Du hadde gledet deg i ukevis. Endelig var den store dagen her, dagen du har gledet deg til siden i sommer. Nyttårsfesten som du og vennene dine hadde planlagt så lenge, endte med at du satt i voldtektsmottaket og skrev politianmeldelse.

– Dessverre en historie fra virkeligheten som kan bli andres mareritt om du og din venner ikke planlegger hvordan festen skal avsluttes. Det er nemlig i festens sluttfase at de fatale valgene tas. Du velger å gå hjem alene, du er litt fullere enn du tror, med det er du et lett offer for de som ser etter et.

Om du velger å gå på fest er det viktig å ha det gøy sammen med gode venner og kanskje møte en potensiell kjæreste. Den mest spennende tiden i livet da du virkelig kjenner at du lever, kan også bli den farligste. Ikke fordi det er farlig å ha det gøy, det skal man jo ha på årets siste dag.  Det som er direkte livsfarlig er å bli for full.

Da er du et lett bytte.

Om dere går sammen om å finne en venn som kan leies inn som sjåfør, en som allikevel ikke drikker på nyttårsaften, eller et familiemedlem som er villig til å ta et kjøreoppdrag på en slik kveld, er det faktisk det aller beste. Å  bestille taxi på den siste dagen i året er nesten umulig og kan gi dere ubehagelig lang vente-tid.

Nyttårsaften er selvsagt en dag man skal feste, men må det gå på livet løs?

Om du og dine venner vet hvem som kommer på fest, ikke skriv det på alle Facebook-oppdateringer i forkant. Dette kan mange snappe opp via andre og spre til enda flere, noe som kan føre til at det kommer ubudne gjester i et ubehagelig stort antall som du ikke kan ha kontroll over som vert. Ødeleggelsene etter en slik “fest” kan lett komme på mange hundre tusen kroner.

Er du uerfaren med å drikke drinker, shots eller sprit bør du ta ekstra hensyn til hvordan kroppen din reagerer. Det er når du blir alene og full du kan bli et lett offer for de som vil utnytte din situasjon.

Husk, det er for sent å ringe hjem når noen som ønsker voldta deg med en skiftnøkkel har fått tak i deg. Samtidig som du er redd for å dø, klarer du ikke å gjøre rede for deg selv, stort verre situasjon har du aldri vært i, du er utvilsomt i livsfare. Har han kniv eller andre våpen har du ikke lenge igjen.

Prøver noen å ta deg på vei hjem eller når du går alene, uansett hvor det er- gjør anskrik, rop for full hals, slå så hardt du kan, lugg, klyp og sikt på øynene. Du kan være dø om kort tid, sloss for ditt liv! DU MÅ SLÅ!

Dessverre er det noen som blir voldtatt også denne nyttårsaften- du kan sørge for at det ikke blir deg. Drikk med måte!

 

Foto: Flickr/ www.sjoerdmoleman.nl

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com