Din privatøkonomi er ditt ansvar og kun ditt. Driter du på draget og bruker mer penger enn du har, går det til slutt galt. Da kan profesjonelle aktører være til stor hjelp. Ikke alle får den, men ved å søke allerede nå – er det håp. 

TV3 har gjennom en årrekke brukt «dumme» nordmenn som har brukt mye mer penger enn de burde, og laget god underholdning av det. Allikevel er det viktig å sette fokus på hva aktørene, økonomene og psykologene i Luksusfellen faktisk hjelper deltagerne med.

Om du trodde at hjelpen de gir, stopper i det kameralyset slukker, tar du feil. Siden 2007 har Luksusfellens eksperter hjulpet over 100 enkeltpersoner, par og familier med å kutte flerfoldige millioner i gjeld og renter. I flere måneder etter at opptakene til programmet er gjort.

ny-sesong-av-luksusfellenEkspertene i Luksusfellen Foto: TV3

Silje, Halgeir og de andre ekspertene gir ut sine private telefonnumre, slik at deltagerne som er med i Luksusfellen lett skal kunne få hjelp, om noe uforutsett og vanskelig oppstår med deres privatøkonomi. Faktisk ganske så enestående gjort.

Din økonomi kan bli betydelig bedre om du setter av litt tid til å finne ut hva du har, og hvor mye du skal ut med i faste utgifter, fram til neste lønn. Har du ingen lønn, men kanskje bare trygd, er det trygden som avgjør hva du kan bruke.

La oss ta et eksempel. Du har lyst på ny bil, men har ikke råd. Du har fått et knallgodt tilbud, med lav rente fra din lokale bilforhandler, der du kan betale første avdrag om ett år. Og det er selveste drømmebilen. Bør du slå til å kjøpe bilen?

Svar: Nei. Fordi du hadde ikke råd, da har du sannsynligvis ikke råd om et år heller. Da er det tre ting som gjelder. Spare, spare og spare. Først da, når du har nok penger til et innskudd i en bank, som ofte gir de beste betingelsene på et billån, kan du bestille drømmebilen.

Vit hva du har, bruk kun dine egne penger. Betal husleie, huslån og strøm først. Alltid. Setter du av nok penger til dagene som kommer og uforutsette regninger. Vil du stå fjellstøtt økonomisk å slippe unødige bekymringer.

Har du allerede trøbbel med økonomien, ta kontakt med Luksusfellen.

Her er søknadsskjema om DU trenger hjelp til å rydde opp i din egen økonomi. 

 

Vargas

Tags: billån, budsjett, Forbruk, Luksusfellen, lønn, TV3

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
EM i fotball 2016 – spilles i Frankrike, uten Norge – se alt på NRK og TV2

Som de fleste vet dummet Per-Mathias seg ut og når det så så bra ut for Norge. Mot Ungarn plukket...

Adele er på vei – Telenor Arena er klar!

Verdens mestselgende artist for øyeblikket er ADELE, om noen uker er det kanskje PRINCE, men det lille geniet, hvil i...

Lukk