard i Sampdoria skal være på vei, han vil koste rundt £17m.

Vi ser for oss at Brentford berger plassen igjen og tar en solid 12. plass, én plass opp fra forrige sesong.

Newcastle

Nyrike Newcastle har blir utskjelt som klubb etter å ha blitt kjøpt opp av rike sjeiker. Men det er verken klubben eller fansen skyld, det må den forrige eieren, Mike Ashley i så fall ta på sin kappe. Nå har sjeikene tatt over på St. James’ Park.

Mohammad bin Salman, Saudi-Arabias kronprins, er styreleder i fondet som kjøper 80 prosent av aksjene i Newcastle. De har mer penger enn alle de andre 19 lagene til sammen, og enda litt til.

Nettavisen.no

Manager Eddie Howe har allerede fått hentet en rekke forsterkninger forrige sesong, som endte på 11. plass. Så langt har Howe hentet den nederlandske midtstopperen Sven Botman for £33,3m fra Lille. Matt Target fra Aston Villa og den gode målvakten, Nick Pope fra Burnley for £10,3m. Her vil det nesten garantert bli hentet flere spillere.

Howe har også frigitt seks spillere fra en stor spillerstall.

Vi har Newcastle som overraskelseslaget i årets sesong, og har de på 8. plass på vår tabell.

Tottenham

Det er sikkert allerede skrevet bøker om manager-legenden Antonio Conte, vinnerskallen fra Lecce i Italia. Om ikke så vil den boken komme. Er det noe Conte jobber for, døgnet rundt, så er det å vinne fotballkamper. Det er også årsaken til at Tottenham har hentet den tidligere Juventus-spilleren til London.

Conte har vunnet med Inter, med Juventus og med Chelsea. Kan han vinne noe med Spurs? Selvsagt kan han det, men det blir ikke i ligaen, kommende sesong. Fjerdeplassen forrige sesong betyr Champions League og en hel haug med kamper kommende sesong.

Inn har det kommet solide forsterkninger også. Richarlison, £60m. fra Everton, skal gi Harry Kane hjelp, men også kamp om plassen på topp. Yves Bissouma £25m fra Brighton, er en forsterkning på midtbanen, og Djed Spence fra Middlesbrough, er en forsterkning i forsvaret.

Inn har Conte også hentet veteranen Ivan Perisic, gratis fra Inter. En supersub, som kan gjøre endel mål.

Ut har Steven Bergwijn gått, solgt til Ajax for £28m.

Vi tror Tottenham mister muligheten til å spille Champions League-påfølgende sesong og tar 5. plassen.

West Ham

Manager David Moyes er blant veteranene å regne i engelsk, men også europeisk fotball. Han gjorde ei kule i Everton i sin tid, så bra at han ble håndplukket til å ta over Manchester United etter Fergie. Alle vet hvordan det gikk. Han fikk ikke gjort ferdig mer enn ti måneder, av seksårs-kontrakten – før han ble sparket.

Moyes har hentet spissen Gianluca Scamacca for £32,4m. Sassuolo. Og forsvarsspilleren Nayef Aguerd fra Rennes for £31,5m. Midtbanespilleren Flynn Downes er også hentet inn, han kom fra Swansea for £10m. West Ham har frigitt fire spillere.

Moyes tok Londonklubben til en megetsolid 7. plass forrige sesong. Noe som betyr at West Ham skal spille kvalifisering til Europa League, kommende sesong. Med Jarrod Bowen og Michail Antonio på topp, har West Ham alle muligheter til å slå hvem som helt, også kommende sesong.

14 tap var litt for mange forrige sesong, hvor 8 kamper endte med uavgjort. Små marginer gjør store utfall i fotballen. Vi tror dog Moyes og West Ham kan bite godt fra seg og tar en ny 7. plass på vår tabell med marginene på sin side.

Liverpool

Jurgen Klopp er en legende i Europeisk fotball og i Liverpool. Han har vunnet det som vinnes kan og er vel bare med for å suge ekstra på suksess-karamellen. Om Liverpool kan vinne viktige trofeer igjen? Selvsagt. Både Premier League og Champions League, vil de være med å sloss om igjen, som sist.

Liverpools mannskap er så solid at de lett kan matche den helt utrolige statistikken fra forrige sesong. Kun fire tap på 63 kamper. Jurgen Klopp har påstått at Liverpool er ferdig-kjøpt i dette vinduet, det tror vi ikke før det stenger 1. september.

Laget er solid, til tross for tapet av Mané til Bayern München, så har Klopp hentet Darwin Nunez fra Benfica for £86m, som er minst like god. Om ikke enda et hakk bedre enn Mané. Fabio Carvalho er hentet fra Fulham og Calvin Ramsey fra Aberdeen.

Liverpool har frigitt fem spillere, deriblant Divock Origi til Milan, og solgt Neco Williams til Nottingham. Minamino til Monaco for £13,5m og Marco Grujic til Porto for £8,1m.

Liverpool il følge Manchester City til døra, men har ikke den dybden i stallen som Pep Guardiola rår over i Manchester City. Da kan slitasjen bli for stor. Vi tror Liverpool tar 2. plassen kommende sesong.

Les også: Premier League til Viasat

Wolves

Det er ingen hemmelighet at vår soft spot i engelsk fotball er det laget som vant den aller første Tippekampen i 1969. Wolverhampton Wanderers, nå best kjent som Wolves. Borte er Nuno Espirito Santo, inn har det kommet en ny manager også han ukjent, portugiser, Bruno Lage.

Dog er det ikke alt gull som glimrer, dessverre. Wolves spiller i Old Gold, men fansen er ikke happy. Faktisk så viskes det om at Bruno Lage kan bli den første manageren som blir sparket denne sesongen. Årsaken er at Wolves ikke gjør mål. Ikke gjorde de særlig mange forrige sesong heller.

Laget lå lenge på en pen 8. plass, men endte i siste runde helt ende på tiendeplass. Og når lagets dyreste spiller, spissen Silva, blir sendt ut på lån, er det en gåte for oss. Laget skriker etter en måljeger, så sender man en spiller som kostet £37m på lån til Anderlecht. For oss er det en gåte vi ikke skjønner noe av.

Nå meldes at også Raúl Jimenez er ute med skade i en lengre periode.

Da står Wolves igjen med Sør-koreaneren Hwang, som heller ikke har imponert stort. Det eneste som kan berge Wolves’ sesong, er om lagets største stjerne, Ruben Neves signerer en ny langtidskontrakt. Men han kan like gjerne være solgt innen 1. september.

Wolves har kjøpt midtstopperen Nathan Collins fra Burnley for £20,5m. Vi har satt opp vårt favorittlag på en 9.plass på vår tabell.

Manchester City

Konkurransen i toppen av europisk fotball er tøffere enn noen gang. Bare spør manager Josep Guardiola og Manchester City. Alt lå dekket og klart for at Pep endelig skulle ta det gjeveste trofeet med sitt Manchester City, men der stod Europas beste lag og snappet det ut av hendene på spanjolen.

Real Madrid vinner på bestilling, når det gjelder som mest.

Nå har Pep fått en ny og enda bedre spiller på plass. Han er norsk og heter Erling Braut Haaland. Fotball er kompliserte saker, men med Haaland som spillekåt suksess-spiss i City-trøya, så kan det bli flere trofeer på Etihad.

Manchester City må regne med å være blant favorittene i alle turneringer de spiller og de kan vinne alle. Men vi føler oss sikre på at om Pep Guardiola vinner Champions League, er han mest fornøyd med nettopp dette trofeet.

Så langt har det vært rolig på overgangsvinudet, men vi vet Pep ønsker seg en midtbanespiller i tillegg til Kalvin Phillips som er hentet fra Leeds for £45m. Haaland ble signert for £51,3m fra Dortmund, men vi tror det vil komme ytterlige forsterkninger inn.

City har solgt Jesus og Zinchenco til Arsenal, Sterling til Chelsea, Gavin Bazunu til Southampton og Pedro Porro til Sporting. Samt frigitt seks andre spillere.

Vi ser ikke en annen vinner enn Manchester City. Ikke fordi de har kjøpt Erling Braut Haaland, men fordi de fortsatt har verdens beste manager, Josep Guardiola.

Vargas

Pin It on Pinterest