Økonomi – Du er lettlurt du! Tusenvis av nordmenn lar seg lure hvert år. Og nå når det går mot jul sitter pengene løst. Både hos de som ønsker en å dele høytiden med, en å dele livet med, og de som ønsker en å dele seng med.

Da er online-dating en fin mulighet til å bli kjent med nye mennesker. Jada, og så snart hjertet pumper litt ekstra raskt, fordi kvinnen, eller mannen i den andre enden av internettet ser innbydende ut, mister mange fotfestet fullstendig.

Les også: Pass deg – ikke bli lurt!

Så naive er altså mange nordmenn, at de uten en kritisk tanke i hodet, kaster pengene sine, sine hardt oppsparte midler, rett ut av vinduet og vil aldri se de igjen. Fordi ingen forsikringsselskap kan dekke ren og skjær idioti. Lettlurte nordmenn er yndede objekter for de med uærlige hensikter. Dessverre ser det ut til at vi ikke lærer heller.

Det finnes utallige varianter av bedragerier, og det er bruken av Internett og e-post som har ført til at det blir mer og mer utbredt. Siden det stadig oppstår nye varianter, er det ikke mulig å gi noen fullstendig beskrivelse av de forskjellige bedrageritypene.

Økokrim

Det er flere måter man kan bli svindlet på. Noen ringer på for å få hjelp, vips så er din godtroenhet og ønske om å hjelpe, årsak til at både lommebok, vesker og andre verdisaker er stjålet. De som utfører slik svindel, er ofte lynraske og meget profesjonelle. Du rekker ikke forstå hva som har skjedd før pengene er borte. Da er det ofte for sent. Venn deg til tanken; å aldri slippe mennesker du ikke kjenner, inn i huset.

Økonomi – Du er lettlurt du!

Blir man forelsket i en person man ikke har møtt eller ikke engang snakket med, bør alarmklokkene være på. Da har vedkommende lykkes med å få deg på glid. Snart kommer det ønske om å “låne” penger. Du får de jo tilbake loves det.

Du kan risikere at vedkommende spør om penger til flybilletter, sine syke mor, sine barn eller egen kreft-medisin. Da er sjansen overhengende for at du er i ferd med å bli svindlet. Da må du si nei og heller bryte all kontakt. Du og mange med deg, blir lett naive og lettlurte i håpet på at kjærlighetens rus er på din sti. Det er den ikke. Pengene dine er på vei ut av kontoen din, og du får de aldri tilbake. STOPP NÅ!

Spam-mail i innboksen kjenner de fleste til. Noen er så naive at de tror faktisk på brevet fra fru Magdalena som ser slik ut:

Dear Friend,

Good day and how are you and your family, i am sorry for bagging into your privacy,

I am Miss Magdalena Zamba, 20 years old and the only child of my late Mr & Mrs Okita Zamba, Native of Daoukro republic of Ivory Coast or (Cote D’Ivoire)
Please I am seeking for your assistance in retrieval and transfer of my inherited fund to your country (Eight million dollars) for investment.
To assure you it is legitimate i will send you more information’s if you indicate your interest to help me and I am willing to offer you 15% of the total sum.

Yours Sincerely,
Miss Magdalena Zamba

Her tilbys man altså hele 15% av $8 millioner, det er bra betalt det, hadde noe av det vært sant. Denne e-posten sendes kanskje til flere hundre tusen nordmenn, om bare én biter på svindelen, kan de makte å få utnyttet dette naive menneske. Fordi vedkommende tar kontakt og gir fra seg sensitiv informasjon. Et kontonummer eller enda verre, et personnummer.

Bruk hodet, og tenk sikkerhet for dine verdier. Til og med investorer har sendt millioner av kroner ut av landet, enda de er advart av økokrim, men fortsetter å mate svindlerne med enda mer penger. Hvor dum er det mulig å bli?

Du er den neste til å bli lurt, om du ikke våkner opp. Får du et tilbud som er for godt til å være sant – er det ikke sant!

Kilde: Økokrim.no

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com
Les også vår forrige artikkel
Premier League – kan Chelsea holde helt inn?

Chelsea under den suksessrike nye manageren Antonio Conte, har virkelig fått fart på sakene. Seieren mot London-rival Tottenham sist, gjør...

Lukk