Har du planer om å begynne å røyke, spise mer og trene mindre? Eller var det kanskje omvendt? Har nyttårsforsett noe for seg, eller er det bare å lure seg selv til å tro at du nok en gang skal begynne et nytt og bedre liv; bare fordi du starter på et helt nytt år?

– Å sette seg hårete mål er utvilsomt viktig. Men da bør det være fornuftige og oppnåelige mål du kan nå, uten å måtte slite deg helt ut på kort tid. Alle kan ta et skippertak en sjelden gang. Å endre på ting til det bedre er krevende, det tar tid, ofte lengre enn man først antok, og det kan være lett å gi opp på veien.

Å sette seg delmål kan derfor være smart.

– Skal du f.eks redusere vekt, ikke tenk kilo, men cm, mål deg hver fjortende dag, på den måten har du mye tid til å gjøre viktige aktiviteter og spise riktig– som igjen gir gode resultater. Husk at det er du som skal bestemme din livsrytme, ingen PT, venn, venninne eller partner som tror de vet bedre enn deg. Du er din egen sjef, men det kan være smart å ta i mot velmenende råd.

New Years Resolutions One Way Stock via Compfight

13843686935_c89500eae0_z

Foto: Copyright Terje Viken

 • Kombinerer man riktig og nok trening med et klokt og sunt kosthold, vil man kunne få enda bedre utbytte av den fysiske treningen, både på kort og lang sikt.
  • Du vil få bedre immunforsvar
  • Trening gir deg muligheter til å utføre fysiske arbeidsoppgaver fordi du blir sterkere
  • Skjelettet ditt blir sterkere og tåler mer belastning
  • Du vil få økt selvtillit og et bedre selvbilde
  • Du vil bli i bedre humør, trening påvirker også angst og depresjoner i positiv retning
  • Du vil på sikt få nedsatt risiko for hjerte og karsykdommer, Alzheimer, demens og diabetes II
  • Du vil få bedre søvn
  •  Vektreduksjon er ikke nødvendigvis slanking, men økt muskelmasse som gir deg bedre holdning og økt risiko for et lengre liv
  • Trening gir deg bedre hud, mer energi og mer sexlyst
  • Man kan aldri bli for gammel til å bevege seg mer enn tidligere, er man frisk kan man også trene, uansett alder

– En varig livsstilsendring er aldri enkel, det krever både en mental og fysisk innstilling på at ting skal gjøres på andre måter. Fra den datoen du ønsker endringen, f.eks fra 1. januar i et nytt år og gjennom hele året. Setter du deg delmål og belønner deg selv deretter, med ting du vet du har bruk for, blir glad får å kunne kjøpe, eller mener du kan spise, er det veien å gå.

Hele Norges Marit Bjørgen f.eks, trener masse gjennom store deler av året. Hun er best i verden på sitt felt. Hun sier selv at hun har gode gener, og en steierevne som gjør at hun kan ta seg ut i både konkurranse og i trening.

Marit Bjørgen er best på ski fordi hun vil det nok. Hun er mentalt sterkere enn de aller fleste, hun er kanskje også best trent og i tillegg villig til å forsake det meste, som har med venner og et sosialt liv utenfor idretten å gjøre.

– En fotballspiller er bedre enn alle andre. Han er best i verden, og vet det. Ingen er i nærheten av å være like god heller. Han heter Lionel Messi. Han er fra Argentina og spiller for Barcelona i La Liga, den spanske toppserien. Messi gjør det umulige mulig. Mye pga det lave tyngdepunktet og en grunnleggende forståelse for hvordan han raskest mulig skal få ballen forbi sin motstander, men også fordi han har den mentale styrken til å være best, hver eneste gang.

Lionel Messi er den beste fotballspilleren i verden og vil være det så lenge han er aktiv. Punktum.

– Du som er ung og liker fotball eller annen idrett bør se på videoer av Lionel Messi så sant du får en mulighet. Her er det svært mye å lære. Når videoen er ferdig så bør du ta med deg ballen og gå ut å øve. Martin Ødegaarad, uten sammenligning forøvrig, har alltid trent dobbelt så mye som de andre spillerne han har spilt med og mot. Det har gjort 16 åringen til en av de aller beste i verden.

Du kan nå alle dine mål, men du bør huske å kjenne din egen begrensning ved å ikke satse for hardt for tidlig, du bør også tåle at det koster både smerte og noen tårer på veien. Sett deg kloke nyttårsforsetter og bruk din mentale styrke til å lykkes.

Ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid!

Lykke til!

 

Vargas

Tags: del-mål, innstilling, kosthold, Nyttårsforsett, trening

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Messi til City? Overgangvinduet åpner 1. januar!

Overgangsvinduet, er ikke et vindu, men en tidsberegnet periode, der klubber kan kjøpe og selge spillere. Denne perioden er fra...

Premier League-manager fikk sparken!

Før sesongstart var det West Hams Big Sam Allerdyce som var storfavoritt til å miste jobben allerede før jul. Han...

Lukk