Festivalen, som første gang ble avholdt 16 oktober 1810, har rukket å vokse seg såpass stor at den er livsviktig for økonomien i München. Totalt omsettes det for snaue én milliard euro i München under de 16 dagene med festivitas. Bare på festivalområdet omsettes det for 450 millioner euro.

Her drikkes det glade mengder øl. Totalt ølkonsum for festvivalen ligger på drøye 60.000 hektoliter med øl. Dette tilsvarer seks millioner liter øl. Ølen er ikke spesielt billig under festivalen. Den er litt dyrere enn normal, men like fullt får du én mass (nesten en liter øl) for mellom 50 og 60 kroner.
Oktoberfesten i München er en begivenhetsrik fest i ølets og puppenes tegn kan det virke som. En fantastisk festival med andre ord- Der skulle man ha vært….

Før du drar på festivalen lønner deg seg å besøke festivalens hjemmeside. Her finner du masse informasjon om hva som er verdt å se, hva du bør gjøre og ikke minst hva du ikke bør gjøre. De har et «oktoberfestival-survival kit» med de aller viktigste telefonnummerene du kan komme til å trenge. Her kan du også laste ned kart over hele området. Her ser du hvor de forskjellige ølteltene er lokalisert, og du kan se andre viktige «landemerker» du kan komme til å trenge.

 Det er ventet mer enn 8 millioner mennesker på oktoberfestivalens 16 dager- snakk om fyllekalas…

Det som i dag kalles Oktoberfestivalen ble for første gang arrangert så lang tilbake som i 181o. Riktignok ble det første arrangementet avholdt året før, men da var det en fest tilegnet kronprins Ludwig av Bavaria som skulle gifte seg. Paraden og festen ble en så stor suksess at det nærmest ble forlangt at det måtte avholdes en slik fest det påfølgende året. resten er historie.

Dette er en av de tingene jeg skal oppleve før eller siden, garantert!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO-Gruvearbeiderene endelig snart ute!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-1cZ03aW2xE[/youtube] Sjakten er ferdig nå kan alle de 33 gruvearbeiderene hentes ut fra gruven 700 meter under jorden- der de...

VIDEO-Tysklands Løw må spise i seg ordene sine

  Den "buse" spisende tyske landslagssjefen må snart også spise i seg ordene han kom med til TV -sporten nylig....

Lukk