ALBANIA!!

Lonely Planet, resie program nr1 i verden- anbefaler Albania på det varmeste-

Med de hviteste strender, krystallklart badevann, nydelig og billig mat og gjestfrie fastboende innbygere-

Bestill i tide- Albania vil allerede kommende sommer være et ettertraktet reisemål.

«Siden backpackerne begynte å dra til Albania på 1990-tallet, har det hysjende og hviskende blitt fortalt historier om asurblå strender, deilig mat, kulturarv-severdigheter, natteliv, rimelige utflukter og muligheter til gode, gammeldagse turer hvor turister blir tatt i mot av de lokale med åpne armer.

«Sammenlignet med Kroatias og Montenegros fullpakkede strender, er Albania et øde paradis, også i høysesongen. Vannet er like krystallklart, strendene like blendende hvite og været like strålende», skriver blant annet Loneley Planet på sine sider.

 Albania er nå dødslei av å bli avfeid som et sted overlesset av kriminalitetsklisjeer, og har via sine turistinformasjonskanaler reklamert for en ny middelhavsk kjærlighet» ifølge Lonely Planet.

– For Lonely Planet gjelder det å finne noen reisemål som pirrer nysgjerrigheten vår, og som ikke er opplest og vedtatt på samme måte som Spania og Hellas, sier Helge Baardseth, redaktør i reisemagasinet Vagabond.

http://www.lonelyplanet.com/uk 

Veien fra Mother Theresa Airport til sentrum av hovedstaden Tirana minner mer om en hullete landevei enn om en hovedinnfartsåre.Her har tilsynelatende kuer og esler forkjørsrett, til tross for tett biltrafikk i begge retninger.

 Hovedstaden, som ligger ved foten av det 1613 meter høye Dajti-fjellet, er ved første øyekast ikke så mye annerledes enn andre europeiske storbyer.

Kystveien mellom Vlora og den greske grensen slynger seg langs fjellknauser som stuper flere hundre meter rett ned i havet, kun avbrutt av enkelte strekninger med hvite strender og turkis hav.

Lengst syd på den albanske rivieraen ligger Saranda, som med sin lange strandpromenade, sine fortausrestauranter og strender bringer assosiasjonene direkte til den franske rivieraen.Det eneste som avslører at man befinner seg i en helt annen del av Middelhavet, er prisnivået.

For Albania er så absolutt annerledes og bedre enn forventet.

Vil du oppleve anderledes landet når du først skal til sydligere breddegrader, og vil oppleve alt du ellers ville fått i eksempelvis Hellas eller Spania. Så er valget enkelt-

Albania er neste ferie reisemål!

Har du bestilt sommerferie reise?

 

Vargas

 

Kilde

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10012289

 

http://www.aftenposten.no/reise/nyheter/article3939765.ece

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Global oppvarming my ass

  Asså- Hvor da? Det er så kalt at til og med snøen fryser! November måned er den kaldeste på...

WikiLeaks sympatisører truer med hevn

  Mens grunder Jullian Assange sitter bak lås og slå for en angivelig voldtekt i Sverige, så fortsetter sympatisører med...

Lukk