Om du har planer om å bli sunn og frisk, tren mer og bli den beste utgaven av deg selv, som det så politisk korrekt heter – bør du tenke langsiktig.

Lest? Trene mer i 2017?

Det er nemlig en overhengende fare for at du ikke lykkes, om du skal storme inn i helsestudioet med den tro at der skal du bli resten av året.

Tenk langsiktig, sett opp en plan og ta små steg i riktig retning.

Skal du stumpe røyken derimot, som én av flere nyttårsforsetter, kan det kanskje være smart å slutte tvert av, i stedet for å seigpine seg selv.

Jo mer tålmodig du er, jo lengre tid du gir deg selv til å nå dine mål, jo større sjanse har du til å lykkes. Reelle forsøk på å bli ny, slank og godt trent tar tid, da bør du gi deg den tiden det tar. Verre er det ikke.

Å sette seg hårete mål i livet kan være bra for deg, vi bør alle ha noe å strekke oss etter. Men det har liten eller ingen effekt eller mening om du trekker deg etter halv gått løp. Står du distansen vil du kjenne på følelses av seier, vellykkethet og triumf.

Sett deg små delmål, ikke større enn at du kan nå disse med den innsatsen du orker å legge ned. Skal målet være å løpe maraton, bør du først orke å løpe tre kilometer. Når det målet er nådd, øker du gradvis.

Er målet å skulle kunne gå 15 kilometeren på ski, raskest mulig, må du først være helt sikker på  å lykkes med å fullføre. Slik er det også med å redusere vekt, halve Norge og vell så det, skal slanke seg fra januar, slik de gjorde i fjor.

Da bør man tenke kosthold i tillegg til å bevege deg mer enn ellers.

Lest? Treningstøyet avgjørende? 

Raske løsninger på store utfordringer er ofte for godt til å være sant. Ikke bit på lureri og svindel. Tabletter og pulver er neppe veien å gå til et bedre og lettere liv. Da bør du heller spise mindre, oftere og riktigere, samt bevege deg i riktig retning av et sunnere liv.

Ikke nødvendigvis løpe maraton eller bli profesjonell skiløper, men være ute, gå tur, gå på fjellet og være i aktivitet. Gjerne sammen med andre som har de samme målsetningene.

Du kan nå ditt nyttårsforsett ved å tenke lengre enn du kanskje tror, sette av nok tid og ta delmål for delmål og huske på å belønne deg selv når du når disse målene.

Godt nytt år!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Send Farmen-søknaden nå!

Send Farmen-søknaden nå! Du skulle ønske du hadde kunne være med på Farmen fordi du er den rette til å...

Lukk