2014 kan bringe med seg store utfordringer for både store og små. Det klokeste du kan gjøre for det nye året, for din egen del, er å bestemme deg for at du skal være fornøyd med og stolt over hvem du er. Du skal like deg selv best av alle, først da kan du begynne å like andre like godt. 

Vi kjenner tragiske historier fra mange steder i verden der ungdom har tatt sitt eget liv fordi de ikke lenger har orket et tungt liv i mørke og den massive mobbingen. Norske elever opplever dette på nært hold via skolen, på blogg,  via Facebook, på  Twitter og på SMS hver eneste dag.

Dessverre er det mange norske unge som sliter med egen selvfølelse, egen kropp og av den grunn har dårlig selvtillit. Skolen er forpliktet til å stoppe all mobbing på skolens område, foreldre er forpliktet til å beskytte sine unge mot rå vold og ondskap, men også mobbing som kan skje hvor som helst.

Det er en svært vanskelig prosess der foreldre ofte sitter hjelpeløs å ser på at egne barn går til grunne, fordi de ikke får stoppet mobbingen eller tror de ikke kan ta de nødvendige grep som skal til for å stoppe den. Enhver henvendelse til en rektor på en norsk skole som omhandler mobbing, blir tatt på alvor.

Sammen kan en stor gruppe lett stoppe en liten gruppe med onde hensikter, da er det veldig viktig å stå opp for hverandre når det blir tøft og vanskelig.

Du må bare være tøff nok til å ta det første steget som omsorgsperson, forelder, lærer eller medelev. Ingen skal måtte oppleve mobbing.

Ikke på skolen, ikke privat eller via sosiale medier. Jo flere det er som står sammen i mot mobberne, jo være er det å mobbe. Ingen kan stoppe mobberne over alt, men du kan bidra til at det blir slutt på mobbingen i ditt nærmiljø, på din skole, blant dine venner.

– 2014 kan komme til å gi deg utfordringer du ikke kan forutse, derfor er det viktig at du har den riktige mentale innstilling for å takle disse. Har du nok selvtillit til å se på deg selv som en person som er glad i seg selv, stolt av selv og har tro på egne ferdigheter, vil du komme langt og du vil ha det bedre når utfordringene kommer.

For utfordringer kommer. Helt sikkert.

Vi har det som kjent ganske så bra her i landet, allikevel er det mange som sliter med hverdagen. Du kan selv bidra med å styre ditt liv inn i en trygg havn der du vil leve et harmonisk liv, der du takler enhver utfordring etter beste evne fordi du vet du kan. Du skal og bør være stolt av deg selv.

Se deg i speilet og si det, du er sterk og fri. Fy faen så bra du er. Du har all grunn til være så stolt over hvem du er!

Godt nyttår!

 

Foto: Flickr/ Spunkygirl1989

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmenns fetisjer -BDSM er sentralt

Hadde du vært flue på veggen hos Ola og Kari nordmann ville du sannsynligvis falt ned. Det finnes ingen grenser...

Bedre økonomi i 2014?- forlange lavere rente på boliglånet!

 - Norske myndigheter har pålagt bankene å ha god likviditet og samtidig være godt nok rustet for uforutsette påvirkninger i verdensøkonomien. Det...

Lukk