Da er vi positive til landets og egen økonomi igjen, etter finanskrisen-

I hvertfall i følge Forventningsbarometeret som Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) offentliggjør i dag.

Er DU opptimism mht egen lommebok og framtid? Få du en ok økonomi i 2011?

Alt tyder på det. Og eier du egen bolig eller leilighet og du har fast inntekt, så er det all grunn til å være positiv. Og nordmenn er flinkere enn noen gang til å legge unna ekstra penger til sparing-

Det er et paradoks at det også er en markant økning i antall inkassosaker, og kredittkort genrasjonen har ennå ikke skjønt at man må ha pengene selv før de brukes, og ikke bruke bankens penger- Det er mange som har planer om å kjøpe julegaver på kredittkort- Jeg kan ikke annet enn å advare mot nettopp det.

Det blir sikkert fine julegaver, men regningen kan ogdå bli mer enn hva man greioer å betale….

– Vi tror at den gjennomsnittelige husholdningen har ganske god grunn til å se positivt på pengepungen sin, sier administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon Arne Hyttnes.

For det som husholdningene tror om sin egen og landets økonomi er nemlig en viktig pekepinn på hvordan det faktisk kommer til å gå med oss framover, og det er flere grunner til at mange av oss er optimister.

– For det første har vi hatt en bra reallønnsvekst. Arbeidsmarkedet er fortsatt bra, og for det tredje eier de fleste boliger selv. Og der har prisene holdt seg oppe og til og med steget. I tilegg til at det er lav rente for dem som har gjeld. Noe som har gjort at renteregningen er ganske lav. Det ser derfor ikke så verst ut, forteller Hyttnes.

Vær måteholden på eget forbruk og ikke bruk mer enn du har, så har du god grunn til å se lyst på tilværelsen i uoverskuleig framtid, økonomisk sett-

Forventningsbarometeret måler husholdningenes forventninger til egen og landets økonomi, og er et samarbeid mellom FNO og TNS Gallup. Spørreundersøkelsen som ligger til grunn for barometeret gjennomføres hvert kvartal, første gang i 1992.

Legg eksempelvis unna penger nå til den ekstra store strømregningen som kommer på nyåret. For den blir helt sikkert større enn forventet…

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.7413669

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wet panties

  Truser. Sexy truser er noe av det vi gutter og menn liker å se på damene. Og vi liker...

Juleferie utenbys eller i utlandet?

Skal du benytte deg av gode reisetilbud og reise til varmere strøk i jula? Eller kanskje på storbyferie, eller leie...

Lukk