Okkupert – en TV-serie som kan bli virkelig? TV2 er i ferd med å rykke et par hakk opp hva TV-serier av god kvalitet angår. Fortsatt er det et stykke opp og fram til svensk og dansk-produksjon, men TV2  gjør et hederlig forsøk med «Okkupert»-serien.

Regissør Erik Skjoldbjærg har fått kritikk fra flere hold, for å lage en destruktiv serie, som sparker russerne på leggen med et smell, spesielt de som bor i Norge. TV-serien er baser på en idé av forfatteren Jo Nesbø.

Norge og det norske forsvaret er i stadig endring i det 21. århundret. Nye kampfly kjøpes inn til enorme summer, allikevel stemmer et samlet politisk Norge for at Forsvaret skal trappes ned. Forlegninger og flystasjoner legges ned og antall yrkesaktive befal kuttes i store antall.

Dette er virkeligheten. Og det faktum at Russland nylig okkupert Krim-halvøya, er denne TV-serien «Okkupert» svært sentral i 2015 også for oss. Heldigvis bare på TV. Foreløpig.

Okkupert – en TV-serie som kan bli virkelig?

Mulig man skal stikke fingeren i jorda, og kalle en spade for en spade. Og legge vekk muligheten, frykten og tanken for at Norge, som et av 28 land i et sterkt og samlet NATO – skulle bli okkupert av Putins Russland i nær framtid.

Samtidig bør man ikke være mer naiv enn å se på den voldsomme endringene som skjer i verden rundt oss. Innbyggerne i Ukraina, på Krimhalvøya har vært delt i voldelige okkupasjonen fra russerne. Noen ønsket dem velkommen, andre ønsket og sloss for sitt Ukraina. Nå ser det endelig ut til å gå mot en fredelig løsning på den konflikten.

Hva kan Norge gjøre om Putin bestemmer seg for å ta vår nasjon?

Det er det vi håper å se svar på i den kommende storsatsningen fra TV2. «Okkupert» skal ha kostet 80 millioner kroner å ferdigstille. «Det Tredje Øyet» og Mammon» kostet drøyt 30 millioner.

Gode TV-produksjoner koster flesk, men det er ingen garanti for å få tommel opp fra et stadig mer kresent TV-publikum. Regissør Erik Skjoldbjærg tar sjansen på å ta med seg et knippe debutanter foran kamera, der bare Henrik Mestad og Ane Dahl Torp er kjente navn.

Her er det som presenteres om «Okkupert»:

«Okkupert» er en spenningsserie etter en idé av Jo Nesbø. Handlingen er lagt til Norge i nær fremtid. Russland har på vegne av EU satt i gang en «silkehanske»-invasjon av Norge, som har stoppet olje- og gass- produksjon på grunn av klimakrisen. Den offisielle forklaringen på den russiske okkupasjonen er at de skal sikre Europas tilgang til olje og gass før de igjen overlater Norge til selvstyre når det er oppnådd.

«Okkupert» undersøker hva som skjer i et okkupert land når livet tilsynelatende går videre som normalt på overflaten. Hvis alle kan fortsette sine liv, beholde sine materielle goder og fortsatt føle seg trygge vil de gjøre opprør? Vil de sloss?

«Okkupert» er tidenes dramasatsing på TV 2, og er en tv-serie om lojalitet: til deg selv, til din familie og til ditt land.

TV2

Man bør alltid skille på fiksjon og virkelighet. Men Norge som nasjon har alltid hatt et ekstra våkent øye rettet mot stormakten i Øst, med god grunn. Vi vet hva Putin er i stand til, og vi vet at Russland fôrer Syrias forhatte diktator, Bashar al-Assad med tonnevis med våpen, som brukes i mot Syrias befolkning.

Derfor er det med sunn skepsis vi bør ønske en slik TV-serie som «Okkupert» velkommen.

Serien går over 10 episoder og har premiere på tv2 søndag 4. oktober, kl 22:15.

Kilde: TV2

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Formfulle kvinner mer populær enn mange tror?

Formfulle kvinner mer populær enn mange tror? Kropp er det populært å ha en mening om. Enten man er tykk...

Livet blir perfekt om bare…

Livet blir perfekt om bare, du vinner i lotto, får tak i den rette partneren – ikke den du har...

Lukk