Du kjenner deg selv best. Nyttårsforsettet om å slutte å røyke og å gjøre enda et nytt forsøk på å få six pack i stedet for vaskeball, er fånyttes om du ikke vil det selv. Vil du det ikke nok kan du også bare bli liggende. I sofaen. 

Feite, late, rike nordmenn elsker å sitte foran TV, PC´n eller i sosiale middager å dytte tryne fullt av snadder og drikke vi slett ikke har godt av.

Ribbefettet henger fortsatt i skjegget og i munnviken hos flere da vi brått kommer på at det er 1. januar som er datoen for å begynne et nytt og bedre liv. Du vet du ikke klarer det, ikke sant?

– Nå i desember har vi nordmenn svidd av svimlende 50 milliarder kroner til julegaver, mat og andre ting vi strengt tatt ikke har bruk for. Neste år vil vi sikkert bruke enda mer, på ting vi trenger enda mindre enn i år.

For den som er glad i å trene har jeg hørt at det gir enorm energi, hvorfor er det ikke flere arbeidsgivere som gir sine ansatte treningskort på SATS eller andre helsestudio?

Om det er så energi-skapende? Salgstriks!

014Foto: vargas12.com

Sånn kan det nemlig gå på første trening på nyåret:

Etter at man er varm etter oppvarmingen, eller dødssliten som det også kan kalles, så skal man begynne på diverse øvelser der man altså må ha hjelp fra den vel-dreide instruktøren som står der med six- pack og strutterumpe og forteller hvor enkelt apparatet er å bruke og hvor lett man går ned i vekt ved å bruke det.

Lett for deg å si, tenker jeg mens jeg- som har en kropp som kun en mor kan elske, og knapt nok det- prøver å presse valken på plass i et treningapparat som ser ut som et  komplisert og moderne torturinstrument. Og det er det for så vidt også.

Tørsten herjer i kroppen og det er fare for at øynene spretter ut av skallen, da kommer det lille sex-dyret med sprettrumpa og skriker i øret mitt, «Kom igjen få opp farten, det er 10 minutter til pause».

– Svetten pipler, ansiktet er som nykokt hummer, det er så fuktig og varmt innenfor den alt for trange tightsen at det hadde vært en lek å dyrke champignoner. Det er både mørkt og fuktig…

Svetteutslettene er så kraftig at det kan se ut som «røde hunder», «vannkopper» og «syfilis» på en gang. Over hele kroppen. Kjente gufset fra krematoriet langt ned i sjelen. Døden nær, garantert.

Det var første og siste gang i et treningslokalet for min del.

Du vet, å slutte å røke er verre enn å slutte å shoppe. Kan du se for deg at du i det neste året ikke skal kjøpe noe som helst, at du går inn i 2014 uten muligheten for å kjøpe så mye som et par sokker, helt til neste jul. Du vet det ikke er noe poeng i å kjempe i mot.

Slik er det med trening også.

Du er allerede bæl-feit, skulle vel ha gått ned ca 20 kg for å komme inn i bunaden du fikk for et par år siden, men er det håp? Nope. Glem det. Se for deg alle de menneskene som skal inn i sine trange trikoter og trenings outfits de fikk til jul, nettopp for å fylle treningslokalene over det ganske landet med de svære rumpene sine på ergometersykkel og tredemølle.

De ansatte på disse stedene vil kunne jobbe på seg brokk av mindre stakkars. Allerede i februar blir flere av de største treningssentrene stengt pga manglende kvalifisert personale som må håndtere alle de feie folkene.

Nei, bli liggende i sofaen der du hører hjemme tjukken, du risikerer å trene på deg hjerteinfarkt på minutter om du sjokkerer kroppen med hardtrening rett etter jul, i den formen du er i nå. Det er ikke verdt det. Se heller etter i fryseren om det ikke er noe sossiser, ribbe eller pinnekjøtt du kan tilberede til kvelds.

Husk det er lenge til jul.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mammon- NRKs storsatsing vil imponere!

http://www.youtube.com/watch?v=1VVbJecvHr8 Du husker selvsagt Broen? Vel, om ikke NRK lykkes helt med Mammon så er den ihvertfall i samme kategori...

Vargas12.com vil levere i 2014!

Denne bloggen har skrevet om alt i fra sprutorgasme til selvmord, fra engelsk fotball til hvordan finne seg en kjæreste...

Lukk